dynda Jako takhle, já když nad tím přemejšlím, tak oni vždycky bylo mimo a prostě podceňovali. Od výběru školy, kdy jsem se svým prospěchem šla na uplně podprůměrnou vejšku, protože jsem si prostě netroufla, po vyjetí na Erasmus - co tam budu jako dělat, až po hledání práce či uplné absurdity, když jsem sama někam letěla. A oni teď navíc v posledních letech fakt zestárli. Ale upřímně mám pocit, že mě to doženě k psychologovi, minule jsem po návštěvě byla uplně rozhozená a co jsem v těhotenství dvakrát plakala, tak fakt kvůli přístupu svý matky.
Vše o těhotenství a dětech
Karja Nejezdi tam, asi ti to fakt nedělá dobře. Ne nadarmo se tomu říká JINÝ stav, teď fakt nejsi v kondici na konfrontaci s nepochopením. Potřebuješ naopak nabírat jistotu. Já mám svou rodinu ráda, ale nesnáším dobře různý " výslechy" , tak jsem byla ráda za rizikový s vycházkama - výlety se prostě nekonaly nebo jen na omezenou dobu. A dobrý.
Karja to si sedne, me mamka taky zahrnovala dobryma radama vcetne toho at jdu na cisare, protoze porod je desne na hovno a nebezpecny pro me i dite. Ale taky nedodala ze to rika proto ze s bratrem se bez pardonu vyzrala o 30 kg a bracha byl velky a urvany a narocny dite a ten jeho porod opravdu byl spis za trest. Od prvniho dne se ptala co to bude, na nase ze nevime to porad zkousela jakoby nas nachytat a pokazde o diteti mluvila jako o holce ackoliv to jsme nevedeli atd. Pak porad neco kupovala, jenze dle meho zbytecnosti. Treba krasnou bilou teplou kombinezu. Jenze je k nicemu, do kocaru decko vrazim v tom v cem uslo, protoze ma perovy fusak. Do auta je to taky zbytecnost, protoze svete div se, to auto topi. Jako je mi to lito ona se snazi a ja to neocenuju :( zyroven kdyz ji reknu st to trochu kroti, tak mi to odkyve a stejne priste zase neco priveze...
Jinak taky jsem byla za exota, co se nezajima, svaggova mi ted priznala ze mi zavidi, protoze jsem mela vsechno v pohode a ona porad nejake problemy, ze je to nefer. Je. Co dodat.
A muz pomaha, ale svym zpusobem, coz mamka taky spatne nese, rano tu priseru dve hodiny zabavoval, at se trochu vyspim protoze nevim jestli spurt, erupce na slunci nebo co, ale mrne vstavalo co hodinu v noci. Byt v jesu babybox, uz startuju auto :D
Karja Nenechte se utěšit, tohle se nezlepší. A až se to narodí, bude to ještě horší. Nevyžádaný rady budou na denním pořádku - proč kojíš/nekojíš tolik/tak málo, proč s váma spí/nespí v postýlce, proč mu dáváte/nedáváte dudlík ... Široká paleta možností a vaši jich rozhodně využijí.
Tohle se může jedině zlomit, ne zlepšit. Takže bude následovat vyhrocená situace, hádka, řev, slzy a když budete mít štěstí, tak vynecháte pot a krev
Pak se to na chvíli zlepší, dokud se na to nezapomene a nezačne to zase nabírat na obrátkách ... a tak pořád dokola, až na věky věků, raději se s tím smiřte hned zkraje ![]()
Ja ba som sa tiež asi návštevám teraz vyhýbala a potom sa uvidí. Ten príchod nového člena je taký nával na všetkých, že až. Ja som napríklad bola vďačná, kď sme sa z času na čas aj s manželom presunuli na pár dní k mame a mohli sme sa obaja vyspať aspoň cez deň.
Inak na tú tému troch rodičov, to sme vždy s mužom vtipkovali, že dvaja sú evidentne málo, že tu sa príroda teda nevytiahla
.
Lenže každé dieťa je iné a mala som aj kamarátky, ktoré zas škrabali stenu od nudy, lebo dieťa v podstate spalo, alebo sa v kľude samo hralo a oni nevedeli čo so sebou, jedna takto namorila všetky dvere v byte
.
Takže vopred si maľovať, ako to bude nemá zmysel.
A pri rodičoch a svokrovcoch som si vždy v duchu hovorila "kľud, toto sú tí ľudia, ktorí takto lietali ako handry okolo mňa a manžela".
MP Meri To ja se nenechavam utesit. Nejde o nevyzadany rady, ale naopak o nulovej zajem a kdyz zajem, tak s predhazovanim ruznejch pseudoproblemu, ktery se razem vyresej, kdyz budu s rodicema. Ja si myslim, ze tohle je trochu jinej ukaz nez popisuje @rasanori, jeji maminka byla proste typickou nastavajici babickou.
Jak se budou chovat ke me a k diteti presne vim, mam starsi detny sourozence,ktery s nima prave chvili bydleli. Jen me teda prekvapilo I to tehotenstvi, zkratka to neni podle jejich mustru a kdyz to predtim bylo jinak, tak to ted tak taky musi bejt a ja se budu jeste divit. Ale samozrejme uz si mama vyslechla svoje a po obede jedeme domu:-).
Karja Jsem v soku, mam absolutne stejny rodice ![]()
Naprosto souhlasím.
A ještě dodávám, že ač jsem byla zvyklá si nakládat fakt hodně, po porodu jsem byla neskonale vděčná, že se maminky střídaly a vozily nám navařeno. Díky tomu jsme asi 2 měsíce měli teplá domácí jídla. Pak nastalo období hodně divné gastronomie - rychlovky typu zapečené sendviče několikrát do týdne. Až po 3. měsíci se to srovnalo a jsem schopná nám vařit. V jakékoliv fázi života miminka je fajn, když někdo jiný vyjede s kočarem a já si můžu doma uklidit...
Takže i když nám ze začátku nikdo nepomohl s hlídáním, protože se všichni báli, tak to byla velká pomoc. A tohle může potřebovat každý, bych si to radši u rodičů nekazila předem. Já už taky nejsem zvyklá s nimi trávit čas, ale nějaký ty rozdíly názorů kousnu, protože pomoc je hodně znát a taky nechci dítě připravit o prarodiče.
Luna Jsou to bridilove, co?:-D Ale o vnoucata ti moji maji zajem, jako zadna velka hlidacka typu pul vikendu, ale na chvili nebo nocni hlidani uplne v pohode. Ja si myslim, ze kdybych pristi tyden prirazila se stehovakama a s brekem typu, je to vsechno v prdeli, jak jsem si mohla dovolit otehotnet, tak zacnou byt normalni (teda jako sve pomery, do normalnosti to ma furt daleko).
Gatita Víš co, podle toho, co jsem četla je to u nás (ovšem jak říkáš, v dobrém podniku) možná naopak bezpečnější než přímo u moře. Ryby na sushi k nám totiž cestují hluboce zamražené a to by mělo zahubit všechny eventuální parazity, takže vlastně těžko říct. Je to asi na každém jaký z toho má pocit.
dynda Tak to ja vim, ze budu potrebovat pomoc, ale jako odsud pocud, nikdo nepotrebuje porad shazovat a davat najevo, ze nedokaze vest normalni zivot. Jako nasi nejsou urazlivi, to bych jim asi musela podpalit barak, aby se se mnou prestali bavit.
Karja Ti moji jsou jen mimoni z jine planety.
Ale jinak je to dost presny. Nejhorsi je, ze jedine, co muzu udelat, je naucit se v tom chodit, pac jakekoli snahy o zmenu jsou zbytecne. Matku nepresvedcim, ze neni normalni psat sms typu: Nechodte moc casto do mesta at na vas nespadne balkon atd... Proste odepises: Ne, sedime doma a divame se do zdi a je spokojena. A pak jdem teda do toho mesta, ze ![]()
Luna Ted ale pises o jinych budoucich clenech moji rodiny:-D.To je peklo, boze dej, at nejsme taky takove!
Teď nemá smysl to řešit, až bude dítě na světě a budeš stát o konkrétní pomoc, nežinýruj se si říct. Až podle reakce bych pak soudila.
Luna nebohá svokra zvykla ešte dlho potom, čo sme už s manželom žili spolu volať denne vždy o ôsmej večer punktlich ustarane, či žije a je v poriadku. Dlho som mala tik že raz jej to zdvihnem ja a poviem jej, že som ho zavraždila a zakopala v blízkom lesíku.
Lenže potom človek vidí toho svojho manžela, ktorý nevie byť ani sekundu v kľude a povie si, že to na jeho rodičoch nemohlo nenechať následky
.
dynda ja som sa prvé týždne nalievala krabicovým mliekom a jedla až večer, keď prišiel muž z roboty
. A nechápala, že z čoho je to dieťa také vyhádzané, keď si od začiatku tehotenstva dávam pozor na jedlo (to, že je mlieko alergén bola vtedy novinka, ktorú mi oznámila až alergologička, keď som tam s malou zavítala)
Karja
Teď nemá smysl to řešit, až bude dítě na světě a budeš stát o konkrétní pomoc, nežinýruj se si říct. Až podle reakce bych pak soudila.
presne.
Když to tady čtu, tak si uvědomuju, co mám za štěstí. Ani jedna nevyžádaná rada celé těhotenství (vědí, že bych je poslala do prdele :-)), super hlídací servis z obou rodin. Moje tchýně, protože hrozně chtěla mít vnučku u sebe v létě na zahradě, tak mi ji každé tři hodiny vozila na kojení, jen abych jim ji tam nechala... Od tří let každé léto na tři týdny k moři. O mých rodičích ani nemluvím...
Nijak jsme jim to s manželem neusnadňovali, byli jsme první, kdo měl mezi přáteli dítě, tak jsme to jeli dost po svém...
.
Ale určitě velkou roli hrálo to, že byli mladí. My měli děti brzo, oni ještě dřív...
slniecko tak nasledky to nechava, na mne taky. Jak psala Karja vecne podcenovani, taky jsem sla na trapnou skolu, protoze TO TI STACI atd...A s tim, jestli ziju, taky ji do telefonu rikam, ze ne, ze se dovolala do zahrobi, protoze co uz na to rict...
Ona ma obrovskou fobii z neopodstatnenych veci, jako ze na cloveka spadne balkon, prejede ho vlak nebo ho zasahne blesk, nejlip je proste nikam nechodit, necestovat, zavrit se a cekat az ten hruzostrasny zivot skonci.
Jo a mam si koupit push upku mi naposled rikala, tak jsem ji musela rict, ze to nejde, pac by na me ve meste spadl balkon.![]()
macko.pu A tys rodil kdy?![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články