Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 19. prosince 2017 16:42
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. prosince 2017 16:43

eless My jsme s mužem takový tmavý blond nebo hodně světle hnědí iba. Zatím jsem si naprosto vědomá toho, že mi dítě může absolutně bez povyku odcizit kdokoliv, kdo se bude dobře ksichtit. Hrůza, asi je jasný, v čem budeme muset ve výchově přitlačit.

Offline Sweet Potato
40293 příspěvků moje polička 19. prosince 2017 17:14

Asi bych s tím měla do přiznání, ale jak to tu tak čtu, miluju naši školu (a školku blahé paměti ještěvíc.)

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 19. prosince 2017 17:39

Sweet Potato Jo, nase skolka je taky super.  

Offline Mulen
5015 příspěvků moje polička 19. prosince 2017 18:06

moninika no

ale neuplyne ani nejakych tech 15-20 let a nejenze se nemusis zamykat pred nimi-najednou se zacnou zamykat oni pred tebou!:-)))

ps: tady to "vysekavani" jsem dosud mela za UL, nenavidela jsem byty kde "kdysi schovali kvuli detem klice" a ty uz se nikdy nenasly. nezamykam se prakticky vubec a nikde (krom verejnych wc:-) ale ten klic tam byt musi!;-)

​Mě už vysekávali ze dvou záchodů a jednou se zasekly dveře od ložnice. Všechno starý kovový futra, klíče se nepoužívaly. Jen tam cosi v zámku prasklo a už to nešlo otevřít.

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 19. prosince 2017 20:32

Mulen My se zas kdysi za studií s manželem zamkli na pokoji na kolejích a zasekl se zámek. A musel se volat údržbář. Už jsem se v životě cítila i míň trapně 

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 01:32

moninika Teď se mi vybavil dávný zážitek z tábora. Nějak se zasely dveře u kabinky na wc, ale nesekalo se, protože zdi kabinek nesahaly až do stropu - byl tam asi metr volného prostoru. Takže přišel údržbář, vylezl na štafle a tahal nás po jedné z kabinky za ruku. Vůbec nechápal, proč jsme byly v jedné kabince čtyři holky. Já už si tedy taky nepamatuju proč, ale rozhodně jsme musely mít nějaký dobrý důvod. ;-)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 06:38

quebrada V táborovém věku se drží basa za vsech okolností, a obzvláště jsou-li záchody vzdalanější. Přece tok informací se v dívčím kolektivu nesmí přerušit.

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 20. prosince 2017 12:21

Sweet Potato Ja si nestezuju, spis me to vzdycky pobavi. Nejlepsi ukol znel: koupit gumovaci pero Torperdo. Torpedo se ale gumovaci nedela. Jen se zmizikem a prepisovacem. Obehla jsem 4 papirnictvi, nez jsem to zjistila  a nakonec koupila v obavach Pilot, ktere bylo ok. Torpedo jsem vzala pro jistotu taky, tim nakonec pisu ja.

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 23. prosince 2017 07:10

Se mi vcera podaril mezi dvema odpolednimi sloficky zloprcka nazdobit stromek a pak mi usla v satku :D nicmene pokus numero duo o navazani skoncil totalnim fiaskem. Jinak nase tritydenni mimino uz ma za sebou pres 1000 km v aute, bude to zcestovaly zloprcek :D

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 23. prosince 2017 09:20

rasaNori A co ta autosedačka? Je tak dobrá, jak vypadala podle popisu? A kdy tedy vyrazíte na jih?  

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 23. prosince 2017 13:00

Mohučanka je bozi:) jako mimino sedne a spi, a sedacka se po narovnani zapre o sedadlo takze se ani nehne. Akorat jak vcera cestovala a spala delsi casove useky, tak se dnes imrvere krmi a nespiasi me z ni slehne...

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 04:49

Co je? Tady to vubec nezije, to ty decka a pupky vsechny zvladate? Ja ted mam chripku a zase nejak klesam na mysli. Za cele tehotenstvi mi bylo tak tyden dobre, jinak furt neco, kdy jsem neblila, tak jsem vic jak tyden lecila nachlazeni, ted ta chripka. Uz fakt ztracim optimismu a premejslim, ze uz zustanu doma, protoze uz si neverim, ze jsem schopna nejak ve zdravi delsi cas fungovat. Protom normalne mam tak dvakrat trikrat do roka rychle kratke nemoci. Pritel uz na nervy chudak, jen se stara a stara v podstate celou dobu, i kvuli nemu bych se mela uz hodit do kupy, nehlede ze vsechny my starosti a strasti schytava plnou palbou jen on. Chripka snad miminu nevadi, ale stejne me to stve.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 08:34

Karja 

Tak se na práci vykašli, stejně tam nebudeš moc platná, když ti není dobře. Výskyt nemocných lidí se bude určitě zvyšovat, pravděpodobnost, že na tebe někdo něco prskne... Zkušenost z mého okolí je taková, že imunita v těhotenství je prostě jiná, někdo byl na tom líp, někdo hůř. Ty nemoci různý vadí různě v různých fázích těhotenství. 

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 08:51

@dynda Asi budu muset, uvidim, jak se to vyvine a necham to plne na doktorce bez uvah, co jsem kde slibila nebo neslibila. Doma mi asi sibne, ale dalsi serie nachlazeni by mi taky sibla. Moje imunita sla teda z prudka dolu, asi presla rovnou na mimino.:-D

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 09:36

Karja tak ja si sem odložím, nech sa necítiš len ty blbo. Tak ako som písala, že som "novotehotná" a že mi nič nie je, tak mi začali nevoľnosti...Ale nie klasické ranné, mne je zle celý deň, ráno vstanem, je mi zle lebo som hladná, najem sa, je mi 5 minút dobre a začne mi byť zle z toho, že som sa najedla. V dni, keď mi nie je zle (dnes taký mám), mám neuveriteľné záchvaty hladu, ale také, že ak sa jednoducho nenajem, ten hlad neprestane ale prejde do neskutočných nevoľností, kedy ma napína na zvracanie a najhorsie je, že jednoducho nepomáha nič - jesť v malých dávkach, jesť 3 veľké jedlá a pomedzi to niečo ľahké, v tieto dni mi pomáha len jesť od rána do večera. Zatiaľ som rada, že nezvraciam (a dúfam, že som to nezakríkla), ale posledné 3 dni som nebola poriadne schopná ísť sa ani prejsť so psom, je mi zle aj keď mením polohu na stoličke...

Na druhej strane, na Štedrý deň som sa ráno zobuila bez akýchkoľvek tehotenských príznakov a v panike som bežala za mužom, že asi niečo nie je v poriadku, večer pred večerou ma samozrejme začalo napínať z ryby a kapustnice, tak som sa ukľudnila 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 09:51

DrowRanger Karja  To je právě to, že člověk má nějaké představy. Jak si to těhotenství užije, jak bude cvičit a pracovat. Potom je kolikrát rád, když vstane z postele a dojde na záchod. Myslím, že to je právě tím, že očekáváme něco jiného, než přijde. Všechno zvládnete, ale málokdy je v těhotenství ten ideální stav. Možná tak prostředek, protože ke konci sice nejsou už někdy nevolnosti, ale zase už se člověk hůř hýbe a nastanou zase jiné problémy. Kopání, poloha při spaní

Já jsem teda neměla nikdy klasické ranní nevolnosti. Se starším mi nic nebylo, zůstala jsem doma, protože jsem dělala na onkologii a nakonec jsem byla ráda. Celé dny jsem prospala a chodila na vycházky. S mladšm jsem celých 9 měsíců měla nevolnosti večer. Do toho druhý vyžadoval pozornost a ten klid už nebyl. Takže to Karja  berte tak, že je to poslední možnost klidu na dlouho dobu. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 10:06

Renusatko áno a hlavne tie rýchle zmeny, to by som nepovedala, že telo dokáže tak rýchlo a prudko reagovať...nevadí, hádam to dáko prežijem, dnes mi ešte nie je zle, chystám sa doobeda pracovať a podvečer cvičiť, tak nech to vydrží 

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 10:43

Karja Jezis, ja bych se na vsechno vybodla byt tak chytra jako ted  Mne bylo blbe u obou, u druhyho superblbe, tak bych si uzila, ze je mi JENOM blbe a nemusim se u toho jeste starat o batole. 

Offline viktorka_od splavu
49310 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 11:02

Karja no ta imunita v těhotenství prostě snížená je, aby tělo plod neodvrhlo, asi jako transplantovaný orgán:P doma neznamená snad že bys nesměla vycházet, ne? já teda podruhé doma byla a neskutečně jsem si to užila, na dlouhá léta dopředu. ale já jsem teda rozený lenoch.-)