Renusatko Jo a od dospelosti to zase musi prezit deti s rodicema:-).
Vše o těhotenství a dětech
Karja jj, ja taky zazila synovce, porad jsem je hlidala, ale tak nejak jsem doufala, ze svou laskou a starostlivosti to bude uplne v klidu a ze ti druzi to tak dobre nemeli zarizene ![]()
jo a podruhe jsem si myslela, jaka nejsem zkusena matka a ta druha dcera, tak to je pripad..... Uplne jina a ja se jen snazim prezit do jeni dospelosti a pokud mozno nezanechat na jeji dusicce moc sramu.
7 tydnu, tak to bude spis ten salat
![]()
Ale je to psycho. Ja mam dost blbe vychozi podmínky, takze uz to nejakou dobu neřešíme s tim, ze kdyby se zadarilo, byl by to vlastne zazrak. Ale obcas me to vycuka, zvlast treba ted pred Silvestrem nebo obecně pred nejakou větší akci vždycky znervoznim 
snad to casem přejde.
Prvý krát skôr ako som zistila, že som tehotná, druhýkrát až niekedy koncom januára, otehotnela som vždy okolo vianoc, pri prvej som obiehala lekárne a si pamätám, ako sa na mňa oborila jedna magistra, že som nemala toľko cez sviatky chlastať, keď je mi teraz zle...a pri druhom som v januári úzkostlivo riešila u doktora, či je všetko v poriadky, keď nemám nevoľnosti - začali deň po tom a skončili dva dni pred pôrodom
.
Kúp si testy a máš vystarané, tie sú pomerne presné, nie extra drahé a za tie nervy to stojí.
MP Meri Mně nezačalo být zle vůbec, kdybych se netestovala pravidelně, vůbec bych to netušila :D
MP Meri ja si byla jista den po vynechani menstruace protoze ji mam jak hodinky, jen jsem to potvrdila testem a blbe mi nebylo cele tehotenstvi :)
Pinot Noir ja myslela jak se to smichalo s bublinkama a tak. No kazdopadne jim tak nejak vse krom cerstveho peciva a takovych twch typicky nadymavych potravin, a mrne je v klidu. Me to za to fakt asi nestoji dokazovat si jak muzu jist vse a mrne ma brichabo
Karja haha no je to fakt sranda a rozcarovani bude, ja ty prvni dny po prichodu z porodnice byla na vetvi z toho, ze to dite nespi. Ze se naji a neusne u toho jak jsem byla zvykla:D to das...
Dobre rano!
Dekuji za rady a zkusenosti ohledne odmitani si lehnout s nechat se prebalit. Myslela jsem,ze to nejak samo odezni a prd. Vsechny ukony jako prebalovani, prevlekani ci mazani provadim mladymu ve stoje. Presli jsme na natahovaci pliny. Sice zdrha a rve,ale mene.
Jinak,ze jsem poprve tehotna jsem zjistila na Silvestra,protoze mi nechutnalo. Zkousela jsem si zaludek napravit Becherovkou a nezabralo to. Dcera je krasna, chytra a zlata. Syn byl planovany a ohlasil se jen bolesti v podbrisku. Nevolnosti jsem mela obcas a mirne,akorat ze cele tehotenstvi.
U jednicky jsem si nadymavou stravu hlidala minimalne a nemela vetsi problemy. U dvojky jsem sr hlidala vic a bricho ho stejne trapilo. Akorat,ze pry kluci na prdy trpi vic,tak nevim.
Pocity materske menecennosti mam porad.....malo se venuji,malo si s nimi hraji, moc kouka na TV, malo tvorime, spatne varim apod.Momentalne se snazim byt k dceri mene kriticka a protektivni.
Nemam ted zrovna dobre obdobi a nedari se tak jak by melo,takze stejne vzdycky skoncim na tom,ze musi byt hlavne zdravi.
MP Meri mne tiež zle nebolo nikdy a vôbec, ale ja som na to prišla veľmi jednoducho. Išla som na túru a zrazu som nevládala. Bolo to úplne nelogické, nemalo to žiadny dôvod, prečo som zrazu musela každú pol hodinu stáť a oddychovať, tak mi napadlo, že to musí byť len tehotenstvom (a bola som tehotná asi tak týždeň) ![]()
Tak test, jasný, to je samozřejmost. Jenže mně se nechce při každém sebemenším podezření letět do krámu a řešit. Těch peněz a zbytečného odpadu z toho
Nechci dopadnout jako známá, která si přestala dávat pozor (po dítěti taky neprahli, jen to chtěli tak nějak nechat plynout) a pak si rok dělala test co týden, protože byla permanentně nervózní (nakonec se rozešli, i když z úplně jiného důvodu
). Přiznám se, že bych se nejraději vrátila k ochraně. Jsem maličko (možná trochu víc
) posedlá kontrolou a tahle nejistota není nic pro mě. Dám tomu ještě pár měsíců, jestli si to sedne a pak se uvidí. Omlouvám se za výlev.
MP Meri Já jsem taky řešič a kontrolor a samotnou mě překvapilo, že když jsme si přestali dávat pozor, neměla jsem vůbec puzení se testovat. Myslela jsem si totiž, že otěhotnění rovná se zázrak a není tedy pravděpodobné, že by to bylo nějak rychle. Na test došlo až poté, co jsem na běžkách omdlela v zatáčce :-) a vzápětí se dostavilo zpoždění. Měla jsem také solidní výčitky, protože to bylo v období vánočních/novoročních návštěv, kde vždycky padla nějaká ta lahev.A že jich bylo.
Ale někde (a byla to seriózní kniha o těhotenství) jsem četla, že v prvním měsíci těhotenství platí princip "všechno nebo nic" tj. těhotenství buď i přes excesy matky zdárně pokračuje fyziologicky, nebo prostě úplně skončí (takže příliš nehrozí, že by se plod vyvíjel špatně). Čímž nechci nikoho podněcovat k lehkovážnosti, jen prodávám, jak jsem nakoupila :-)
Gatita no hlavně dokud není vytvořená placenta, tak se ten alkohol apod k plodu ani nedostane
MP Meri Ja bych se taky mimo vetsi zpozdeni netestovala a uz vubec bych to nedoporucovala tem, co otehotnet chtej, vsak se na to musi porad myslet a to urcite neni prospesny. Ja byla prvni mesic nereseni taky nejaka na nerva, nevedela jsem, jestli slibit dovolenou, pak dva dny zpozdeni a hned test...no vyrizeno, ono to zpozdeni beztak bejva z toho premysleni. Ono si to sedne. Ja jsem teda ten prvni mesic s sebou hned sekla, poprvy v zivote a taky poprvy v zivote videl nekoho omdlit muj pritel. Asi si dokazete predstavit tu estradu, partner z toho soku svolal takovou zachranu, ze z to byla ozivovaci akce jak z pobrezni hlidky, tak patnact ucastniku, pak jsme museli zbytek odpoledne ozivovat pritele, no vyrizeno.
Karja ja sa rašdšej nezamýšľam ako to bude po pôrode, dnes som mala veľmi zaujímavý sen s novonarodeným dieťaťom, nedopadlo to veľmi dobre (v tom sne som sa okrem dieťaťa o veľkosti mravca starala aj o 4 šteňatá, tie dopadli lepšie...), ale stihla som oznámiť mužovi, že pôjde na materskú on poprípade ak to ja nebudem zvládať...
Já při kojení nemohla jíst asi 100x víc věcí než jako těhotná, třeba citrusy nebo ořechy. Jednou jsem si v létě dala grepoveho birella a takovej céres jsme nezažili.
Mohučanka tak to asi tím grepem nebylo:D
Obsah ovocné složky v hotovém výrobku 0,5 %
DrowRanger ha no ja mela nastudovano k tehotenstvi a k porodu co slo, a pak jsem koukala na to maly skvrne a rikala si ze by se mi sikl nejaky navod jak se o to starat a ze je to v prdeli a uz je to jenom na me :D a to se muz fakt zapojuje do vseho vcetne prebalovani...
......
Pocity materske menecennosti mam porad.....malo se venuji,malo si s nimi hraji, moc kouka na TV, malo tvorime, spatne varim apod.Momentalne se snazim byt k dceri mene kriticka a protektivni.
Nemam ted zrovna dobre obdobi a nedari se tak jak by melo,takze stejne vzdycky skoncim na tom,ze musi byt hlavne zdravi.
Tyhle pocity mám taky, jako bych to psala já. Ale myslím si, že to jsou třeba fakt jen pocity. Je totiž dost možné, že jsme v očích okolí právě "ty dokonalé" matky. Syn je fakt hodnej a šikovnej, jíst co máme, špinaví nechodíme, na termín u doktora jsme nikdy nezapomněli, do kroužku jednoho docházíme, checked checked checked! Ale jak jsem dost unavená a utahaná, plus jsem už přes dva roky doma a pobyt v domácnosti (v kombinaci s jistým stresem z práce, protože když jsem doma, tak mám přece spoustu času) mě doslova vyšťavuje, tak leccos vidím kritičtěji než to je. Pak stačí jedna nudlová polévka s gustem rozmazaná v dětských vlasech, jedna probdělá noc a jedna kousavá poznámka od někoho chytrého, a člověk si připadá nemožně.
viktorka_od splavu ja som počas kojenia nemohla mannerky, lebo oriešky...a si prerátaj, koľko v takej manerke tých orieškov asi bude.. a pomätám si celotelové výsypy po dvoch keksíkoch...
DrowRanger Tak mě by asi kleplo z mýho partnera na rodičovský a že se nějaký střídání už nadhazovalo, ta druhá směna po práci co by mě čekala, uff. Jako s děckem by si to užil, on je na to dost šikovnej a baví ho to(!!!), ale musela bych mu k tomu přiobjednat asi domů hospodyni nebo oslepnout nebo začít chlastat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články