Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 11:38

Jo, mate vsechny pravdu. Ja teda zadny prehnany ocekavani vykonnosti nemela, jen jsem necekala, ze se takhle rozsypu:-). No po novem roce vsechno zvazim a necham to taky na Mudr. ale ona uz posledne videla, ze jsem takovej slabsi kus:-)). Vsechno by bylo razem jednodussi, kdyby tu praci slo uzposobit nejak flexibilne a nedejboze efektivne, ale to bych po tom zkostnatelym systemu chtela moc. Pred vanoci sef resil, ze nemam splnenou dochazku, no asi se z ty chybejici hodiny vsichni pose.eme:-)))

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 14:27

V klidu, ja jsem ty tri tydny pred vanoci mela jak cibuli v jidle, tak hrasek, no akorat ze mi nedoslo ze kombinace br salat plus nealko sano neni pro kojici matky asi to nejlepsi, takze nase do 25. 12 spave miminko se uderem 5 odpoledni zmenilo v urvance par excelenc a rvalo diky boleni briska az do pulnoci. Vystridali jsme se v uklidnovani  v 6 lidech a musim rict ze byt s ni sama doma tak me regulerne slehne. Dnesni ranni pevnejsi stolici jsme oslavili dekovnym tancem a doufam ze uz ji to nikdy nezpusobim protoze do toho jsem se jeste rozsypala ja ze jsem matka na houby kdyz jim jak prase a ji to pak boli...zacina me bolet v krku a mam pocit ze mam teplotu to uz tady dlouho nebylo...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 15:58

Kdy nejdříve vám začalo být zle? Asi jsem teda těhotná jen bramborovým salatem, ale stejne by me to zajímalo.

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 16:03

MP Meri Tak 7. týden? Do té doby jsem žila v tom, že super, že se mi všechny těhotenský příznaky vyhýbají. Já bláhová! Ale je to uplně jiný zle než jsem myslela. Jsem žila v domnění, že se člověku převrátí žaludek naruby, vyzvrací se a jede se dál. No uplně to tak neni.

rasaNori Já tě taky lituju. Tak jako před porodem musim nasbírat zjara ještě tak pět pytlů  bylin, když to čtu, všechny ty nemoce. Já bych se tak prolila a prožrala farmatiky a chemií, až bych brečela.:-D

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 17:44

rasaNori Kojici matky a strava, za me blbost. Jedla jsem vsechno, jedno decko obcas rvalo, druhy ne, abych mela  vybirat hrasky, cibule atd...na to bych se mohla teda.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 18:02

Luna Kdyby ti řvalo celý den a noc, tak by sis pozor dala . Já nemohla u prvního při kojení skoro nic...ty 3 měsíce. Začínalo to čerstvým rohlíkem a zeleninou typu paprika a končilo tím, o čem se běžně ví, že to nadýmá. Taky jsem za ty 3 měsíce měla těch 28 kg dole 

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 18:03

Luna Myslím si totéž. Největší blbost je podle mě varování před perlivými nápoji - vždyť by v prsou musel být kompresor, aby se ty bubliny dostaly do mléka ;)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 18:06

Pinot Noir Tak speciálně perlivé nápoje mi přijdou jako pěkná blbost. 

Offline Pinot Noir
29865 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 18:37

Renusatko Ale strašně ženských to dodržuje. Kámoška se kvůli kojení nenapila perlivého pití ani nealko piva celý rok 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 18:46

Pinot Noir Tak to je totálně nelogické. Jako látky které nadýmají do mléka přechází a každé dítě je jinak citlivé, ale bublinky

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 19:19

Pinot Noir no mne to este aj sestry v porodnici zatrhli jemne perlivu vodu

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 20:07

MP Meri ja tiež cca 6-7 týždeň, dovtedy som si myslela, že to bude sranda a len mi narastie pupok 

Offline viktorka_od splavu
49310 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 20:20

Pinot Noir u nás se žádné takové pověry netradují, ale vzpomínám jak v porodnici jedna maminka druhé vytrhla z ruky kiwi že to nesmí protože to je chlupatý

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 20:55

7 tydnu, tak to bude spis ten salat  

Ale je to psycho. Ja mam dost blbe vychozi podmínky, takze uz to nejakou dobu neřešíme s tim, ze kdyby se zadarilo, byl by to vlastne zazrak. Ale obcas me to vycuka, zvlast treba ted pred Silvestrem nebo obecně pred nejakou větší akci vždycky znervoznim   snad to casem přejde. 

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 21:22

MP Meri Ale to nevadi, jako ze by jsi pila nebo tak. To se stane asi kazdy:-). Jako asi bych teda nebrala drogy no a to je asi jediny:-))) Myslim, ze neresit je nejlepsi reseni vseho:-).

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 21:28

DrowRanger Jo presne a jeste jsem si jako porad rikala, no bohuzel budu pit kafe, fakt to nevydrzim a googlila si info, jaky, kolik atp. A bum ho, za tri dny clovek nemohl videt ani cistou vodu natoz kafe. A ted mam jeste dost naivni predstavu o tom miminu, ze ho jako nejak vyrodim, budu kojit, spat, nic nehrotit, no to bude rozcarovanicko.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 21:49

MP Meri mne zacaly v obou pripadech tehotenske nevolnosti par dni pred ocekavanou menstruaci. Poprve mi to nedocvaklo hned - dovolena all inclusive, tak jsem to pricitala prezrani. Ale kdyz jsem po navratu musela po ceste do prace zvracet do odpadkoveho kose, tak jsem si udelala v praci test...

podruhe jsem davala pradlo do pracky a prisel ten pocit na zvraceni a hned jsem si udelala test a ac jsem mela asi 5 dni do MS, tak byl pozitivni

podle nekolika vysetreni jsem ani ja ani muz nemeli mit deti (minimalne ne prirozenou cestou)

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 21:50

Karja no to opravdu bude rozcarovanicko 

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 21:57

Candance  Ja jsem rikala tuhle mati, kdyz zas mudrovala to svoje, ze na svete maj deti asi tak ctyri miliardy lidi a dost z nich to ocividne prezilo, tak proc bych to nezvladla ja. Vis co, ja si zas nic neidealizuju, ve spolecne domacnosti se mnou odrostla dve mimina, okoukla jsem, ze dulezity je moc toho nechtit zvladnout, jen prezit. Ale rozcarovanicko to bude:-))

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. prosince 2017 21:59
Reakce na Karja:

dulezity je moc toho nechtit zvladnout, jen prezit. 

​A to až do dospělosti dotyčného dítěte.  Později se to teda trochu mění...moc toho nechtít a přežít.