Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 05. března 2020 18:08

Myrtila držím palce, znám podobný případ (zdravotní obtíže zamezující přirozenému početí, nezávislé na věku) a lidi, kteří "nevědí", říkají Nojo, když s tím čekala tak dlouho...

Offline rasaNori
8884 příspěvků moje polička 05. března 2020 18:14

Mutziputzi tady je prave problem v legislative, to ze je lek schvalen v USA a prokazatelne funguje ti je v pripade ze mas dite nemocne u nas a vis, ze lek umoznujici mu plnohodnotny zivot a budoucnost u nas bude casem prd platny. V ostrave jsou i dvojcata se SMA 1,ti uz maji 3 roky a pro rodice musi byt des pomysleni, ze lek existuje ale oni na nej nikdy nedosahnou masakr

Offline Tak Betty
6206 příspěvků moje polička 05. března 2020 18:22

Ja jsem asi popletla dzizisketa jmeno dítěte. Tondu ma 711990 . OOboum se omlouvam.

Edit v nějakém mem prispevku

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 05. března 2020 18:43

Ja som chytila tu crevnu virozu od syna. Ked budem vracat kazdych 20 minut ako on tak si to fakt uzijem. Nejake tipy ako zmiernit priebeh? Pomoc  mam pocit ze umrem

Offline dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 05. března 2020 18:49

Tak Betty

VV pohodě, kdo se má v těch cizích miminech vyznat

Offline Myrtila
5473 příspěvků moje polička 05. března 2020 18:50

Mohučanka No, my jsme si uz taky vyslechli svy, neco za zady, neco primo do oci, ale tak cloveku se stejne nechce nic vysvetlovat neco nekomu, kdo mi vpali, ze jsem karieristka, kterou manzel stejne opusti, kdyz nechci deti (true story), a podobne. Nicmene tyhle reci ostatních se me zas tak moc nedotykaji, mnohem narocnejsi bylo vyresit si to s muzem spolu a taky kazdy v sobe.

Sweet Potato Dekuji :-) 

Offline Kokoska
35184 příspěvků moje polička 05. března 2020 18:54

Solathis

Koukala jsem že během posledních pěti let už mají další nové metody, které můžou pomoct k úspěchu. Taky to teda není zadarmo, ale s dětma člověk nezbohatne, to je jistý :)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. března 2020 19:00

eless 

Jestli máš rehydratační roztok, udělej si ho, jakmile v žaludku něco udržíš, to vlastně platí i pro dítě. A pak přidejte probiotika. Teď nevím, jak starý je syn, ale u nás se pak doporučuje malým dětem postupná dieta při zavádění pokrmů. Můj muž byl kdysi jediný ušetřen, ale on to asi vypálil na večírku

Jo a jestli tě to povzbudí, fáze zvracení u nás nebyla delší než 1 noc, průjem a teplota následovaly až pak...

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 05. března 2020 19:06

Myrtila na to pomaha tem lidem rikat pravdu. Mne takhle ortoped ze zahadnyho duvodu zacal rikat ze nejsem nejmladsi (ve 28) a co ty deti a tak. Tak sem ho ujistila, ze uz jsem ten rok jednou potratila, jestli to je podle nej dostacujici. Zmlknul....ale chapu, ze ne kazdy dokaze a chce o takovych vecech mluvit. Drzim palce, abyste byli spokojeni, k tomu nutne deti nepotrebujete

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. března 2020 19:07

Myrtila 

Soucítím, je to hrozný. My jsme nikomu neřekli, co podstupujeme, aby všichni nečekali, že teď už to teda bude. Bohužel těch případů, kdy as. reprodukce rychle pomůže je jenom část. Dozvěděli se to, až když jsem byla dost dlouho těhotná (stará). Držím palce, ať to vyjde a všem ostatním taky.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 05. března 2020 19:25

Myrtila drzim palce a uplne tomu rozumim. Nam se zadarilo po 9 letech a taky jsme si dost vyslechli. Nejhorsi jsou ty spekulace za zady, kdyz nema nekdo odvahu se zeptat. Ale jak pises, nejdulezitejsi je si to srovnat v sobe. A kdybys nahodou k tematu neco potrebovala, jsem k dispozici. 

Offline Garfie
28642 příspěvků moje polička 05. března 2020 19:34

Myrtila bram Vždycky když čtu o takových starostech, tak se úplně stydím za to, že jsem k tomu dítěti přišla tak snadno. 

Offline Myrtila
5473 příspěvků moje polička 05. března 2020 19:38

711990 No, mne obvykle staci si toho dotycneho v hlave nejak pekne otitulovat, jinak ty reci jdou mimo me. Coz je asi moje stesti, protoze za ty roky se jich uz nastradala fakt hromada. 
dynda Je to tak, ani IVF neni vzdycky vsespasne. Taky prave nikde nevykladame, co jsme uz podstoupili, nebo co planujem. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 05. března 2020 19:46

Garfie simtě, klid.. To je holt život :) Já teď zpětně vidím, že to asi mělo důvod, vono mě to dost zocelilo a objevila jsem svoje skryté možnosti. Takhle jednoduše popsáno to zní dost ezo, ale prostě všechno je u nás jak má bejt. :) 

Offline Myrtila
5473 příspěvků moje polička 05. března 2020 19:47

bram Dekuju  My se tim spekulovanim nekdy i pobavime, treba kdyz nam jedna pribuzna chtela davat skoleni, jak se dela dite na prvni pokus  nebo primy dotaz, jestli jsem tehotna, nebo jenom tlusta  to jsem se ale urazila, protoze nejsem ani jedno

Garfie Takhle to vubec neberu, proste nekdo musi zvedat ten prumer, ze dite se zadari zhruba po 7 mesicich

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 05. března 2020 19:54

dynda Syn (onedlho 3r) dostal kulisek ale moc ho nevypil. Cierny caj pil vela. Jedlo udrzi ale davam mu nieco lahke ako radila pediatricka. 

mne sa trochu ulavilo ale je to len docasne. Odvazila som sa po malych hltoch len kolu

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. března 2020 19:56

Garfie Ja teda zdaleka nemam vyhrano, ale taky se skoro stydim ze to slo tak hladce. Po 15 letech vztahu padlo koncem roku rozhodnuti a ted mam po prvnim trimestru. Ale ja uz si predtim v hlave srovnala i tu adopci, a vsechny mozne scenare, protoze mam kombinovanou trombofilii a v okoli navic vidim ta letita trapeni, ivf, to vecne reseni v praci...A priznam se teda, ze to neomalene vyptavani je neco hrozneho a ta vpalena pravda muzu byt jedina ucinna. 

Offline Kokoska
35184 příspěvků moje polička 05. března 2020 19:59

eless mne pomohly kukuricny krupky, po trech dnech, kdy jsem nebyla schopna neco snist. A enterosgel, i kdyz to je hnusny vypit.

Offline Myrtila
5473 příspěvků moje polička 05. března 2020 19:59

bram To je pravda, ze tohle cloveka dost zoceli. I se mi behem tech let hodne posunuly hodnoty. A prave i ty blby reci beru jenom jako bzuceni mouchy, maximalne si pomyslim neco osklivyho a vic se tim nezaobiram. 

Offline Garfie
28642 příspěvků moje polička 05. března 2020 20:00

Jos Já to vyptávání teda fakt nezažila a to jsem měla děti docela pozdě, ale zase když jsem otěhotněla, tak se mi dost lidí přiznalo (i z blízké rodiny), že si mysleli, že děti mít vůbec nechceme.