Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 25. června 2020 09:43

Kokoska A to je babička?

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 25. června 2020 09:43

continuity prosím tě, od kolika roku tvoje kopretiny chodily do skauta? Tady vedle nás je oddíl, který bere od 4 let:D

Offline Sweet Potato
40293 příspěvků moje polička 25. června 2020 09:45

rasaNori Jo, to jsou oddíly benjamínků, ti mají tyhle malásky. Ale názory se na to různí.

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 25. června 2020 09:50

Sweet Potato jsem jedno velké ucho:)

Offline Sweet Potato
40293 příspěvků moje polička 25. června 2020 09:56

rasaNori Z těch mrňat jich zůstane později dlouhodobě chodit jen relativně málo. Dali je tam rodiče. Je teda samozřejmě ještě dost rozdíl, jestli ty děti mají s tím oddílem nějak spojenou rodinu (starší sourozenci, často i rodiče), nebo jsou to lidi z ulice.

O Skaut je teď obrovský zájem, upíchnout hlavně chlapečky je problém. Tak vymysleli tuhle možnost, ale zdaleka ne všude to s těmi malásky uměj.

Čímž nechci říct, že to je apriori špatně.

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 25. června 2020 10:43

Sweet Potato hmm, tak uvidime. Dite ma samozrejme jeste cas, ale vykouklo to na me kdyz jsem hledala neco jineho, tak jsem si rikala ze se tu zkusim zeptat:)

Offline Ireth
7 příspěvků moje polička 25. června 2020 10:56

rasaNori Ono se to nedá moc zobecňovat. Každý oddíl si jede trošku jinak. Znám družinku, která chodí pokaždé ven, i ve větru a dešti a ty děti to milujou. Pak znám družinku, kde jsou spíš v klubovně, kreslí, dělají nějaké pracovní listy, hrají hry a pak další družinku, která je něco mezi. Fakt hodně záleží na konkrétním oddílu a povaze dítěte... A taky znám pár dětí, co do benjamínků chodit přestali, ale pak začali chodit o něco později do světlušek/vlčat a to už je bavilo. 

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 25. června 2020 11:12

Ireth to je mi jasné, že každý oddíl bude veden nějak jinak, spíš jsem chtěla vědět díky širokému záběru zdejších členek, jestli má někdo osobní zkušenost

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 25. června 2020 11:13

rasaNori docela pozdě, u nás nebyl oddíl, tak nakonec muž se svým bývalým vedoucím vytvořili/ obnovili svůj původní. Je to malinke, mají tam asi 10 deti více méně na referenci.

Závisí to na dítěti, mladší to tolik nebavilo a i se chvílemi vztekala tam chodit, teď po karanténe zas byla stastna, ze muze, hlavně na výpravy. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 25. června 2020 13:12

Karja a ja som zasa rada, že tá moja je už väčšia. Prave teraz je už s ňou strašná sranda. Napríklad sa hrávame na schovku, ona mi ukáže kam sa mam schovať, potom odíde rátať a potom ma akože hľadá po celom byte štýlom že pozrie pod vankúš, do šuflíka, a popritom si hovorí: tu neni, tu neni ... vždy umieram od smiechu

A už sa s ňou dá na všetkom dohodnúť

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 25. června 2020 13:36
Reakce na betsey:

A už sa s ňou dá na všetkom dohodnúť

​Jo myslim, ze na tehle vete to vsechno stoji:-D. Ne to obdobi kolem roku bylo asi horsi, i na hlidani, ja si ted uzivam, ze dcera uz chape poslechne, mimino se nemuze hejbat a ja muzu jit treba do popelnice:-D Pak zas budu hlidat kazdej jeho krok, hrozne jsem tomu odvykla!

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 25. června 2020 13:40

Karja áno, vek zhruba od tých 11 mesiacov tak do roka a pol bol pre mňa najťažší. Dieťa už plne pohyblive, ale stále samo sebe velmi nebezpečné a nechápavé :)

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 25. června 2020 13:55

betsey Ja spis nechapala ji:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2020 13:58

betsey pro mě tohle bylo taky nejtěžší období, u nás navíc vychází na podzim a zimu, takže se ani nedalo být hodně venku, tam byl syn vždy v pohodě.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 25. června 2020 13:59

Karja a to ja som zasa moju chápala. Chcem všetko skúsiť zjesť, chcem všade vyliezť, všetko vidieť, všetko zažiť, nechcem spať a nemám vobec žiadny pud sebazáchovy :)

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 25. června 2020 14:00

Karja a ted uz se s ni domluvim, nicmene ma cim dal vic svuj vlastni nazor:D tak bacha na ne, jsou to milacci:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2020 14:02

Karja užívej, dokud to jde! Mimino se teď naučilo plazit, zatím se teda nepouští do větších akcí, tak do toho metru, ale tomu dávám tak týden max. V kombinaci se starším trousícím různé zajímavé a samo nevhodné věci to bude super. U staršího jsem si v tomhle období naopak oddychla, díky tomu pohybu se dokázal zabavit sám, ale to nebyl problém ty věci odstranit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2020 14:03

rasaNori navíc nepřetržitě melou pantem. Ale taky jsem ráda, že už je starší.

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 25. června 2020 14:04

Evaeva Jj, malamala uz se taky plazi! Uz neni nikde bezpeci tudiz. Tuhle byla cela.fialova protoze oslintala nejaka razitka a vsude si to rozpatlala. Aspon ale budu vic uklizet. 

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 25. června 2020 14:06

Evaeva Jo to mleti pantem! Jako ja jsem ted hlidala tuo triletou sestrenici, moc hodna, ve vsim me poslechla, ale jak furt mlela...Velka mala vetsinou udelala nejakej prusvih, ten me nastval sam o sobe a do toho ta neter rika ,,Karji, ona tady pocurala ten koberec,, a uplne vsechno jsem videla a slysela zaroven a to je jak zazit to dvakrat:-D:-D. Ja uz na ni pak byla treti den trochu protivna.