Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. července 2020 15:30

Sairon já se do teď staršímu snažím věnovat hlavně, když malý spí. On teda spí dopoledne dvě hodiny a ty právě využívám, když třeba chce starší něco vyrábět. Vykašlu se na domácí práce a věnuju se jemu. On si teda stejně často chce hrát sám, ale možnost má.

Ono chvíli trvá, než pochopí, že to není vetřelec, ale člen rodiny. Starší mladšího vyloženě láká do pokojíčku, dokonce mu tam i připraví hračky a Mami, přines T. Teď se teda naučil plazit, takže starší ho tam naláká a pak celou dobu křičí Ne, to je moje. Ale chce ho tam.

Offline Manuka
657 příspěvků moje polička 12. července 2020 16:30

Malenge Dík za přání!

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 12. července 2020 17:11

Karja To je hezký, s tou Náňou!  Jestli jim to vydrží do dospělosti, tak to bude super!! 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 12. července 2020 19:32

Nevite prosim vas nekdo pro jak stare deti jsou Mumínci? Já jsem to jako dítě neznala a nečetla do teď. Přemýšlím, ze bych to dětem před spaním přečetla, ale netuším pro jak stare deti to je. 

žluťásek mě napadá jako spása

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 12. července 2020 20:12

MaeGandal Kterou knížku o mumincích? Čarodějův klobouk klidně pětiletým, ta je totiž

Offline Pavlena
6919 příspěvků moje polička 12. července 2020 20:26

MaeGandal eM Od peti do sta..?  Ja cetla v detstvi, kdyz jsem v knihovne ulovila uz naprosto salatovy svazek, tak jsem byla bez sebe stestim. A rekla bych, ze uz mi bylo urcite spis 10, mozna i vic, ale nebala bych se predcitat i o hodne mladsim. 

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 12. července 2020 20:37

MaeGandal a jak jsou velký? asi jak který díl, ale od těch pěti šesti let, jestli vydrží poslouchat souvislý delší příběh, by se jim už líbit mohlo. jinak bych řekla že třeba tak sedm osm let je ideální věk, ale je to fakt těžký skatulkovat. Pro menší nebo méně pozorné :) vyšly česky i tři obrázkové knihy s mikropříběhy, Muminek a narozeniny, Muminek a sníh a Muminek a noční dobrodružství. Ty by se daly použít i pro začínajícího čtenáře, textu je málo a písmena velká. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 12. července 2020 20:55

Sairon No presne, mne kdyz vetsi po obede neusne, tak vytuhne ve tri. Cely odpoledne zabity. Nekterej den si pripadam uplne jak blbec, protoze to uspavani je fakt treba martirie na nekolik hodin:-D (ne te bych s nima lezela, ale jedna je na spani, druha neco chce, pak se to otoci, pak se jedno spani pokazi....). Ale nekdy to taky vyjde dobre, usnou hned a najednou a nadlouho a jsem sama doma a boze to je pocit!!!

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 12. července 2020 21:00

Pavlena Nám to četli na nějaké letní dovolené místo večerníčku, byla nás tam banda dětí od šesti do deseti let. Krásný to bylo, ani jsme nedutali. :)

Upozornění pro MaeGandal - autorka má výborný, leč trochu "nebezpečný" poznámky pod čarou, např.: "Jestli chceš vědět, jak se dělají strašlivé zuby z pomerančové kůry, zeptej se svojí maminky - ona to určitě ví!" Tak abys byla připravená...

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 12. července 2020 21:13

Nejlepší fotka za dlouhou dobu. Jsme se ségrou chtěly vyfotit spolu i s dětmi 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 12. července 2020 21:45

eM Pavlena žluťásek mám asi Tatínek a moře. nejstarší má 9, nejmladší 5. Koukám teď na stránky knihovny a tam mají jako věk 9-11. Jako další v nabídce je Cesta za tatínkem. Tak to asi zkusíme.

PS: dneska jsem jim začala číst Babička drsňačka od Walliamse, tak uvidíme. Plán je, že já začnu číst a aspoň nejstarší to pak si bude číst sám

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 12. července 2020 21:58

MaeGandal U nás se Mumínci vůbec nechytli, ale ani mě nebavili, takže asi geny. Babičku Drsňačku jsme začli, ale starší nesnáší kapustu a dělá se mu špatně jen při pomyšlení a zrovna tam je kapusta všudypřítomna. Zkusili jsme ji nahradit jahodama, ale moc dlouho nám to nevydrželo, takže je kniha zatím u ledu.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 12. července 2020 22:03

brrr no, máme za sebou první tři kapitoly a musím říct, že zatím nic moc. Přijde mi to moc natažený, vlastně se nic neděje. Ale snažím se číst aspoň 3 večery a když se nikdo nechytne, tak se pak nedá nic dělat. Akorát že jsem jim minulý týden začala číst Alenku v říši divů a to mi taky hodily na hlavu. Teda kromě nejmladší, té se to líbí. V zimě jsem zkoušela číst Medvídka Pů a to teda bylo taky utrpení, to nebavilo ani mě. Tak už nevím, co jim mám předčítat.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 12. července 2020 22:09

tenzie 

Znám dvojice se stejnou konstelací, jako je naše dvojka, a nevyrostly z toho, mydlej se, i když už jsou starší ve škole (tam už by člověk očekával řádnou socializaci).

Offline Tak Betty
6136 příspěvků moje polička 12. července 2020 22:45

dzizisketa moc hezká fotka

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 12. července 2020 22:46

MaeGandal Naše kluky baví třeba Hraničářův učeň, akorát nevím, jestli by prošel i u pětiletého.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 12. července 2020 22:54

dynda My jsme se s jednou segrou taky hodne praly, to nic neznamena. Nejhorsi podle me je, kdyz jsou si uplne ukradeny;-)

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 12. července 2020 22:57

MaeGandal pětiletému jsem četla O dětech a zvířátkách a bavilo ho to, ale jestli by to poslouchal devítiletý, to nevím. Naopak staršího by mohli bavit třeba Trosečníci z Vlaštovky, ale jestli by to mladší pobral, těžko říct. Ale možná jo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. července 2020 23:02

Karja my se ségrou nijak blízký vztah nemáme, jako děti jsme byly skoro pořád v sobě. U nás za to ale podle mě nejvíc může ten věkový rozdíl, 4,5 roku je tak nějak na prd. Nemám pocit, že by za to mohl přístup rodičů. Ale nějaké pouto tam asi bude, teď třeba ségra bude s mým synem chodit na jeden kroužek nebo když jsem byla po porodu na tom špatně, tak se nabízela, že bude pomáhat s domácností a tak. Přitom normálně nemá vůbec čas. Nakonec to vůbec nebylo potřeba.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 12. července 2020 23:17

Evaeva Tezko rict, ja jsem se segrou o sest a jako asi dobry. Myslim, ze na to jak jsme rozdilne jsme fakt maximalne pospolu nebo jak to rict;-). Ja bych rekla, ze zalezi na strasne moc faktorech.