Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 12. července 2020 23:24

Evaeva 4,5 roku se ti zda jako příliš velký rozdíl? Neřekla bych. Ja teda ani nesouhlasím s názorem, ze pro blízký vztah sourozenců je podstatný malý věkový rozdíl. To je možná fajn v mladším věku, ale do života pak záleží na více faktorech. 

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 12. července 2020 23:27

MaeGandal zkuste z knihovny půjčit Jirkovi zázračnou medicínu od Dahla nebo Legendu o pistolnici Murphyove, to jsou oba klučičí hodne vtipný příběhy. Krátký obě dvě. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. července 2020 23:45

Tulipe mě to přišlo blbý. Nejdřív byla příliš malá a otravovala mě třeba při kreslení, když dorostla, tak za chvíli jsem šla do puberty, když odezněla u mě, tak začla u ní a pak už jsem se odstěhovala. Roli samozřejmě hraje spousta jiných faktorů, my máme bohužel stejné některé blbé vlastnosti jako tvrdohlavost, ale jinak jsme dost rozdílné. Nikdy jsme nefungovaly jen sami dvě, to vždycky blbě dopadlo. V dospělosti se třeba vůbec nesvěřujeme, kolikrát třeba tři měsíce nejsme v kontaktu, ale stojíme při sobě nebo jak to říct.

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 12. července 2020 23:53

dzizisketa to je ten pověstný pytel blech

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 12. července 2020 23:59

Mám brata mladšieho o 3 roky, keď bol malý, údajne som neziarlila. Ja si pamätám, že sme sa stále bili a žalovali na seba, ale pamätám si, že kým sme večer nezaspali, tak sme sa rozprávali, aj hodinu, keď bol v puberte, dva roky na mňa neprehovoril okrem citosloviec, vzťah máme o ničom, z pozície staršej sestry som vždy cítila povinnosť mu pomáhať, ale vlani, keď odmietol sa zapojiť do pomoci našim rodičom, ma naštval tak, že ma v podstate nezaujíma.

Offline Gatita
8630 příspěvků moje polička 13. července 2020 08:39
Reakce na Tulipe:

Evaeva 4,5 roku se ti zda jako příliš velký rozdíl? Neřekla bych. Ja teda ani nesouhlasím s názorem, ze pro blízký vztah sourozenců je podstatný malý věkový rozdíl. To je možná fajn v mladším věku, ale do života pak záleží na více faktorech. 

​poreferuju vam za par let

Tenhle rozdil mrzi detmi mame my, zatim se mi to zda super. Ale uvidime do budoucna. Hrat si spolu asi nikdy moc nebudou, ale verim, ze vztah budou mit ok.

Offline Gatita
8630 příspěvků moje polička 13. července 2020 08:46

A prosim vas, znate nekdo eshop nebo znacku, ktera vyrabi stejne cyklo dresy v detske i dospele velikosti? Takova blbost, ale moc jsem toho na netu nenasla (vlastne jen jedny dresy, a ty staly zrovna dost).

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 13. července 2020 11:02

Gatita kalas

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 13. července 2020 11:09

Jinak u nas taky bojujem s tim ze mala uz starsi bere vsechno co si zamane, je teda o dost urputnejsi nez byvala starsi. Rozdil je jen 21 mesicu, ale jak se mala uplne rozzari kdyz starsi prijde ze skolky nebo rano do loznice, to je uplne bozicimz zdravim @karja, fakt bude lip:D

Offline Gatita
8630 příspěvků moje polička 13. července 2020 11:19

rasaNori tam jsem prave uz koukala, ale je to asi nejlepsi, co jsem nasla.diky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. července 2020 11:47

rasaNori přesně, mladší staršího taky zbožňuje. Na chalupě spíme v jednom pokoji a oni si často místo spaní spolu povídajíS tím braním taky bojuju, zatím se snažím staršího naučit, ať si to dává na stůl nebo se zavírá v pokoji. Naštěstí jsme teď hodně pryč, pořádně to začne asi až na podzim.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. července 2020 12:22

Gatita my jsme se ségrou o pět let a hrály jsme si spolu hodně. Řekla bych, že nezáleží tolik na věkovém rozdílu, ale na těch dětech. Starší ségra odjakživa tíhla k malým dětem a teď je z ní učitelka. Já jsem zase byla raději v přítomnosti starších, nebo dokonce dospělých, s vrstevníky jsem neměla dobrý vztah, až na jednu vyjímku, s níž přátelství trvá dodnes.

Jinak jestli přijde č. 2, tak bude nejmíň o 4 roky mladší, tak pak budu k tobě chodit na rozumy

Offline JankaM
3102 příspěvků moje polička 13. července 2020 12:34

Tak si dnes děda přijel pro děti, synek v pohodě, těší se na babičku ale dcera . Scéna pro celé sídliště, nechce jet, nechce být bez maminky, nechtěla zavřít dveře, odepinala si pás. Tak snad dojedou a už se uklidní. Nikdy předtím takové scény nedělala, těšila se. Je jí skoro 7, separacni úzkost to asi nebude. 

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 13. července 2020 12:36
Reakce na MaeGandal:

eM Pavlena žluťásek mám asi Tatínek a moře. nejstarší má 9, nejmladší 5. Koukám teď na stránky knihovny a tam mají jako věk 9-11. Jako další v nabídce je Cesta za tatínkem. Tak to asi zkusíme.

​Tatínek a moře je určitě pro větší děti, možná bych řekla pro velký děti a dospělé. Něco jako Malý princ.

Dětem v uvedeném věkovém rozpětí bych z muminů brala buď ten Čarodějův klobouk nebo Čarovnou zimu.

Offline miuu
413 příspěvků moje polička 13. července 2020 12:56

Gatita  My mame taky takovy vekovy rozdil mezi detmi. Tak uvidime,jak jim to pujde. Syn si ted uz hraje venku jak se starsima i mladsima detma. Se segrou si uz obcas taky neco kuti. A hlaska ona mi to bere je snad klasika klasik

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 13. července 2020 13:00

U nás naopak starší potřebuje každou věc, na kterou mladší sáhne, i kdyby to vytáhl z odpadkového koše.

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 13. července 2020 13:01

A Ríša dnes usoudil, že nechodím do práce, protože jsem na práci už stará

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 13. července 2020 13:08

letfenixa To me vubec nenapadlo, ze mas sourozence, jak obcas pises o te peci o rodice. To me uprimne moc mrzi;-(

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 13. července 2020 13:09

rasaNori Jo, ja vik, ze bude lip, ja se tesim az je budu uspavat spolu, prectu jim pohadku a cau. To mi hodne stoupne kvalita zivota:-D

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 13. července 2020 13:27

Medzi mojimi je 5 rokov a sú parťáci. Dokážu prekecať a robiť spolu veci hodiny. Ako jediný problém, na ktorý musím dávať pozor je, že mladší má sklon porovnávať sa soo staršou a potom sa podhodnocuje, tak mu musím vždy pripomínať, že to je vekovým rozdielom a rozprávam mu, ako to vedela staršia v jeho veku.

Ako jasné, keď boli mladší, bolo to divokejšie (potvrdzujem, že akákoľvek hračka staršej akokoľvek v podstate nezaujímavá je v prvom rade korisť!), ale pohrať sa spolu vedeli vždy. Ale zas to chcelo trochu dávať pozor aj na to, aby mala staršia čas aj na svoje, aby si ju malý neuzurpoval úplne.