Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 14. července 2020 12:43

moora a nejostřejší

Offline Garfie
28559 příspěvků moje polička 14. července 2020 12:45

ellie86 Já začala mít potíže trošinku později, myslím, že tak na konci sedmého měsíce, týdny přesně nevím. Na běžné kontrole mi gynekolog zjistil začínající porod (já osobně jsem nic necítila), okamžitě mě poslal do nemocnice, kde mi zakázali vstávat, dostala jsem hořčík a léky na udržení plodu. Byla jsem tam asi týden, pak jsem musela ležet doma "na špalcích" :-) ale dopadlo to dobře, dítě se narodilo lehce před termínem. Hodně odpočívej, budu držet pěsti! 

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 14. července 2020 12:54

Pinot Noir a taky teda nejvíc vodrbaná, chudák!

Offline barbucha blogger
35855 příspěvků moje polička 14. července 2020 12:56
Reakce na ellie86:

Zdravím vás, jsem spíše nepravidelná čtenářka, přispívám tady zřídka. Jsem ve 25 tt a v poradně mi bylo zjištěno zkracování čípku. Mám nařízený klidový režim a hodně hořčíku. Chtěla jsem se zeptat, jestli některá z vás zažila to stejné a jak to dopadlo? 

​Není to úplně to samý,  já ho měla zkrácenej operativně ještě před těhotenstvím... a nakonec jsem dostala nejdřív kroužek a po nějakým čase jsem musela i na steh, aby nebohý dítě nevypadlo. No, vypadlo přesně na čas, žádnej nedonošenec s váhou čtyři a půl kila.

Tak ať to dobře dopadne!

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 14. července 2020 13:06

ellie86 Taky zdravím. Velmi záleží na tom, jak vypadal váš konkrétní nález jak při pohmatovém vyšetřní, tak ultrazvuková cervikometrie (měření délky děl čípku), jestli máte předčasnou děložní činnost, jestli nemáte rizikové faktory (např stav po konizaci) a jak vypadají vaše kultivační vyšetření (infekce v močových i porodních cestách mohou dělohu dráždit a ta se pak stahuje). Výše uvedené bych považovala za potřebná  zjištění k evaluaci situace a stanovení vhodného postupu. Ve 25. týdnu není stanovena kritická hodnota délky děl čípku, ve 28. týdnu znamená délka 25mm a méně riziko hrozícího předčasného porodu. Nutnost hospitalizace, léčby atd. Nicméně velmi přísný klidový režim (jdete jen kam nezbytně musíte, jinak gaučink) a horčík je minimální základ.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. července 2020 14:02

ellie86 žádné zkušenosti nemám, ale přeji, ať se vše daří bez komplikací.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 14. července 2020 15:17

ellie86 osobni zkusenost mam jen s tonizacemi delohy, nastesti bez zkracovani cipku. V prvnim teh. od 24., nyni od 16. tydne, uzivam magnezium, prvni dite jsem porodila v 39. tydnu. Klidovy rezim jsem zkusila, ale zjistila ze na frekvenci tech stahu to vliv nemelo zadny a take mam trilete dite, tak tezko budu lezet, akorat ji nezvedam a necvicim a tak. 

Ohledne zkracovani cipku- z jendoho vysetreni tezko urcit nejake riziko, jak uz psal nekdo nade mnou. Zalezi i na kontrolnich vysetrenich, zda se cipek bude zkracovat nadale, anebo se to ustali. Pokud by se to zhorsovalo a spelo k predcasnemu porodu, tak Te ceka hospitalizace na odd. rizikoveho tehotenstvi v perinatologickem centru, intravenozni terapie na zklidneni delohy (event. cerklaz), take vysetreni zanetlivych parametru a pripadne kura kortikoidu k urychleni zrani plic miminka. Takze nyni opravdu odpocivej, lez a uvidis jak se to bude vyvijet. Zvlast v techto nizkych tydnech plati ze kazdy den kdy je miminko jeste uvnitr, se pocita a velmi zvysuje sance na normalni zivot bez dlouhodobych zdravotnich komplikaci. Drzim moc palce at je vsechno v poradku

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 14. července 2020 15:40

ellie86 svagrova to zhruba kolem 6M taky tak mela, na dalsim mereni se ukazalo, ze uz ho zas zkraceny nema, asi chyba v mereni. Tak bych se tim jeste nestresovala:-)

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 14. července 2020 16:14

Já vím, že jsme se tu kvůli tomu nedávno smáli Mutzi ale to lehátko Babybjorn je v něčem tak jedinečný, že to odůvodňuje to že je tak 2-3x dražší než všechny ostatní? Malej navzdory odříhnutí dost ublinkává, takže ho nemůžu po kojení odložit, ale zas nemám prostor ho po každým kojení 3Omin ještě držet svisle, potřebuji se věnovat příšerce, tak mě napadlo, že bych ho vždycky na nějakou dobu strčila do nějakého lehátka, ale vubec nemám přehled jaké vzít.

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 14. července 2020 17:20

Sairon je ergonomické a bez nejakého strojčekoveho hupania, dieťa sa musí samo svojou silou, samozrejme staršie, ja som v ňom syna aj kŕmila, kým ešte nesedel sám, kúpila som ho z druhej ruky, aj znova predala

Offline Lamicka
14187 příspěvků moje polička 14. července 2020 17:50

ellie86 uz si nepamatuju, kdy mi to zjistili a podrobnosti, ale musela jsem mit klidovy rezim a brat hodne horciku. Nakonec jsem prenasela 8 dni a cvalda mel 3820 g. 

Offline Gatita
8630 příspěvků moje polička 14. července 2020 17:53

Objev dne - je pro me snazsi vytlacit plne nalozeny kocar v hicu na lovos (plus nalozit a vylozit milion kramu a stresovat se za volantem) nez byt s detatkama doma

Offline Pavlena
6919 příspěvků moje polička 14. července 2020 18:28

Gatita Naprosto chapu, ani me to neprekvapuje taky jsem to tak mela (sic s 1 kouskem). Uplne strasne jsem litovala matky malych deti behem karanteny v zemich, kde se fakt nemohlo malem ani vyjit, uplne nepredstavitelne pro me...  

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 14. července 2020 18:37

Sairon mam porovnani s levnym kouskem co jsem koupila k nasim a je to hrozny rozdil. Od nastavovani po tu latku i celkove dojem. 

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 14. července 2020 19:01

Pavlena taky když to měli zavřít byl pro největší stres z celé koróny a už jsme měli promyšlený plán, jak děti dostat ven. Naštěstí to pak dopadlo, jak dopadlo. 

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 14. července 2020 20:43

Gatita Mam to uplne stejne. Doma s detmi hruza, ale celodenni vylet me uplne nabiji.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. července 2020 20:49

Gatita ziginka mna tiez. Doma je to strasne ubijajuce a len sa generuje bordel :D

My sme boli teraz na 4 dni na chate aj s kamarátmi a ich detmi a aj ked sa ti starsi spolu vkuse ruvali a jacali a nahanali, bolo to úplne bohovske, ja som si tak oddychla (psychicky, fyzicky sme boli vsetci vecer ko ). Decka zvladli aj celkom narocnu turistiku (navzajom sa "tahali" a hecovali), kupanie, hubarcenie, reštaurácie. Konecne ziadne ihrisko, varenie, upratovanie...

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 14. července 2020 20:59

Taky máme doma malého technika analytika, cokoli co se točí, skládá nebo jde třídit ho zabaví na dost dlouho. Dneska třeba pivní vršky. 

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 14. července 2020 21:01

Ale highlightem dne byly želvy 

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 14. července 2020 21:03

Pamatuju se, když byly synovi asi 2 roky, otrhali jsme na zahradě u našich okurky nakládačky, a on si s nima na dece vydržel hrát asi hodinu. Čekala jsem, že bude kňourat, že ho to píchá, ale byl s tím úplně šťastný a spokojený děťátko. Překládal je z hromádky na hromádku, rovnal vedle sebe, pořád kolem dokola.