Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2020 08:25

DruI jo, to opouštění hřiště syn taky dělá. Vždycky něco zabrblá pět metrů ode mě a odpochoduje. Jinak ho ale stačí dozorovat z dálky, dá se u toho většinou i třeba něco číst, teda dalo se, dokud ještě druhý spal v kočárku.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. července 2020 08:28

Hmmm, asi toho fakt bylo moc.

Ono to ale nebylo nijak plánovaný, přívozem to bylo nejkratší cestou, labutě a hřiště byly po cestě, na nákup musím ... Mě nejvíc asi rozsekává to hřiště. Možná je na to malý, ale většina atrakcí pro něj ještě není, tak ho od nich musím "odhánět", navrch on má tendenci otravovat cizí rodiče (děti ani tolik ne), takže ho musím pořád pozorovat a trochu korigovat kamarádka s podobně starým dítětem mi radila, ať si vezmu na hřiště knížku, že abych se jako nenudila, no tak to určitě. 

Navíc ten návrat v sedm večer domů, večeře nepřipravená, dítě špinavý, nic jsem nestihla, k tomu hromada nepřečtených mejlů ... no, dneska jsme měli jít na párty do Letenskýho parku, ale asi bude program doma a vypravíme se max na balkon. Stejně má být (překvapivě) hnusně

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 18. července 2020 08:36

MP Meri jo, to je přesný. Chodíme ven, vymýšlím cíle, aby to nebylo na jedno brdo, ale jen proto, aby se starší unavil a měl jiné podněty, ale takové to "jsme venku, tak se doma neudělá bordel" teda vůbec nefunguje, protože tam teda sice nikdo nevysypává lego a nedrobí, ale práce typu vyprat a pověsit, uvařit, zalít kytky, práce na zahradě, ty taky nikdo neudělá a někdy se udělat musí. Navíc jak jsem už tu psala, náš odchod z domu a návrat vygeneruje tak nějak víc bordelu a věcí, než když jsme doma.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. července 2020 09:13

Pinot Noir Já vím, žes to psala taky. Když já furt přemýšlím, jestli ho jako nějak neochuzuju, když "ostatní" furt obrážejí ta hriště a aktivity a tak. Ale asi se na to fakt už vykašlu, on je stejně nejspokojenější doma. Když jsme třeba týden na zahradě, tak tam jsme reálně jenom venku (vnitřek nemáme ), má tam hromadu venkovních aktivit - pískoviště, bazének, tatrovku ... a on si stejně po chvíli zaleze do zahradní chatky a tam si někde v koutku spojuje a rozpojuje vláčky, šoupe autama nebo listuje v knížce ... a úplně nejčastěji ho najdu zalezlýho v autě, kde si mačká páčky a kroutí volantem. Myslím, že něco podobného psala tzaziki na IG. Asi je to prostě takovej druh dítěte. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2020 09:59

MP Meri v tomhle věku je potřeba i to hřiště vybrat ideálně tak, aby bylo pro malé. Vděčné bylo pískoviště. Ale jestli to nebaví tebe ani jeho tak je to fakt zbytečné.

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 18. července 2020 10:04

Evaeva my jsme vnoucatum udelali piskoviste na zahrade a ani jednoho z peti to nebavi. Mnohem radsi litaji po trave, jezdi na trikolce / kole, nejvetsi blaho jit k potoku hazet sutry do vody. Proste akce, drepet na miste je nebavi.

Offline Sweet Potato
40378 příspěvků moje polička 18. července 2020 10:11

MP Meri Já byla z jakékoli nestandartní venkovní akce (nákup, cesta MHD...) taky vždycky vyšťavená, jak jsem furt musela být ve střehu.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. července 2020 10:52

MP Meri tak to ti ho trosku zavidim, moj ked je cely den doma, je schopny zdemolovat byt. Fakt strela. Ale mna to vonku bavi (ihrisko teda jedine ak stretnem niekoho s kym mozem pokecat), skor vylety. A take to, ist von, nech sa unavi, haha. On je sice unaveny, ale aj tak nechce spat, stale je co co vymyslat

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 18. července 2020 10:54

Mrakoplas a ještě k tomu jsem z toho mnohem unavenější já

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2020 11:07

Kokoska mi přijde, že je to baví tak mezi 1 a 2 lety, syn měl takové období. Teď už je na pískovišti výjimečně.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. července 2020 11:11

Pinot Noir vidis, ja som znicenejsia (ale psychicky, fyzicky som tak nejak kontinualne :)) ked som doma, ten stereotyp a samota (bez dospelych) a to som pritom tazky introvert ale aspon ten ruch okolo obcas potrebujem. Ale vy máte zahradu, tam bude ten rozdiel. Kebyze ich mozem vypustit a dat si kavu na terase, hned by mi doma ten cas lepsie ubehol . Ale uz som si vsimla, ze mame podobne typy, len tornado k nam nedorazilo a planujem ho pre istotu dobre utajit!

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 18. července 2020 11:13

Evaeva přesně tak, u nás do 2,5 roka. Ještě je pak jedno období, kdy je to baví a to když začnou stavět stavby nebo kopat díry. Na to nemá tříleté dítě ještě sílu, ale předškoláci dokáží velké věci. 

Offline Lamicka
14187 příspěvků moje polička 18. července 2020 11:15

MP Meri nemej zadne vycitky, me treba nikdy detske aktivity moc nebavily, takze ja na hriste chodila, ale povidala si tam s kamaradkama a jen hlidala,  jestli tam dite je a nebere jinemu babovicky . Doma jsem s nimi nestavela kostky, ani nevybarvovala omalovanky, delala jsem si svoje veci a oni se batoleli a hrali si vedle me. O nic z toho neprisli, delaji to sami. Hodne jsem s nimi cetla (3x denne a vic), to mi prislo, te je dulezite, vytvorit vztah ke knizkam. Neobrazeli jsme detske atrakce, to jsem je radsi vzala do muzea nebo treba na zizlovskou vez. Kdyz bylo osklivo, tak jsme se placali doma a uzivali si klid. Na chalupe byvaji venku cely den i za deste, ale jsou na zahrade, ja si ctu u kamen. Restaurace jsme vybirali bez detskeho koutku, mivali jsme s sebou "povidacky" a hromadu papiru s pastelkama.Proste vyrustali vedle nas a vypadaji celkem spokojene.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. července 2020 11:44

Lamicka Díky, můj vypadá taky spokojeně, ale samozřejmě pro něj chci vyrovnaný vývoj plný různorodých podnětů ve všech oblastech ... takže občas klasicky zapochybuju, jestli to dělám správně A kamarádky, co s dětmi už od půl roku obrážejí pohybové, hudební a kreativní kroužky a centra mi to moc neulehčují

Offline Catherinne
10846 příspěvků moje polička 18. července 2020 11:51

MP Meri taky je otázka, jestli to ty děti baví nebo s nimi odrážejí kdejaké aktivity protože se to má a je to trend. 

Dřív se bylo buď doma, na výletě nebo na hřišti. Dost záleželo na počasí. A myslím, že dcera je normální

Jako dělat furt organizováno zábavu je dost náročný, tak dítě co si vyhraje samo je taky fajn.

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 18. července 2020 11:55

Catherinne

AA když to obrážení kroužků a hřišť baví matku, tak je to špatně? Myslím, že hodně dřívějších matek malých dětí by za možnost aspoň jednou týdně vyrazit do mateřského centra, herny nebo na kroužek vraždila. 

Offline Catherinne
10846 příspěvků moje polička 18. července 2020 11:58

dzizisketa tak pokud to baví i dítě, tak cajk, ale tak my se taky uměly sejít, klidně doma nebo na tom hřišti...zase si nepředstavuj, že byl člověk tři roky sám doma.

Offline Lamicka
14187 příspěvků moje polička 18. července 2020 12:04

dzizisketa Catherinne MP Meri spokojena matka = spokojene dite, kazda jsme jina a je fajn, ze si muzeme kazda vybrat. 

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 18. července 2020 12:06

Catherinne

JJako upřímně já nesnáším tohle velebeni starých dobrých časů. Jasně, že to všichni přežili a nebylo vše jen trvalá dřina a nuda. Jen nechápu, proč se pořád musíte vymezovat vůči nám dnešním matkám, které můžeme nebo nedejbože využíváme různé možnosti, které se pro mimina, batolata a jejich rodiče nabízejí. Úplně z toho cítím kyselé hrozny. A rovnou přiznávám, že už mě to taky pěkně štve, když kdykoli se toto téma začne nejen tady řešit, příběhne hned nějaká starší žena s tvým životním moudrem. Jako my to víme, že to dříve bylo jiné, ale i ty víš, že ne všem tehdejším matkám to plně vyhovovalo. 

Offline Catherinne
10846 příspěvků moje polička 18. července 2020 12:18

dzizisketa šiš, jsi ňáká popudlivá, chtěla jsem MP Meri podpořit v tom, že trávit čas s dítětem doma není v dnešní kolektivní době nic špatného.