Gatita Já ti nevím, asi půjdu proti proudu, ale u pětiletého dítěte soukromá výuka 2x týdně, pokud se nechystáte vycestovat nebo ho dát do anglické školy mi přijde jako ztráta času a peněz. Stáhni mu nějakou zábavnou appku s obrázkama na slovíčka a pouštěj mu Pepu Piga v angličtině a myslím, že dosáhneš podobných výsledků s podstatně menšími náklady.
Vše o těhotenství a dětech
Garfie zrovna včera jsme si pouštěli Peppu v originále a ta angličtina je tam úplně super skvělá. Musela jsem se pořád smát. Já na to nikdy nekoukala, ale je to vtipný.
To teply oblikani vzteklyho mimina mě asi zabije. jedina výhoda, ze na chladným vzduchu lip spej
žluťásek
A těm malým dětem to ani nepřijde, často ani nezjistí, že je to v jiným jazyce!
Garfie já seděla vedle syna a překládala mu to. Pak jsem toho ale nechala, asi porozuměl z děje a zdálo se mi, že to tím akorát rozptyluju.
Kouká občas na písničky v aj s animovanými klipy a těm evidentně rozumí, různě si to pak přehrává, některý slova správně používá izolovaně.
Bych chtěla taky umět takhle nasát cokoliv novýho.
žluťásek Na překlad se vyprdni, to je fakt úplně zbytečný, jen možná sem tam něco neobvyklýho, já myslím, že do cca tří let dítě ani nepozná, že je to v jiném jazyku ![]()
žluťásek ty děti jsou jak houba, znám dost lidi, co se jen z preshranicni TV naučili polsky nebo německy.
žluťásek dcera se taky kouká na animovaný anglický písničky, vždycky po školce půlhodinku, a tuhle si při úklidu začala prozpěvovat Clean up, clean up "jako to miminko v písničce, když uklízí". Věřím, že se jim to v těch hlavičkách časem spojí a i když se pak budou učit ta slova ve škole, naskočí jim to rychleji a třeba i v souvislostech.
Potrefenáhusa buď ráda, že je jenom vzteklá. Já než oblíknu jednu ponožku, je druhá dole, čepice jsme ztratili už asi dvě,... Ta zima je v tomhle fakt na nic.
Mohučanka jo, přesně. U nás to jsou barvy, čísla, různý ovoce a zelenina, zvířata, evidentně rozumí i slovesům, protože je používá správně. Jen jednoduchý, go, jump, sleep, ale rozumí, to mi přijde skvělý.
Děti opravdu nasakují neuvřitelně rychle. Zrovna včera jsem mluvila s jednou Češkou, která má děti na mezinárodní škole v Jokohamě, děti nastoupily bez přípravy, jen se školní angličtinou z ČR, měli 10 a 12 let-mladší se prý zařadil plnohodnotně do třídy po třech měsících, starší cca po půl roce....
Tak nám od zajtra zavieraju škôlku, nakazený zamestnanec.
Ale vlastne mi to nevadí, lebo som sa dnes dozvedela, že moja známa a rovesníčka, s dvomi deťmi, starší je synov kamarát, druhe má pol roka, má znova po 14 rokoch rakovinu a zahajuje budúci týždeň liečbu. Ach jaj ![]()
Mrakoplas to je strašně smutné. Snad to zachytili v počátku a bude v pořádku.
Mrakoplas To je hrozny! Preju ji hodne stesti a sil;-)
Poraďte prosím, jaký je rozdíl mezi různými "boardy" (skateboard, longboard, penny board, mini board, waveboard)? Resp. co byste dítku pořídili, co je nejlepší a nejbezpečnější a nejpraktičtější?
Vůbec tomu nerozumím.
Zvažujem práve pre syna nejakú angličtinu, aj nad rozprávkami v anj som premýšľala, už ich má v češtine, občas mu niečo preložím, ale v hovorenej reči používa češtinu správne.
Garfie no uz se to vyresilo, nez jsem se rozhoupala, tak uz je ucitel angazovan jinde:) Me to jen tak napadlo, kdyz jsem slysela takovou chvalu a byla moznost. Ja sama mela soukrome lekce od 10 let a prislo mi to tak akorat. Anglicky zatim umet samozrejme nepotrebuje, hodlame se do ciziho jazyka oprit az ve skole (na nasi spadove zs nejsou pry jazyky nic moc), spis jsem tak trochu hledala nejakou smysluplnou kulturni vlozku, az prijdem o vyziti ve skolce a na tom jednom krouzku, kam chodime (krouzek padne od pristiho tydne, skolce taky nedavam velkou nadeji
).
Jinak teda podle prispevku tady to musi vypadat, ze syna drtime od roka na housle a lameme mu nohy, aby mohl od sesti k narodnimu baletu, ale tak to neni, vetsinu casu se provalime v legu a muj zajem o vsechny krouzky se pohybuje na teoreticke urovni
.
nonemy Kolik jí je?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.