bram až na ten šampon, to jsem já
![]()
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir hele fakt spíš pět hodin denně? A spala jsi takhle málo i před dětmi? Mně to přijde dlouhodobě absolutně neúnosný. Kdybych věděla, že mi mimino bude v pět skákat po hlavě, nejpozději v deset už jsem v posteli. Když kluk vstával v tyhle hrozný časy, usínala jsem často s ním, nešlo to jinak.
žluťásek dřív šest, max sedm.
Karja on se takhle válel snad vždycky:) Spíš je to holt kluk, starší je, myslím, jen o půl roku, v listopadu mu budou tři. Vleze do každého křoví a tak. No ty boty fakt nechápu, odrážedlo nepřidá, ale on je má prostě ochozené, odrbrané.
žluťásek dodatek: to není denně, ale pokud do půlnoci čumím na seroš, píšu blog, nakupuju, kecám s mužem, tak pak ano. Tzn. tak pětkrát týdně. Po pár dnech jdu prostě spát dřív (ale ne o moc, Ríša dřív než o půl desáté neusne).
bram haha zrovna dnes som si to s tým suchým šampónom vravela a usúdila so, že dnes ho ešte dám. Ale zajtra vlasy určite nerozcesem.
Pinot Noir to by pro mě bylo likvidační, ještě že se mi narodilo dítě, co dlouho dlouho spávalo do půl deváté. Já teď poslední dobou často ponocuju, dlouho si čtu, ale jen když má muž odpolední a vezme si syna ráno do obýváku. Sice tam pak dvě hodiny uklízím, ale spát můžu třeba do deseti.
Mimochodem, právě se podařil další velký mezník. Syn se probudil, přišel za mnou do kuchyně, nechal se odvést zpět do postele a byl ochotný počkat než se osprchuju a vyčistím zuby. Mezitím sám usnul. To se ještě nikdy, nikdy, nikdy nestalo! Buď usedavě brečel v posteli nebo přišel za mnou do koupelny a seděl před sprcháčem na zemi a čekal.
A doufám, že až zavřou ty obchody, nechají aspoň zásilkovny. Dnes jsem koupila softshellky a boty. Bez nich budem fakt sedět jenom doma.
Včera som mala naozaj logisticky náročný deň, bola som našich doviezť (a odviezť) trikrát k doktorom, malý samozrejme s nami a je úplne skvelý, že to s nami zvládol
, kolegyňa mi preňho dala taký pultik s volantom, rôznymi páčkami a tlačidlami, tak sa prebavil s tým, a vďakabohu, že neprší a mohli sme čakať vonku na trávniku, kde sa hral s konármi. V robote ma však vytáča počúvať kolegyňu (slobodná, bez záväzkov), ako vzdychá, že nič nestíha, všetko má rozplanovane na minúty a stačí, že mucha okolo nej preletí z nesprávnej strany a už ju to vyvedie z miery. Prvý návrat od doktorov som 'cvikala' 8.34 a 8.35 už som stála ako dozor na chodbe.
Pinot Noir Řeším opačnej problém, proč jsou ty kalhoty pro mimina tak úzký??? Speciálně teplaky z lindexu se širokým napletem, super, ale ty buclatý nozicky jsou v nich úplně na knap
Kdyz jsem jako tehotna poslouchala historky o tom, jak je tezke nezaradit muze do kolonky "dalsi nefunkcni clanek domacnosti", tak jsem si rikala, ze to se nas netyka... On deti zboznuje, na malou se tesi, bude se hodne zapojovat ![]()
Ve finale jsem s miminem vecne sama, mam muze workoholika, ktery zvlada za mesic napracovat i tyden prescasu, spolecnou dovolenou jsme meli naposled pred tremi lety, kdyz jsem mela ted termin koncem kvetna, tak se rozhodl od prvniho kvetna změnit práci, takze dovolenou si vybiral v dubnu a kdyz ja se vratila zacatkem kvetna z porodnice, byl stale v praci. Vrcholem bylo, kdyz mi dva dny po navratu z porodnice pozval domu instalatera na vymenu zachodu a plynare na sporak, ze on na to nema cas a ja jsem doma. Jsem tehdy volala sos tatovi, ktery ten den nechodi do prace, at to prijede vyridit on, ze ja mam co delat sama se sebou po cisari, s miminem a kojenim a na remeslniky fakt nemam kapacitu.
Takze rikate, ze se to nezlepsi? ![]()
Zuzulijezis
beru zpet moji vcerejsi stiznost, kdyz si sambo odpoledne vyrazil ven na prochazku(a Tondu mi nechal doma) aby pak po navratu rekl, ze SE DO NEJ DALA ZIMA a lehnul si do postele, kde odpocival az do vecere![]()
Zuzuli obávam sa, že nezlepší. Pre mužov je na prvom mieste ich poslanie, až potom rodina. Aspoň ja mám ten pocit ![]()
A inak u nás to isté. Ja odídem 6:45 do práce, 11:15 prídem z práce, muž 11:30 odchádza do práce a príde keď už spím a takto každý deň dokola.
žluťásek Já už si v očekávání zavřených obchodů nechávám posílat balíčky na poštu, protože tu doufám nezavřou (a to máme jinak zásilkovnu hned vedle domu)
Zuzuli On když je muž v práci, tak je to ještě relativně dobrý, nejhorší je fakt ten workoholik, co pracuje doma. To jsem se po porodu taky párkrát dozvěděla, jak to mám dobrý, když manžel pracuje z domova, že mi s malou pomůže. A houby, ještě mi bylo blbý, že mu plačící dítě ruší soustředění. A navíc tak chlap získává pocit, že je s dítětem vlastně celý den, i když se mu nevěnuje.
DruI Tak z vlastní zkušenosti musím rict, ze je to narocny i s chlapem, co je doma bez práce...za řeči typu Co budeš dělat, až tady nebudu, to si taky budeš muset poradit sama nebo Proč je tady takovej bordel bych ho fakt i zabila
DruI ja se primo modlim, aby ten HO nemel. Rusili bychom se navzajem, musela bych varit, mel by dojem, ze nic nedelam (ted mimino spi vedle me v posteli a ja odpocivam po noci vedle ni). A kdyz je doma, tak neumi po osmi hodinach vypnout pocitac. Sedel by nad tim cele hodiny navic.
betsey paradox je, ze my se seznamili na vysoke, studovali jsme stejny obor a pred moji materskou jsme delali velmi podobnou praci... Ale ja pochopitelne nechapala, ze ta jeho je vyrazne narocnejsi, s vice zodpovednosti a velmi stresujici
ted jsme ve fazi, kdy ja mu zavidim, ze jde mezi lidi, ji obed u stolu z talire priborem, muze si u pocitace vypit kafe jeste teple.
On si s malou pohraje rad, ale jakmile zacne byt v nepohode, tak mi ji vraci. Ze pry chce me a je na me fixovana. Aby nebyla, kdyz je se mnou 24/7. Zvlast super to je vecer, kdy ma mala neskutecny radar na to, kdy jdu do koupelny, to se probudi a zacne plakat a muz mi ji nosi ke sprse, at si pospisim, ze on ji neuklidmi, ze chce me. Muj momentalni nejvetsi sen je umyt si vlasy bez revu ditete a nastvaneho muze, nebo si treba oholit nohy
A sam s ni venku za pulrok nebyl ani jednou, potrebuje o vikendu odpocivat.
Potrefenáhusa Já mám echt buclaté dítko (mimochodem holčička je nádherná
). Sedí mu z Lindex tyto tepláčky https://www.lindex.com/cz/p/8023233-7682-svetle-modra-kalhoty-se-zaplatami, už má druhé ve větší velikosti.
INCOM1 400 za tepláky, to je masakr.
INCOM1 Dekuju, asi teda zkusím, protože mne přijde, ze v těch klasických se nemůže moc hejbat

INCOM1 Úplně bezvadny jsou tyhle, z haemka, ale ty jsme podedili a teď tam nic takovýho nemaj, jen jsou zas trochu tenký

Pinot Noir nevim, tohle bych tu nerozjizdela. Kdo chce l, koupi. Kdo nechce, nemusi.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.