Gatita máte nějaký plánovací dětský kalendář? Já jsem synovi jen na velkou čtvrtku udělala týdenní kalendář a k němu barevné kartičky s nápisy, ty by šly nahradit obrázky. Doma, malování, vyrábění, pečení koláče, hřiště, procházka, kolo, nákup, výlet, zmrzlina... Spousta věcí teda teď padá, ale zkusila bych vymyslet, co ho venku baví a naplánovat na každý odpoledne něco jinýho malýho. Sbírat listy, kaštany, pouštět draka (
), vzít si letadýlko, velkou tatrovku, nevím co tak zvládnete ještě s miminem.
Spíš aby to bylo od rána vidět, co bude.
Nás teď hrozně popadlo malování putovních kamínků, jestli to znáš? Na fb skupina Kamínky. Ven ho nalákám, že budeme sbírat kamínky, abychom na ně večer mohli malovat nebo venku hledáme malované. To je teda velká velká nahoda, zatím jsme jich našli jen pár, ale syn je z toho vždycky strašně nadšený. (asi by šlo i trochu nastražit nějaký, co uděláš ty, aby ho našel sám a chytil se :-))
Edit: ještě jsem si vzpomněla, že na jaře, když jsem byla nemocná a nechtěl jít ven jen s tatínkem, tak jsem mu kreslila taková venkovní binga. Na tvrdý papír obrázky věcí, co měl venku hledat a když to potkali, odskrtnul si to. Třeba holuba, paní s kočárkem, velkou louži, starou vysokou tramvaj, semafor... Vždycky jsem tam přidala i nějakou blbost jako srandičku, třeba žirafu, pána na lyžích, něco pro pobavení a pak jsme se tomu doma chechtali, jaktože nenašel žirafu.