Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2020 08:30

dynda holky k tomu mají podle mě víc sklony, alespoň to vidím u neteře, ta je "potvora" fakt od narození. Se svým bráchou a mým synem pěkně orá;)

Když se mladší narodil, říkala jsem si, co mě čeká. Vzhledem byl totiž úplně jiný. To je ale zatím jediná odlišnost. Samozřejmě že vlastnosti se teprve projeví.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 24. října 2020 11:48

Pinot Noir

Nase idylka jiste brzy prejde. Starsi je haklivy na sve hracky a stavebni veledila, takze prvni naznaky incidentu uz jsem take zaznamenala. Bude to brzy velmi narocne, protoze mimino je uz dosti pohyblive, nicmene pravdou zustava, ze mladsi ma ve starsim neutuchajici zdroj zabavy a vjemu, at uz jsou jakekoli:)

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:00

Prosim vas, je to jak dotaz na emimino, ale jaky tak planujete mit s detmi ted program? Mate nejake figle, jak totalne nezpustnout a zachovat aspon minimalni rezim, kdyz jsou vsichni doma a nikam se nemusi (nesmi)? Ja treba mam problem vystipat starsiho ven na zahradu nebo prochazku, nechce se mu, tak vzdycky musim vymyslet zaminku, ze treba pro neco musime nekam dojit nebo nejaky program typu dlabani dyne, ale uz mi dochazi napady. Na jare to bylo dost blbe, na vsechno dost casu, v 11 nedojedena snidane.. 

Dopoledne byva ok, to si starsi hraje docela dlouho sam a ja varim nebo šoprdám po domácnosti. Musim akorat dohlidnout, aby nebyl v pyzamu a nenasnidany. Odpoledne pak je ale casto krize. Potrebuji nas dostat aspon na chvili ven nebo to odpoledne proste nejak nenasilne predelit a malicko vyplnit, ale nejde nam to. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:11

Gatita máte nějaký plánovací dětský kalendář? Já jsem synovi jen na velkou čtvrtku udělala týdenní kalendář a k němu barevné kartičky s nápisy, ty by šly nahradit obrázky. Doma, malování, vyrábění, pečení koláče, hřiště, procházka, kolo, nákup, výlet, zmrzlina... Spousta věcí teda teď padá, ale zkusila bych vymyslet, co ho venku baví a naplánovat na každý odpoledne něco jinýho malýho. Sbírat listy, kaštany, pouštět draka ( ), vzít si letadýlko, velkou tatrovku, nevím co tak zvládnete ještě s miminem. 

Spíš aby to bylo od rána vidět, co bude. 

Nás teď hrozně popadlo malování putovních kamínků, jestli to znáš? Na fb skupina Kamínky. Ven ho nalákám, že budeme sbírat kamínky, abychom na ně večer mohli malovat nebo venku hledáme malované. To je teda velká velká nahoda, zatím jsme jich našli jen pár, ale syn je z toho vždycky strašně nadšený. (asi by šlo i trochu nastražit nějaký, co uděláš ty, aby ho našel sám a chytil se :-))

Edit: ještě jsem si vzpomněla, že na jaře, když jsem byla nemocná a nechtěl jít ven jen s tatínkem, tak jsem mu kreslila taková venkovní binga. Na tvrdý papír obrázky věcí, co měl venku hledat a když to potkali, odskrtnul si to. Třeba holuba, paní s kočárkem, velkou louži, starou vysokou tramvaj, semafor... Vždycky jsem tam přidala i nějakou blbost jako srandičku, třeba žirafu, pána na lyžích, něco pro pobavení a pak jsme se tomu doma chechtali, jaktože nenašel žirafu. 

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:23

Gatita Ja myslim, ze dulezita je pravidelnost, jak si zvykne, ze to tak je. Proste obed, pohrat si doma a ven. Nase je mala a chodit ven chce. Zaminky jsoi: trideni odpadu, krmeni kapriku, kastany, krmeni slepic:-D. Boze to je desny, videt to takhle napsany. Obcas si tak rikam, jak bych tyhle casy prezivala bez deti a myslim, ze by to bylo horsi;-). 

Online DruI
5589 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:27

Gatita Co zařídit na zahradě krmítko? to je hned každý den důvod vylézt a nasypaat ptáčkům a když už budette venku, tak přece nepůjdete hned domů ;o)

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:49

DruI To je dobrej napad, chudaci ptaci, ty budou letos od vsech tak vyzrany!

Online DruI
5589 příspěvků moje polička 24. října 2020 12:52

Karja Tak další nápad je pořídit na zahradu slepice, tam by to bylo nejen krmení, ale i sbírání vajec, škubání peří a vaření slepičí polévky v kotlíku na ohništi ;o)

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 24. října 2020 13:08

DruI Co slepice, ale:

A kdyz te to prestane bavit,presunes se do vlakna Jidlo a vareni;-)

Online DruI
5589 příspěvků moje polička 24. října 2020 13:14

Karja A případně ještě do šicího vlákna s dotazem jak si podomácku ušít kožené rukavičky ;o) Ale teda přiznávám, že potom, co jsem takhle v dětství pásla králíčky u babičky, tak králičí maso nejím.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 24. října 2020 13:17

Karja To je bozi!

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 24. října 2020 13:25

DruI Ja ho taky nejedla, ale preslo me to;-)' Tohle je vylozene kralik, domaci mazlicek, jen zije venku v kotci ne doma;-)

Online 999
19828 příspěvků moje polička 24. října 2020 13:34

Karja To je super :-).

Offline brrr
12367 příspěvků moje polička 24. října 2020 13:40

Gatita Za chvíli bude všude vánoční výzdoba, vylákáš ho na světýlka. Nebo si udělejte soukromý lampionový průvod. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 24. října 2020 14:04

Ja prave vysoupla deti ven muzi, ze potrebuju pohlidat buchtu a dojdu za nema. Ach to ticho❤️

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 24. října 2020 14:47

žluťásek jee, ten malovanej kaminek jsme zrovna pred par dny nasly, jsem vubec nevedela, co je to za akci, tak jsem ho tam nechala. To je ale paradni napad! Uz se tesim, az nase holcicka povyroste, ze se taky zapojime

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. října 2020 14:53

rasaNori starší šiel so sambom na hríby, mladší vyše hodiny spal, to bola pohoda :) aj som chcela byť akčná a upiecť zatiaľ bábovku, no zistila som, že som sa zle zásobnila na lockdown a mám len jedno vajce . Tak som si dala gaucing

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 24. října 2020 15:41

Anema no můj syn zatím nějak nebere, že bychom ty kamínky měli poslat dál. Vše, co najdem si chce nechat a ani svoje namalované nedá. Posíláme dál jen ty, co namaluju já nebo nějaké míň povedené nalezené :) ale většina autorů kamínků je s tím v pohodě, že si je děti nechají, tak zatím nemám výčitky. Našli jsme jich jen pár. Syn si s nimi často hraje, má na ně speciální krabičku a vytahuje je často.

Mě to teda moc baví malovat i roznášet, zároveň mám i radost, když najde někdo náš a označí ho v té skupině, klidně ať si ho nechá. Maluju hodně obrázky, aby se líbily dětem a nechávám je na místech, kudy hodně děti chodí. U školky, u hřiště, v parku, u cukrárny... 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:14

žluťásek aha, tak ten princip je, ze to nekam premistis a sleduje se, jak putuje? Tak proto na nem bylo to PSC? Se budu muset pak podivat na ten facebook Bych asi cekala prave to, co Tvuj syn, ze je to pro nalezce do sbirky a na hrani

Online Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 24. října 2020 17:41

Proč se to mimino FURT otáčí na břicho, když na břiše nechce bejt  (řečnická otázka, melu z posledního)