Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. října 2020 22:04

žluťásek ty seš neuvěřitelně šikovná, krásné

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:07

Ja si tu len tak odložím (akurát dočítavám stránky, kde sa riešili vzťahy a tak): predvčerom sme mali s mužom debatu, či budemem mať druhé dieťa, obaja sme nadšene súhlasili - samozrejme s rôznymi termínmi ohľadne počatia. Dnes v PRVÝ deň lockdownu, v ktorom sa pre nás absolútne nič nezmenilo, sme sa neskutočne posekali kvôli absolútnej pi*ovine. Večer mu hovorím, že ja si nemyslím, že my dvaja spolu dokážeme partnerksy ustáť druhé dieťa, načo mi začal hovoriť, že v prípade ak jeden odíde do štátnej správy, druhému ostane živnosť, tak to dáme. A ja som na neho len ostala pozerať s otvorenými ústami, že teda netuším, ako to myslí, nakoľko my nie sme schopní si ako manželia, rodičia a partneri pomáhať. Večne jeden druhému niečo vyčítame, on si vedie v diári, kedy a koľko mal malého, odmieta mi pomôcť, domácnosť je celá na mne...Mňa tak hnevá, čo sa stalo s naším vzťahom a netuším čo s tým, pretože k psychológovi ísť nechce a ja to sama spraviť neviem, on si myslí, že náš vzťah je buď v poriadku alebo tie problémy sú moja vina . Ako fakt si myslím, že ak dvaja ľudia nemali mať spolu dieťa, tak sme to my dvaja, pretože ten bezdetný vzťah bol skutočne idylický (a to sme spolu boli pred dieťaťom 7 rokov).

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:08

Evaeva v té skupině jsou jinší parádičky, úplná umělecká díla. To vždy jen valím oči.

Ale je to super relax. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:10

Mrakoplas no vzhľadom na to, že dnes zaspala až teraz, pretože proste nebola unavená, zajtra idem s ňou na prechádzku aj keby čo. Proste zdravé hyperaktívne dieťa nemôžem držať tri týždne zavreté v byte bez balkóna. Extravilán každý deň nepripadá do úvahy, je to relatívne ďaleké cestovanie, dlhá príprava a naviac chodím do práce. Tie naše lúky sú fakt veľké, tam nie je problém sa vyhnúť človeku na 10 metrov.

Aj tak je to vtipné, že v práci sme dlhé hodiny šesť ľudí v malej kancelárii na kope, minimálne ďalších 10 ľudí tam za nami každý deň chodí, ale s dieťaťom nemôžem vyjsť ani pred barák.

Offline Kokoska
35020 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:12

DrowRanger A predevcirem, kdyz jste to druhe dite planovali, tak jsi ty pochybnosti nemela? Nejak mi nejde do hlavy, jak behem dvou dnu muze byt vsechno uplne jinak. Jako ze me partner nastve ze dne na den, to chapu, ale tohle vypada na hlubsi a dlouhodobejsi problem.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:16

žluťásek Děkuji za vyčerpávající příspěvek, máte to moc krásné

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:17

DrowRanger Tak to me moc mrzi. My se taky neumime domluvit a hadame se kvuli pi.ovinam a myslim si, ze z 95 procent za to muze blba komunikace, protoze cile jsou tak nejak stejny. Ale ani jeden se neumime nejak prenastavit. Mozna ty bezdetny vztahy trvaji prave moc dlouho, lidi si zvyknou na vlastni pohodu, cas, svobodu.

U vas je proste na prd tvoje prace. Proste minimum chlapu je na to staveno byt tak na pul v domacnosti (jezis to je hrozny klise, to presne rika sambo, kdyz se hadame). No proste vedi, ze prvni je mama, ze tam vzdycky bude, ze je jeste nekdo kdo je jakoby ,,odpovednejsi,,. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:19

DrowRanger hm, my sme tiež tak nejak sa dohodli, že druhé dieťa ok a potom sme sa strašne posekali a povedali sme si, že ani za zlaté prasa. No medzitým neviem, neviem, mám taký blbý pocit,uvidím o pár týždňov...

My sme po narodení Alice boli každý mesiac na rozvod, raz som sa už s malou dokonca na týždeň odsťahovala, no nám veľmi pomohlo to, čo som ti písala v súkromnej správe, pochopila som neskutočné množstvo vecí a teraz s mužom komunikujem úplne inak a on so mnou tiež. Aj keď je pravda, že to koľko času trávi s malou si nikdy neznačil. 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:21

DrowRanger Já tomu asi nerozumím, nebyl ten návrh se státní správou z jeho strany myšlení jako konstruktivní návrh? Z toho co jste tady občas psala to vypadá, že oba máte náročnou práci a k tomu i náročného synka. Jinak tyhle pochybnosti občas mívám taky (my jako rodiče, hypotetické další děti etc.), to mi přijde normální. Že si muž zaznamenává čas, kdy je se synem, už méně. 

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:23

betsey Jezis, chci taky dostat tu soukromou zpravu! Vcera rikal neco sambo, jak by mu to doma vyhovovalo, tak mu rikam, ,,jo to existuje, rika se tomu stridava pece,,. 

Proste taky me to sere. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:28

Karja no počkaj, nie že by mi muž viac pomáhal, len mňa to už prestalo štvať

Alebo takto, naučila som sa o pomoc normálne a kľudne poprosiť, nie hádzať po ňom najprv škaredé pohľady a potom škaredé poznámky s tým, že si mal domyslieť, že sa má zdvihnúť od PC a ísť mi pomôcť:-) To, že niečo urobí sám od seba, už proste nečakám.

PS: A vlastne kupodivu začal nakoniec robiť niečo aj sám o seba. Drobnosti, že vyloží umývačku alebo pripraví separovaný odpad, minulý týždeň dokonca prvýkrát v živote uvaril obed, alebo poviem, že idem umyť dlážku a on na to, nechaj, choď si oddýchnuť, ja to urobím

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:33

žluťásek ty si šikovná, tie autá sú dokonale! Moje kamene by vyzerali tak ako tie synove

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:35

betsey No presne, jako ja si myslim, ze spoustu veci delam blbe, musim se prenastavit na to ,,Mars mysleni,,. Nebo odkud to ti chlapi prisli.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:38

Karja jo jo, ja si naozaj myslím, že chlapi sú iný živočíšny druh :-)

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:42

betsey No ono asi jak ktery:-D

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:45

Kokoska mali sme dlhšie obdobie bez hádky, ono sa to tak nejak rýchlo zabúda, ak to tak nejak funguje (a dieťa už skoro 3 týždne spí celú noc samo vo svojej izbe)...

Karja to je presné, u nás nie je rodič, ktorý by bol ochotný na pár rokov dať nabok prácu a väčšinu voľného času, aby vychoval deti. Už pri tom jednom máme problém, pretože muž všetko počíta na polovice. Proste vyžaduje svoju polovicu voľného času, času s dieťaťom atď (na domáce práce teda zabúda, tam sa na polovice nehráme) a ja už v tejto fáze nie som ochotná ustúpiť ani o krok.

betsey ja som muža prosila, aby sme šli do poradne. Malý je do 15:00 v jasliach, našla som tu naozaj veľmi dobrého psychológa, ktorý sa venuje manželskej terapii a muž mi povedal, že podľa neho je je náš vzťah v poriadku . A ja som už väčšinou tak nasratá, že nemám vôľu ustupovať. Je mi jasné, že asi ak by som vydržala dosť dlho, tak dôjdem tam, kde ste teraz vy a asi by sa mi v konečnom dôsledku uľavilo, ale nemám na to, Fakt nie. Inak, ešte v auguste sme mali fakt hroznú hádku, kedy na mňa muž ziapal, že on podá návrh na rozvod, ja som mu už s plačom povedala, že mu normálne podpíšm všetko, vrátane striedavky, ale že chcem, aby sme sa striedali pri synovi v jendom byte, aby nemusel meniť každý týždeň bývanie. Ako... odvtedy mi rozvod nespomenul, fakt som videla, že ho strašne zarazilo, že súhlasím a nehádam sa.

INCOM1 ono je vôbec problém sa do tej štátnej správy dostať + určite sa to nedá teraz, kým syn je taký aký je a jeden musí byť po ruke, aby ho prípadne vybral z jaslí (starí rodičia tu nemôžu pomôcť) a preto ten voľnejší režim živnostníka je vítaný. A mne teda fak t nešlo primárne o prácu, ale o to, že my nie sme ochotní si navzájom pomôcť. Uvediem asi príklad: porposím ho aby večer vzal von psa, že mne sa po 3 hodinách s dieťaťom vonku nechce. On mi odsekne, že nejde a ide spať. Alebo ho zavolám, či mi pomôže odložiť veci z obchodu, on mi odsekne, že ja som mu miule nepomohla (mala som telefonát s klientom). Potom samouzrejme sa mne nechce pomôcť jemu a už ideme v začarovanom kruhu. Dnes sme sa trebárs dohádali kvôli tomu, že bol nahnevaný, pretože ja som doobeda varila obed a syn behal medzi kuchyňou a obývačkou, keď mal byť syn so mnou a muž sa hral na počítači (doobeda ma nechal hodinu pospať, potom som mala mať syna hodinu sama ja ale bohužiaľ obed nebol navarený...). Proste mne to ozaj nepríde ako správanie sa dospelých ale skôr ako desatročných detí...

Offline Kokoska
35020 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:51

DrowRanger v kazdem pripade drzim palce, at se to uklidni. Tohle obdobi, kdy krome normalnich starosti mame na krku jeste ten blbej virus a s tim spojene lahudky, je narocny. 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:55

2x

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:55

DrowRanger To je mi líto, je mi smutno, jen to čtu. Myslím že ta poradna je velmi dobrý nápad, ale chtít musí bohužel oba.

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 24. října 2020 22:56

DrowRanger Tak to je skoda, ze do te poradny nechce jit, asi by vam to v teto fazi hodne pomohlo.