moora Vona ta krčská porodnice byla jedna z prvních, který se takhle modernizovaly. V tý době tam ještě máma pracovala, teda v Thomayerce, ne přímo na Géčku, ale dělala anesteziologickou sestru, takže byla na všech sálech a všichni se znali. A tenkrát ty "novoty" vedení moc nepodporovalo, ale na tý gynekologii a porodnici měli dobrýho primáře a mladý sestry do toho taky chtěly jít. Ale některý i odešly, spiš starší, připadalo jim, že je s tím vším moc práce a pacientky si dělají, co chtějí, kojej si, kdy se jim chce... No naštěstí už to historie spláchla.
Vše o těhotenství a dětech
Jos haha starsi matka:)
Tip na výrobu s dětmi 
Jennyforto nevídání se s vnučkou mi připomnělo, že syn se pořád ptá, kdy už pojedeme k babičce a dědovi (mým rodičům), a já odpovídám, že příští rok
. A ten mladší je vůbec nebude znát.
U nas je to stejne, i kdyz si volame pres pocitac, takze je deti vidi, ale nazivo se uvidime nejspis az na jare... a to se mamka tak tesila ze je konecne v duchodu a mela by cas za nama jezdit casteji, nase deti jsou jejich jedina vnoucata... ![]()
mnum no ja jsem na to taky zvedava, nase uvidim kdovi kdy, na sezeni venku to uz neni, mym prarodicum jdu v pondeli nakoupit a do lekarny, takze taky jen pres plot, ach jo:( ted v tydnu jsem jela za muzovou babickou, prave s nakupem a mala kdyz ji videla tak zacla brecet a na ni bylo videt jak ji to sebralo:, (
Ja jsem rocnik 91 a prijde mi,ze tehdy mame chybela spis osveta a podpora pri kojeni po propusteni z porodnice. Z porodnice jsem odchazela kojena, ale po trech tydnech dostala mama zanet v prsu, mela horecky, a rady od detske doktorky tehdy byly akorat at dite krmi zatim tata z lahve a ona se vyleci. Tim kojeni prestalo, prisla o mleko. Ja jsem pri zanetu dostala antibiotika slucitelna s kojenim, na bolest a teplotu jsem vzala paralen a kojila dal uplne stejne. Mamku to tehdy ani nenapadlo a nikdo ji to nerekl. V okresnim meste tehdy zadna laktacni poradkyne nebyla.
Gatita Já ty babičky taky moc neřeším, i když se mi leccos nelíbí. Beru to tak, že je to i "jejich" dítě, ale v jiném řádu. Postěžuju si kamarádkám a seru na to, s prominutím. :-)
Ale napadlo mě, jaké budeme my, už jsem vážně zvědavá, co bude za nové poznatky, že ty naše dnešní (nejlepší na světě!) budou zastaralé!
A ony budou....:-)
Mně máma "radila" mnohem míň, než jsem si kdy dokázala představit, vzhledem k tomu, že bydlíme v jednom baráku...Rady filtruju, mnohé byly fakt dobré, jiné (nočník, vodění za ručičky...) jsme prodiskutovaly a zavrhly. Sice to obvykle skončilo větou "delej si to jak chceš, ale vámi jsme to taky dělali tak a tak a taky jste vyrostli", ale na mne třeba dědení ošmajdaných bot nějaké ty následky zanechalo, takže jsem pokývla a udělala si to po svém. Hodně mně taky od ní zaujalo tvrzení že "miminko se má položit do postýlky a nechat být, ono už od narození musí vědět, že se má spát" spolu s "miminko se nesmí nechat plakat, musí se hned pochovat, udělat pšpš" ![]()
Tchýně do těch rad šla trošku ostřeji, ale zase se vídáme mnohem míň, a navíc je strašně hodná a vycházíme výborně, takže jsem to nijak neřešila.
Mohučanka Ono to rozporuplne tvrzeni ma trochu logiku. Je fajn nenechat miminko brecet, ale zaroven je dobry jej naucit samo usnout. Mysleno ulozit bdele, neukojovat, neuhoupavat. Jasny, ze u spousty kousku to nejde. ![]()
Tak môj otec si naplánoval niekoľko mesiacov v Európe, absolvoval dosť komplikovanú cestu, testovanie, karanténu, aby mohol byť s vnúčatami a videli sa párkrát a šlus. A kedy budeme zase spolu je vo hviezdach, hoci je v podstate na "dopľutie" voči tomu, že inak je za oceánom.
Tak ale to nie je súťaž, tak si len držme palce, nech je to čo najskôr celé preč.
Mimino spi, tak jsem si zatvorila
domecek z poslednich 2 cisel Puntiku. Dceru ty vystrihovanky moc nebavi, ale aspon si s tim hraje. Akorat mi reklamovala ze tam chybi zubni pasta ![]()

mnum jé, vy už máte Puntík? My furt čekáme, samozřejmě na stěžejní komponent - záchod ![]()
Plánuji teď dětský pokoj a potřebovala bych poradit, od jakého věku cca je dítě schopné fungovat na zvýšené posteli? Tj samostatně vylézt i slézt. A je lepší žebřík nebo schůdky? Mě se moc líbí schůdky co mají vevnitř úložné prostory, ale říkám si, jestli ten žebřík není pro to dítě pohodlnější, že se nemusí na té posteli postavit, když chce dolů....
Sairon hlavně mysli na to, do kdy bude potřebovat abys tam / někdo ležel s ním, přenesl ho tam když usne jinde, při nemoci atd.
schody sjede po zadku, na to se nemusí stavět:P (žebřík bych doma nechtěla ani zanic, i když se jistě najdou i zastánci)
Pinot Noir jo, přišel včera. Záchod je důležitý, u nás byl hodně vytížený, za těch asi 20 minut co si s tím hrála, byl Martínek (tak volá toho chlapečka) čůrat 6x ![]()
mnumtoto bolo moje obľúbené- vystrihovačky, syna to moc neláka, a z časopisov, v ktorých niečo je, to zatiaľ nedovoľuje vybrať
letfenixa asi sú na to ešte malí, ja si pamatám, že ma niečo také začalo baviť až keď som bola školáčka. Úprimne, neviem si predstaviť, ktorý predškolák by toto zvládol vystrihnúť a zlepiť sám, musela by tam byť veľká asistencia rodičov
mnum třeba ségra v takových čtyřech pěti letech zvládala stříhat rovně. Pořád potřebovala velkou asistenci, jasné, ale bavilo jí to pak mnohem víc.
Já se na domeček chystám zítra, první půlka měla úspěch. Akorát je potřeba dobře strážit před mladším, to by byla velká tragédie.
Tak já se do toho domečku taky zítra pustím...našla jsem dnes doma nedotčeného říjnového Puntíka, tak ještě musím sehnat listopadový, jo? Moc v tom neumím chodit
ale moc se mi líbí, předplatím ho.
Pinot Noir Jste presedlali z tornad na zachody, nebo to jede paralelne..?![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí