Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 19:50

moora Jojo fungoval myslim stejne. 
žluťásek No tenhle mel vonavych gum nekolik..

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 19:56

žluťásek něco takovýhohle taky pamatuju, ale to už jsem na to byla poněkud velká

Offline Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 20:03

Evaeva V Praze 4 bývalo dobré dětské oční v Pacovské. Nevím, jestli teď nejsou přestěhováni přímo na Budějovickou.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 20:39

Vím, že to tu proběhlo, ale samozřejmě jsem nedávala pozor, protože to pro mně tehdy byla hudba budoucnosti - vodovky. Nějaké kvalitní, omyvatelné z nábytku, pratelné z oblečení...

A/nebo nějaké jiné osvědčené "barvičky" včetně pastelek, to dítě, které vypadalo, že umí udělat akorát černou čmáranici najednou krásně vybarvuje a maluje

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 20:49

Mohučanka vodovky nejdou vyprat žádný a až ti bude někdo tvrdit že kohinorky jo, nevěř mu

Ba ne, obyc kohinorky označeny jako vypratelny, když je vyperes hned zacerstva, nejlíp s nějakým odfkekovacem, tak většinou pustí. Ale mě to teda otravuje, tak jsem vyhradila pár triček a tepláků a když chce malovat, tak se prevleka. Máme i gumovou zasteru z IKEA, ale je to pitomý, ty rukávy překáží.

Syn maluje nejraději vodovkama a temperama, máme Kohinoor. A pak gelové voskovky maped jsou fajn, zas jiná zkušenost. Jdou rozmývat vodou, výsledek vypadá jak malovaný vodovkama potom.

Syn má ještě pořád moc rád pastelky stabilo Woody 3v1, ale jsou spíš pro mrňata, to už bych teď asi nekupovala.

A až budeš dělat velkou objednávku někde online, tak si tam přidej i akrylové barvy a akrylové fixy, ať můžete malovat ty putovní kamínky

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 21:21

žluťásek ah, díky moc, vyhradit pracovní hadry, píšu si. Akrylový fixy...ja vůbec tento věcím nerozumím, tak si taky píšu je to na něco krom kamínků? 

Asi se taky přihlásím na nějaký ten výtvarný kurz...mrzí mně, že zrovna tvoření rodiče považovali za ztrátu času a i když jinak kroužky a sporty nešetřili, tak vytvarku přímo zakázali. Přitom bych na to asi celkem šikovná byla.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 22:02

Mohučanka akrylový fixy úplně na všechno. Jsou netoxicky, dají se pouzit i na hračky. Z ničeho je teda už nedostaneš, nejdou umýt ani vyprat. Ale využití mají obrovský, malují skoro na cokoliv. Než zaschnou, dají se mezi sebou míchat (naťupeš červený tečky a přečmáráš bílou a máš růžovou, fix pak jen trochu vedle na papír vyčmáráš, abys ho očistila)

Kdybys kupovala i akrylové barvy, tak pozor na štětce. Musí se umýt než v nich zaschne barva, pak už ji z toho nedostaneš a jsou na vyhození.

Akrylové fixy máme sady Decorpen a Jovi, jsou fajn za dobrou cenu. Existují i mnohem lepší a dražší, ale to se mi na tvorbu s dítětem zdá zbytečné. 

Na ty kamínky je pak ještě dobrý akrylový lak, buď sprej nebo v kelímku, co se nanáší štětcem. Obrázek je pak hezčí a víc vydrží. Ale není to úplně nutné.

Edit: na str 2856 jsem dávala fotky barev a věcí, co na ty kamínky používáme. Ať to tu neplevelim znova

https://www.parfumanie.cz/forum/detail/tlacharna:c7/t1502.htm?page=2856&_fid=13jj

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 22:17

Mohučanka jo ještě jestli budeš objednávat různé ty věci, tak bych vzala kulaté i ploché štětce, víc velikostí. A nevylevací kelímek na vodu, to je bezva vynález. A pokud tempery, tak k nim i paletu. Syn si tam hrozně rád ty barvy vymačkává sám a pak tu paletu při malování drží v ruce, sladký :)

Na malování barvami jsem koupila velký igelitový ubrus a dávám ho na zem. Nijak ho neumývám, co zaschne, už tam zůstane nebo opadá.

A rozhodně velké čtvrtky, A3 určitě, my máme i A2, to je parádní.

Pardon, už končím

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 22:20

žluťásek co je nevylévací hrnek? A "nevylévá se" stejně spolehlivě, jako všechny ty nevylévací na pití, kvůli kterým si pravidelně nemám, kam sednout, protože všechno je nasáknuté jablečnou šťávou?

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 22:21

žluťásek

(Děkuju moc)

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 22:22

Pinot Noir :-D kdyby sezeni, ale to vecny prevlikani!! 

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 22:25

Predstavte si, ze mam zitra vychazky!! Jedu do Lidlu. To je dvacet minut klidu v aute tam, dvacet minut zpatky. Tam si nakoupim uplne v klidu, taky si koupim neco dobryho, co spraskam hned v aute, hygiena nehygiena. Pak taky nakoupim nejaky kraviny v nofoodech, coz si budu doma vycitat. Tyy jo, ja se tak tesim! Me z toho obchodu normalne vyvedou, ja tam budu jak na tripu. Ja se tesim!

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 22:28

Uz treti den odnaucujeme dudlik, jak jsem se toho bala, tak to docela jde. Sambo se jednoho rana nastval, a ustrihnul ho. Tak jsem vymyslela nejakou baji o tom, jak ho prokousla, protoze uz ma hodne zubu. A dneska rika starsi mensi ,,Jee Náni, ty mas dudlicka, ty se mas, ja nemam, ja ho totiz prokousla, a to je blby vis.:-D

Ale sambo se teda preventivne nafetoval dopredu trezalkou. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 22:28

Pinot Noir ne, tohle fakt funguje!

Víčko je jako trychtýř a na kelímku je ryska. Když ho naplníš vodou jen po rysku, nevyleje se ani když ho zvrhneš. Skvělý skvělý skvělý

Offline continuity
43188 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 22:28

Karja uzij si to, ja si to pamatuji dobře, jezdila jsem teda do Globusu. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 22:32

Karja prosimte, beztak tam nakoupíš bodýčka, blikací holiny a sadu bubínku, činelek a tamburíny

Já jdu zejtra do práce, to je víc heč. Možná dostanu i kafe a budu si s ním moct sednout v teple

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 22:33

continuity No my Lidl nemame, jen Penny a takovou stredni Billu, zadny velky zasobeni, takze clovek i treba nakoupi nejaky jiny veci nez obvykle.

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 22:38

žluťásek No to jsou presne ty blbosti,  co si budu doma vycitat!

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 22:43

Karja no to vůbec, to kup rovnou dvakrát i na jaro. My nemáme blikací holiny ve větším čísle a je to dost zlý. Demary s vlněnou vložkou nechce, neblikaj! 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. listopadu 2020 22:43

Karja ja som to absolvovala dnes. Neviem na čo sa teraz budem najbližšie dni tesit! Asi musím vyzrat spajzu, aby som mohla znova