Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 20:59

Karja neboj, jednoho dne ti řekne: "běž už, matko"

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 20:59

viktorka_od splavu Nebo mi to rekne nejakej kluk, ,,tak snad abyste sla,,:-D

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 21:01
Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 21:08

Karja  to až pak

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 21:18

Do prkynka ale už, to sem člověk nemůže nic napsat?! Nespí ještě, furt se vrtí a něco vykládá.

Koukejte si tu kletbu vzít zpět, já už mám hodiny a hodiny uspávání vybraný i za vnoučata. 

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 21:35

žluťásek tak ho nech vrtět a vykládat, v čem je problém? Když nebrečí, tak ať si povídá.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 21:38

Kokoska nezůstane v posteli sám.když odejdu, vyleze nebo bude brečet 

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 21:39

žluťásek blbý :(

Online Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 21:46

Karja já jsem teď taky 12 hodin v posteli a dost se mi to líbí. Dite je dneska už skoro dvě hodiny v limbu a já mám čas pro sebe. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 21:50

Kokoska třikrát pásli ovce pastuškové, jedli kaši z hrnka a už je v limbu

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 22:02

Potrefenáhusa Jo, no ja uz zacinam byt hrozne na sebe nenarocna. Driv jsem cas pro sebe myslela, ze si dam treba vanu:-D. Ale zrovna voda ji hrozne budi, takze cas pro sebe je surfovani na netu:-D.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 22:04

Karja taky bych potřebovala chodit spát dřív (i muž teda), dítě mě nenutí (ťuk ťuk), tak mám problém se dohrabat do postele do dvanácti. Buď usnu na gauči nebo naopak ze mě všechna únava opadne. Ale ráno mi to chybí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 22:06

Karja s tou vodou je to blbý, sprcha je jako balzám. My máme jednu koupelnu u ložnice, už tři roky jí s asi půlroční přestávkou prakticky nepoužíváme:)

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 22:10

Evaeva Jo no, nam se v zati rozbila televize a zjistili jsme, ze je to bez ni lepsi - nevytuhava se na gauci;-). No ja nekdy jdu do rizika a jdu se osprchovat, ale ted jak jsou vetsi, tak se sprchuji uz pred jejich koupanim. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 22:14

Karja mě to vytuhávání nevadí, do postele se dostanu ve stejnou dobu, ale už mám třeba hodinu a půl naspáno:) Rozbitá televize je dobrý počin, švagrová zase vyhodila gauč (rozbil se) a měla jen křesla:)

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 22:36

Já byla dnes po dlouhé době u mladých. Holčička sladká, šikovná, 13 měsíců, na bábu se culila, i když mne zná víc z videa než na živo.
Ale nějak mi to tam drhne s rodiči, tedy spíš s matkou, dcerkou mojí milovanou. Otec dítěte v naprosté pohodě, ten bude mít za chvíli svatozář, jak tak sleduju.

Není v týhle době moc co kupovat, přivezla jsem nějaký dobroty - už vím že no lepek, no cukr, no mlíko, prostě všechno eko bio raw, takže v podstatě ovoce a kotel bezlepkový svíčkový. A ne, žádná alergie dosud nebyla u nikoho z rodiny ani v podezření, ale je to jejich volba, tak to respektuju.

A taky pár hraček. Klasické dřevěné kostky v kyblíku, různé tvary, barvy, lakované, česká výroba. Tak první mistake. Co kdyby to dítě na to upadlo, co? O ty hrany si rozbije hlavu, nebo po tom uklouzne. Uklidit, dostane možná k pátým narozeninám.

Dále klasickou didaktickou pomůcku, krychle s dírama na prostrkování kousků, též česká výroba, vhodné od 6. měsíce. Tam zas hrozí spolknutí těch kousků, kde nejmenší měsíček měl 7 cm v průměru. Schválně jsem vybírala něco s většími kusy. No budiž

A pak taková ptákovina, taková tabulka na baterky, jako tablet to vypadalo, jsou tam na obrázku zvířátka, když se ťukne do pejska, tak to udělá haf, kravička bů a tak dále. No to bylo celý zle. Nebudou učit dítě na digitální techniku, u nich doma žádný tablet nikdy nebude, tohle si mám rovnou odnýst domů.

a holčička se přitom na to celá natěšená sápala, dělala s prasátkem chro chro....

Tak já nevím, asi si už netroufnu ani nakupovat vánoce, snad jim dám peníze, ať si koupí něco sami. Asi už jsem úplně mimo mísu....

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 22:40

Jennyfor a s čím má holcicka dovolené sa hrať?

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 22:42

Jennyfor Jee, to me moc mrzi, jsou to vsechno moc prima hracky a vsechny mame hrozne oblibene (ten mobil jsme teda ztratily). Vis co, ona to rada matek hrozne hroti, snad ji to prejde, zni to desne. Ale co, jako babicka muzes jen koukat, nic neudelas, hlavne jestli sis malou uzila;-)

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 22:44
Reakce na Karja:

mnum My jsme taky bez spolecneho casu. A uprimne, hrozne jsem si odvykla:-D:-D. Nastesti teda uz neuspavam tak hrozive jako ty, to bylo desne, to rvouci dite do pulnoci. A v kolik to tvoje miminko vstava? 

​no prave ze si take odvykam, vecer po celem dni jsem tak uz umluvena a ohucena ze bych se nejradeji zavrela nekam na samotku. Ale zaroven mi to nevyhovuje, ten pocit ze prestavam znat sveho partnera, ze se bavime povetsinou jen o detech a provoznich zalezitostech... Malou nastesti vecerni rvani uz opousti, prekrocili jsme magickou hranici 3 mesicu, ale proste je vzhuru a takova nespokojena, uknikana, chce nosit nebo byt v kuse pricucnuta na prsu, dudlik hystericky odmita... Vstava rano kolem 7-pul 8, v noci obvykle 1-2 probuzeni na kojeni, na to si stezovat nemuzu, kdyz uz usne, tak je to dobry... kdybych byla suva, tak si uziju cas mezi jedenactou a pulnoci treba, ale to uz jsem nepouzitelna, potrebuji byt v posteli

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 22. listopadu 2020 22:45

Mrakoplas no ona má takovou tu molitanovou velikou podložku, co se dá rozdělávat na kousky a zase skládat, s tím si tam hrála a s tím si nemůže ublížit. Pak má takovou velkou hadrovou krychli, co má na každé straně buď knoflík na zapnutí, nebo tkaničku, nebo je tam zip - nějaká vychytaná pomůcka. A černobílý knížky, pár plyšáků. Moc ne, nebudou jí rozmazlovat.

K vánocům mám pro ní už Duplo, tak teď nevím, no