Jennyfor a to je ta sama dcera, ktera nechtela zabranu na nejake to jejich drsne schodiste? Tomu rikam posun ![]()
Vše o těhotenství a dětech
mnum Tak snad ji to brzo prejde, urcitej progres tam vidim, ze to bude lepsi a lepsi. Ja bych asi uniknout mohla, ale ne vzdy se mi ji podari dostat do postylky, ma snad nejakej radar. Az nebude hrozit, ze spadne z velke postele, tak to bude fajn, tam spi proste lip a klidneji, ale neumi z toho sama dolu, kdyz se probudi, kmleze po hlave ven!
Jennyfor to je mi líto
. Krásné dárky jsi vybrala, zcela adekvátní, nic není mimo mísu! Úplně se mi chce brečet, když to čtu.
Karja jo, malá je skvělá, usměvavá, jen si tak brouká, když na ní dělám opičky, tak tleská
chvíli mne nechali si s ní na tý podložce ty kostky stavět, já postavila věž, ona zbořila, hrozná sranda a další kolo. Pak ale stačilo a dost.
Tak jako dítě je v pohodě, nic jí neschází, dcera se evidentně od ní celý den nehne, skorozeť je také celý dny doma a dělá všechny úkony, co se od otce očekávají, je tam zřejmá rodinná pohoda, tak o nic nejde.
No tak si budu holku jen užívat a počkám, jak se to vyvine.
přiště vezmu Ladovy říkadla, Veselou mašinku a Kuřátko a obilí a uvidíme, jestli to projde vstupní kontrolou. To tu mám ještě po tý mojí holce. A jak jí to bavilo.
Karja snad jo, verim tomu ![]()
Jennyfor to je mi moc líto, dovedu si představit, jak ti to zkazilo náladu. Mně se ty dárky zdají bezva.
Duplem snad nic zkazit nemůžeš (i když to bych si myslela i o dřevěných kostkách a vkládačce. Ach jo)
Jennyfor zrovna to boreni vezi je takova legrace. Snad to maminka prehodnoti a ty hracky pro malou vytahne, byla by to skoda ji o to ochudit
Jennyfor až budou rodiče znavení, tak ti jí třeba i půjčí domů a pak budete vyvádět lumpárny se zakázanými hračkami
myslím, že tvoje dcera by se u nás zbláznila, kdyby viděla, s čím si někdy hraje mladší. Ty knížky mi přijdou jako dobrý nápad, žádné závadné tituly tam nemáš. O veselé mašince máme taky, ještě po mě. Dokonce mi děda kdysi tu mašinku vyrobil, tahací na provázku.
Pinot Noir Já to tak nějak přičítám tomu, že ta moje dcera nejdřív nechtěla vůbec děti, já jí do toho nikdy nemluvila, její volba, její život. Dělala kariéru, jako je manažerka velice úspěšná.
Pak potkala toho správnýho a na prahu čtyřicítky zatikaly hodiny. No a teď je to jako takovej další životní projekt, kterej musí být naprosto dokonalej. Všechno má nalinkovaný, vede si deníky s časem, skladbou a množstvim jídla, doby a trvání spánku, termíny vylučování. Zatím má to dítě dokonalý a tak se jí to potvrzuje, že postup je správný.
Jen se trochu děsím, co kdyby se to trochu "rozbilo". Třeba spánek nebo nějaký vzteklý chování, období vzdoru. Ale třeba má na to taky nějaký zaručený návody.
Jenom je to takový divný u nich no, všechno naklizený, dítě jak z umělý hmoty na baterku, taková skoro reklama na rodinnej život.
Jennyfor vybrala si dobre hračky, škoda, no. Ešte by mohli prejsť u dcéry také mäkké kocky, sú tuším gumené, je ich myslím 6 s rôznymi obrázkami. Žiadna krása to nie je ale aj z toho sme so synmi stavali veže a burali.
Inak ja si tu tak vypisujem a mladší v spálni plače, mňa odmieta, neviem prečo. Asi že večer ho uspava sambo aj v noci ho má občas na starosti. Starší totiž chce len maminku, inak vrieska zas on. Tak tu sedím a počúvam ako tam place a neviem čo robiť, lebo keď prídem, tak sa odomna odťahuje a pýta sa len za tatinkom. (Inak robí to len v noci, cez deň ma berie v pohode). Ach kde je to moje malé bábätko čo zaspavalo na maminkinej hrudi ![]()
Mrakoplas Tak teď už ty preference vím, budu hledat, co nemůže ublížit, taky aby to nebyla žadná barevná tretka, nesmí to blikat a žádný zvuky vydávat.
Ale hlavně doufám, že až bude holka větší, tak jí u mne nechají si hrát třeba s křídama, plastelínou, nádobím a tak. Že prostě se to trochu znormalizuje, že mlácení vařečkou do kastrolu mi u mne doma povolej ![]()
Jennyfor tak u teba doma ti to snáď naozaj dovolia, syn dostal prvé Duplo od starých rodičov na prvé Vianoce, tj keď mal 5 mesiacov, bol úplne vo vytržení ... z tej krabice, do ktorej trieskal.
Mrakoplas veď vieš, je to len obdobie
Jennyfor já bych bejt tebou toho nekupovala moc, třeba maj hruzu z toho, ze budou zavaleny kramama a nějak to musej obhájit (bezpečnosti) než natvrdo rict, ze se jim to nehodí nebo nelíbí.
teda beru to podle nás, vono dneska je to fakt tezky, je všeho všude moc, všechno vicemene snadno dostupný, tím neříkám, ze si má dite hrát s urazenym ouskem od hrnicku a dřevěným polinkem, ale trochu bych asi přibrzdila to mnozstvi,ne donest tři knihy, ale jenom jednu a tak.
jinak my s tím máme taky mrzeni, ještě teda trochu jinyho typu, ale taky asi nakonec jsem za pošahanou starou matku, co nechce diteti dopřát
Potrefenáhusa Jo, no ja uz zacinam byt hrozne na sebe nenarocna. Driv jsem cas pro sebe myslela, ze si dam treba vanu:-D. Ale zrovna voda ji hrozne budi, takze cas pro sebe je surfovani na netu:-D.
pro mě je i to docela dobrý, ale tak jedu v tom módu teprv par měsíců, plus teda muž byl celou dobu doma a teď má minimalne půlku tejdne HO, takže mi večer ani nechybí ![]()
ale teda HO s miminem je taky hustý, ještě když nám tu otec drepi v kuchyni, tuhle při nějakým telefonátu dite predvedlo takovou škálu zvuků, ze jsem to od ní nikdy neslysela, bylo to jako papoušek ![]()
Jennyfor bože, co já bych dala za takovou babičku! Mně by se líbilo všechno cos jmenovala i s tou svíčkovou. Ale nejvíc ten čas s vnučkou.... tu svatozář budeš mít ty, velmi tě obdivuju, že to chceš dál zkoušet - třeba s těmi knížkami, protože tohle je opravdu projekt s přísně vybranými parametry.
Potrefenáhusa tak ale Jennyfor tam nechodí každý víkend s třemi kusy, vždyť se neviděli jak dlouho. A dítě navíc žádnou z těch hraček nemá a jsou to podle mě zrovna ty typy hraček, které každé dítě potřebuje: dřevěné kostky, vkládání tvarů a něco se zvuky. Já vím, že se tu řeší značkovost i takových blbin, jako jsou kostky, ale myslím, že česká výroba, tudíž nezávadnost by mohla u dárku stačit. A že nechtějí říct, že se jim to nelíbí... Však pro ně to dárek není. Mám zkušenost, že často se mi něco nelíbí a bráním se, aby mi nevyletělo obočí až do vlasů, když děcka něco dostanou (to je tedy výjimka, nic moc nedostávají), a jim se to nakonec líbí nejvíc.
Jennyfor Já bych si to tak nebrala. Jednak může mít dcera obavy, aby nebyla zavalená krámama vizPotrefenáhusa . A pak poměrně dost matek má konkrétní představy o hračkách, knihách, oblečení atd. pro své děti. Zvlášť těch starších - to nemyslím nijak zle. Dvacetiletá holka je většinou ráda za jakoukoliv pomoc i finanční. Má nevlastní sestra, před už víc jak dvaceti lety, měla dokonce seznam, co je přípustný jako hračky - jen kvalitní atestovaný dřevěný, žádný "zbraně", nic hlučnýho, žádný plast apod. Moje tchýně je lakomá, tak jsem to nemusela řešit
. Kromě drobných dárků k narozeninám nebo Vánocům nikdy dětem nepřinesla vůbec nic. Já to řeším tak, že buď koupím něco, co vím, že chtějí nebo se zeptám. Třeba oblečení kupuju jen tam, kde se dá vrátit. Není to moje dítě, ale "jen" vnučka, tak blbosti, který ji nijak neohrožují vůbec neřeším. Spíš mě vždycky překvapí, že snacha stojí o můj názor nebo radu.
Jennyfor ja uz jsem taky stara ze tomuhle vubec nerozumim, ale bud rada, ze te s ni nechaji si hrat:-) faktzejo, moji mamince (natoz mne!;-)) snacha vnucku pujcuje jen pod dozorem a to je vic nez dvakrat starsi:-) neterinka taky vypada zdrava spokojena, tak fajn. ono to casem prejde, vyrust ji nemuze zabranit:P
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí