olivieraa dcera měla do 6 let na hlavě pár chlupů a teď má tohle. Nic jsem s nimi nedělala, jen jí občas zastřihla konečky a nosila je v culíku, aby nebylo vidět, že má rousy (otřihat třeba na krátké mikádo nechtěla). Stále má vlasy jemné, ale hodně zhoustly (ma vlasy jako já). Synovi zhoustly vlasy taky teď kolem 6.roku.
Vše o těhotenství a dětech
Karja haha, no tchyně sama rikala, ze muž byl uřvanej tak strašně moc, že na další dite už nikdy nesebrala odvahu, a to ho měla ani ne ve dvaceti
Tchýně je zlatá, ta se Rosťovi jen obdivuje, věci pořizuje buď po poradě s námi nebo z vlastní iniciativy použitelné a příčetné, zato moje matka, ta ty názory má ![]()
Zuzuli já už pro ni náhodou mám šaty na Vánoce!
jinak si myslím, ze tohle dite mi ukáže prostředník na moje outfity nejpozdejc krátce po prvních narozeninách
Jennyfor nechci tě vyděsit, ale nemůže mít dcera nějakou formu úzkostí po porodu? Mně to totiž trochu připomíná kamarádku, ptala jsem se na ni tady tak 4 roky zpět a zdejší uživazelky mě přesvědčily, ať konám. Přišlo se na to, až když byl holčičce rok (to jsem na základě debaty tady přesvědčila její blízkou kamarádkuba muže, ať jí vezmou k doktorovi), protože nikomu jinému nebylo dlouho divné, že se tak o malou bojí. Ona teda ve finále už skoro nechodila ven, ale ze začátku se to projevovalo takovymi drobnými strachy, které mi nepřišly normální.
Potrefenáhusa ja ty spravne vanocni teprve hledam. Libily se mi vinove, sametove s hm. Trochi vyckavam kvuli velikosti. A v lete na svatbe taky saticky mela. Byla k sezrani, ale ta sukne byla fakt neprakticka. A je mi jasne, ze na saty s Annou a Elsou jednou taky dojde (nebo co bude v te dobe v kurzu), rozhodne ji v tom nijak branit nebudu, naopak, at se vyradi jako mala.
Jennyfor já tvý dceři s náušnicovým traumatem rozumím! taky jsem se jich dočkala až od tetičky, někdy ve 13 letech.
máma pak tvrdila, že čekala, až si fakt budu určitě jistá, že je chci... jako byla jsem si konzistentně jistá tak od dvou let, sakra :))
Zuzuli my máme slíbený putovní šaty po holčičkách mých kamaradek, musí se to z nich rvát násilím

Zuzuli koupila jsem tyhle, taky z hm, je to pruznej svetr s límcem a nasitou sukni (k tomu šedý vroubkovany puncochace)

Lamicka to jsou krásný vlasy! ![]()
Lamicka No, nevím, dcera nikdy nebyla úzkostný typ, dokonce i v situacích, kdy by to bylo adekvátní, byla naprosto klidná.
Ona je takový racionální typ, někdy se to dost hodí, během chvíle zorganizuje cokoliv, zařídí, sežene, než já se nadechnu, už mi dole zvoní pán na mytí oken, protože jsem si před pěti minutama posteskla v hovoru s ní, že ta okna ve dvou bytech jsou mor.
Spíš bych řekla, že je to trochu genetický, taková snaha o dokonalou výchovu, dokonalou rodinu, všechno podle právě platných doporučení a vědecky ověřený. Mít všechno pod kontrolou, jako v práci. Ač se se svým otcem léta nestýká, ten rys tam vidím. Tak jen můžu doufat, že jí to bude všechno vycházet a že tu kontrolu neztratí, děti nejsou stroje a jednoho dne jí to bude malá třeba bojkotovat. Tak pak to snad ustojí.
Potrefenáhusa Jé ty jsou hezký, to bych koupila hned, to by se jim na vánoce mohlo líbit. Jdu je najít.
moora No vidíš, jak jsme my lidi různý, a pak jsou z toho zbytečný nedorozumění.
Já jsem naopak měla strach, že ty visací náušničky se malý někde zachytí za triko při oblíkání a natrhne si ucho. To jsem si teda samozřejmě nechala pro sebe, to jsou zas moje úzkosti z každýho prdu, ale pochválila jsem po neśťastném úvodu, jak to malý sluší.
Vědecké výchovné koncepty zmiňují i možnost, že potomek má odlišné založení než rodič a co s tím dělat, nebo že děcka potřebují řádit, dělat nepořádek a zkoušet věci po svém. To se zvládne! Ale stejně nad tím přístupem k hračkam už od rána dumám.
Zuzuli já už pro ni náhodou mám šaty na Vánoce!
jinak si myslím, ze tohle dite mi ukáže prostředník na moje outfity nejpozdejc krátce po prvních narozeninách
Tak tenhle exemplář mám doma, pomohlo jediné - vybírat ty hadry s ní. A teda je hodně vysvětlovací, takže pokud si vybere něco nemožného, lze jí to rozumnými argumenty vymluvit nebo najít řešení. Dneska si do školky vybrala takový fakt hodně letní tričkošaty, takže ano, mohla si je vzít, ale s dlouhým trikem podvliknutym a kalhotama.
Ovšem když viděla šatičky na Vánoce, zařvala NECHCEŠ TYHLE, CHCEŠ TY ŽLUTÝ NA JEŽÍŠKA. Takový krásný vánoční šatičky ![]()
Ja svokru už bohužiaľ nemám
ale mama, tá mi svoje názory podstrkuje aj za štyri osoby. Robí si čo chce. Napríklad práve teraz zobrala staršieho do knižnice. Pozerala som na nich z okna a už ho viedla do kaderníctva ostrihať. Jako má to fakt hrozne už, strihanie = obrovský hysak ale tieto jej partizanske akcie za mojím chrbtom má pekne stvu. Ešteže bolo zatvorené, lebo ona by to jeho krásne zlaté haro dala na ježka (aj napriek tomu, že vie, že by som bola proti). A potom by sa čudovala, čo spravila zle
. Ale inak je skvelá samozrejme a hrozne moc mi pomáha
dzizisketa já taky dumala cestou do školky, protože z toho mála, co mi uvízlo v hlavě o hračkách pro fakt malé děti byla jedna z hlavních pouček, že stavět věž z kostek a pak ji bourat je moc důležité...už nevím proč. Asi pro vývoj ![]()
Ono asi tezko se zavdecit s tim oblecenim. Ja to teda nekomentuju, ale kdyz mladi prijeli k nasim s tou trimesicni holcickou, tak se pry moje mama mohla zjevit, ze ma holka saty (spis delsi tricko s kanyrkem), ze ma mit dupacky. Snacha je naopak na ty kanyrky a celenky, nausnice teda mala jeste nema. No co, tomu diteti je jedno, co ma na sobe, a kdyz je matka spokojena, jak si holcicku uziva a stroji, tak at, mne se to muze libit nebo ne, ale to je tak vsechno.
Mohučanka ja takého mám tiež a je to chalan. Toľko super veci sme podedili a nosí z toho..no skoro nič. Občas ho na niečo ukecam (drahé bundy a funkčné veci) ale ostatné musím dokupovať. To vyberanie spolu nám tiež funguje, šiltovky a čapice nechce nosit ale keď si mohol vybrať, tak ochotne nosí. Ale teda ja urobím na nete predvyber takých, ktoré som mu ochotná obliecť a tie mu potom ukážem s tým, že iné nemaju. Zatiaľ ma ešte neprekukol ![]()
Potrefenáhusa na ty jsem taky koukala. Jeste na tyhle. Ale me brzdi to, ze jsou u nas jen na jedno pouziti

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí