Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 18:35

Diky vsem,vsechno zatim ok,mne jen zajimalo jak je to presne,jakou mate zkusenost.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 18:43

Zarinya me ve 36tt rekli, ze dite ma velmi nizkou odhadovanou vahu, 1800g, je na prvnim vahovem percentilu a musi rychle ven, protoze uz neni vyzivovane. Narodil se sice drobek, ale desaty percentil, 2120g. On ten odhad je jen že tri udaju, delka stehenni kosti, obvod briska a obvod hlavy, a kdyz nektery z nich neni podle tabulek, tak zacinaj plasit. Moje kamaradka dva mesice prede mnou skoncila v porodnici driv, tez podle ultrazvuku mini dite, kazdy den ultrazvuky, monitory a nakonec se v 39tt narodila holcicka s 2800g. Opacnym smerem to bude podobne. 

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 18:51

Zarinya u mě se trefili přesně u obou, odchylka do 50 gramů, ale byl to odhad těsně před sekcí.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 18:55

Zarinya vahovy odhad je odhad- pocita se z obvodu hlavicky, briska a delky stehenni kosti plodu. Cim je dite vetsi a vic v brise narvane, tim je to obtiznejsi, protoze muze byt natocene tak ze ty rozmery nejdou zmerit presne v tom optimalnim miste. Za akceptovatelnou se povazuje odchylka v odhadu o pul kila. Kdyz je plod mensi, tak se pak meri prutoky v pupecni snure a kontroluje se i placenta, a celkove by mela byt zena vic hlidana, dulezitejsi je dynamika nalezu nez jedno vysetreni.

Ja jsem 2x cekala drobnejsi dite a s odhadem se sekli akorat o malo u druhe dcerky kdy ve 38. tydnu byl odhad lehce pres 3 kila a narodila se o 2 tydny pozdeji s 2850.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 19:14

Zarinyau Tondy to bylo pul kina min nez realne mel, oni berou v potaz i stari tehotenstvi a jak byl o mesic driv, nenapadlo je, ze by moh mit pres 3 kila(zaucovala se na mne mlada doktorka/medicka a tohle ji rikala ta lekarka) Nakonec mel 3210 a odhad byl 2700.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 20:22

vsem diky.:-)

Offline Jimik
příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 20:39

Sice mimo téma aktuální diskuze, ale našla jsem hračku která se mi moc líbí, akorát je na ni junior ještě malý. Jedná se o  tohle autíčko, tak se jdu podělit o nápad na dárek.

Offline miuu
413 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 07:01

Zarinya U mne byl ultrazvuk kolem 32.tt presny v tom smyslu,ze u syna namerili nadprumerne hodnoty a u dcery prumerne. To sedlo(syn skoro 4,2, dcera 3,3 kg). Ale syn byl vekly uz na UZ ve 20tt. 

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 10:28

Citim se ochuzena, mne nikdy nikdo žádný odhady nesdeloval, jen na 2.screeningu řekli, ze je dite velikostne až nudně průměrný. Narodilo se ve 40.tejdnu s vahou přesně 3500g (tím samozrejme nudná průměrnost končí)

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 10:44

Mam chyceny nervy! Ta mensi furt rve, furt,furt,furt. Asi zuby plus vrozena povaha, uvarit, starat se o tu starsi,uklidit abychom tu nelezli mezi plinama, to je nadlidskej ukol zadajici velkou psychickou odolnost,kterou jaksi po tom roce uz ztracim! Ani si nemuzu rict, ze to udelam v noci, protoze ona beze me se budi a jeci...No ted mam chvili volna (ehm na domaci prace s kavou) a stejne se nejak nemuzu srovnat. Sejdeme se v Bohnicich!

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 10:49

Karja ajaj, moc moc tě lituju! Všechny rodiče malých uřvanců :( My máme taky svoje problémy, ale to řvaní je děsnej nápor na psychiku. Držím pěsti, ať je tohle období co nejkratší.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 10:50

Prosím vás znalce, můžete mi doporučit magformers pro začátečníky? (3 a 3/4 roku)

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 10:52

Karja Tak v Bohnicích je hezkej park, tam nám bude dobře ;o) A jinak lituju, ale věř, že to tu úžasnou holčičku nakonec přejde a bude zase dobře!

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 11:03

Mohučanka znalec nejsem, zrovna rozbaluju zásilku, ale co jsem teda vzala já: my first set 54 kusů, WOW set a motokáru. Ten wow, protože z něj jde hodně různých vozidel, ten first hlavně pro mladšího, bude jen spojovat čtverce a trojúhelníky, a motokáru, protože potřebujeme dva podvozky, to by bylo děsný peklo tady, kdyby kola zabral jen jeden. Jdou koupit samostatně, ale já to brala od výrobce a tam byly podvozky zrovna vyprodané a nechtělo se mi to shánět jinde. Takže motokáru.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 11:07

Pinot Noir to se mi zdá jako super začátek. Když to bude kluky bavit, dá se rozšiřovat do nekonečna. Mají už i různé zaoblené tvary, jde z toho postavit pak třeba koule, různé válce, jehlany, věže a špičky kostelů. Ale tyhle základní mi přijdou úplně nejlepší, jak je to velmi variabilní.

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 11:09

žluťásek jo a taky motorky a dálková ovládání... 

Že jsem se do toho pouštěla, to je stejnej případ jako Lego - nikdy to neskončí

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 11:10

U nás teď byly slzičky a scénka jak z medvídka Pú. Při vysávání jsem vcucla nafukovací balónek, při snaze ho vytáhnout z hubice mi prasknul a já ho ještě rovnou vysála, abych s ním nemusela ke koši. Krokodýlí slzy, maminko, já chci ten balonek, já chci ten prasklej balonek, můžeš mi ho vyndat. Jsem musela otevřít vysavač a z hromady prachu vytáhnout splasklej balonek, opláchnout ho a teď si ho drží v ruce jak Ijáček. Asi mu na něj najdu nějakou užitečnou nádobu.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 11:11
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 11:12

Pinot Noir já jsem pořád v pokušení hubelina, ale je mi jasný, že malá sada nestačí a nechce se mi v tom zas utopit několik tisíc. Už má několik drahých dárků pod stromeček, tak to nechci přehánět.

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 11:13

Karja pro mě tohle byl asi největší šok rodičovství, že to bude narocny, to jsem věděla, ale vůbec jsem si neuměla představit, jak strašně vyčerpávající ten řev je

plus já teda k tomu ještě čas od času poslouchám řeči, ze jsem si ji rozmazlila chováním a ze ji mam nechat vřískat, takže spis než Bohnic se bojim kriminálu