Myslela jsem, ze bych synovi poustela audioknihy přes Albi tužku. Ale ona při tom strašně červeně bliká (je čerstvé nabitá) děla vám to taky? A taky tam nejde nijak preskakovat mezi jednotlivejma nahravkama. Asi jsem si to představovala jinak? Nebo se na to používají ty samolepky a budu to muset nalepit někam do sešitu? (Asi je na čase vyhrabat krabici s návodem
)
Vše o těhotenství a dětech
Jos normalka, no
Gatita ja uz dneska dostala prednasku od kamaradky, kdyz jsem si na tu narvanou cekarnu postezovala, ze oni tam taky chodi oba, protoze otec se prece ma podilet na péči o dite, tak k lekarum chodi vsichni spolecne. Priznavam se, ze tohle uplne nechapu, kdyby muz nebyl v praci a projevil zajem jit na kycle (ockovani, fyzio...) tak ho rada poslu samotneho a odpocinu si![]()
A treba nase detska ma na dverich napis, ze do cekarny smi jen jedno dite s jednim doprovodem. Sice me to doted stvalo, ze musime cekat venku, nez ti pred nami odejdou, ale dneska jsem si rikala, ze to asi je milejsi, nez ten dnesni naval, kde jsem skoro nemohla obleknout dite a pri odchodu prekracovala deti ve vajickach.
... protoze otec se prece ma podilet na péči o dite, tak k lekarum chodi vsichni spolecne...
ja jsem jednou sokovala jednu znamou kdyz jsem ji rekla ze jdu koupit boty pro dceru, ona byla prekvapena z toho ze to udelam sama, vzdyt je to strasne dulezita vec a otec ditete by se toho nakupu rozhodne mel ucastnit. Nekteri lidi to proste asi vic prozivaji, nebo co
mnum Já teda na nákup bot taky brala manžela sebou, protože mě nebavilo honit bosé dítě po obchodě sama ;o)
MP Meri tak ale na dvojku uz bys byla pripravena, vsecko znas!:-))
Potrefenáhusa K tomu bexseru: naše doktorka doporučila dát hned po příchodu domu a pak 2x po šesti hodinách panadol nebo paralen. I přes to měl malej první den horečku a druhej den zvýšenou teplotu. Místo vpichu měl zarudlý asi tejden. Ale byl v pohodě. Těžce jsem to nesla jenom já ![]()
Jos tohle je pitomý, ach jo. Moje doktorka mi sice fyzio nevymlouvala, ale pravidelně mi radí věci, které jdou proti smyslu toho cvičení. Ale tak skvělé je, že kyčle se lepší ![]()
Ja si nekdy pripadam jako samozivitelka - deti vsude vozim sama, nakupuju sama....muz by ty nuance mezi vodnimi sloupci oteplovacek a prodysnosti plenek asi nepobral
. Pritom on by za deti dychal, umel se vzdy postarat, nakrmit, prebalit, dokonce byl uz i doma s nemocnym ditetem, abych nemusela na paragraf a neprosvihla dulezity termin v praci.... ale ty prakticke a povrchnejsi veci jdou mimo. A hlavne teda pracuje tak do pul osmy, tak to po nem vypravu za botickami nemuzu chtit. Ale uznavam, ze si nekdy prijdu trochu pitoma, kdyz nekde taham z auta tasky a bojuji s tisicem prezek na autosedackach. Si pak rikam, jestli neni lepsi nektere veci prenechat jinym.
Jos A potrebuju si postezovat, ze uz jsem z tech doktoru unavena a rozcarovana (a to jsem doktor taky a jsem z toho jelen
(pardon)
A to si pak predstav normalniho smrtelnika.![]()
Mám tady troje moc hezký šaty na cca 11-12 let, možná už i desetiletou holčičku. Troje, všechny z Lindexu, v dobrém stavu. Dvoje spíš letní a jedny takový jakoby lurexový s krátkým rukávem, hezký třeba na Vánoce. Jo a ještě takovou cool černou tylovou punkovou sukni. Trochu mě naštvala kamarádka, které věci obvykle posouvám, tak je chci raději střelit. :-) Kdybyste je některá chtěla, napište mi sz, pošlu vám fotky. Nechala bych to všechno za pětikilo přes Zásilkovnu.
Garfie píšu sz
Jos no, někteří ortopedi mají pocit, že jim do toho fyzioterapeuti moc kecaj, a přitom to nejsou doktoři a někteří fyzioterapeuti zas říkaj, že ortopedi umějí akorát řezat, sekat a sádrovat (na co možná nejdéle). Bohužel, když se člověk dostane mezi ta dvě kolečka, tak musí být hodně silný, aby ho to nesemlelo.
(Jinak můj laický názor je, že tvoje řešení vzít si něco z obou přístupů je to nejlepší, a hodně věřím cvičení - to je snad prokázané, že cvičit s miminky není blbost...)
Gatita mam velmi podobny exemplar. Jezdim na nakupy, beham po doktorech, zarizuje vse potrebne. On je hlavne v praci, kazdou chvili na stavbe, porad na telefonu, takze nejak nema cas se mnou chodit po doktorech a nakupovat oblecky. To ho hlavne i silene nebavi a tvrdi, ze mam neco vybrat, ze fakt nema po praci kapacitu resit jeste jakou kuklu mame zvolit. Takze ja uz od porodu vsude chodim sama a rozhodne to neznamena, ze se nestara.
Gatita Zuzuli Já myslím, že to je vcelku normální, znám jediného otce, který všechno absolvuje s dětmi a musím říct, že je trochu divnej. :-) Nemluvím teď o prvním novorozenci, tam je to trochu jiné, ale časem všichni okorají a většinou je to na ženské. Aspoň v mém okolí takřka 100%, včetně otců, které bych označila za skvělé a pečující.
Garfie ja si ted i rikam, ze to je fajn, protoze on by vsechny pokyny od lekaru bral smrtelne vazne, zatimco ted mu filtruju to, co mi vyhovuje a jsem ochotna nejak dodrzovat
jak mam male o mesic driv narozene dite, tak tech pokynu bylo fakt moc, detska, neurologie, fyzioterapie... Ja nakonec ty jejich postupy resila s babickou (fyzio) a tetou (detska sestra) a tak na trictvrte veci se vykaslala
dite je sikovne, prospiva, pohybove je napred, tak to asi byla spravna volba. Ale muz o tom nevi, ten by dodrzoval vse
MP Meri tak ale na dvojku uz bys byla pripravena, vsecko znas!:-))
To určitě, bych ještě tahala za sebou vrestici číslo jedna, já se nachytat nenechám
Kdepak, lednu se vracím do práce, heureka. Teda pracuju pořád, ale jakoze na svoje původní místo a vyšší úvazek. Navic při dvojce bych určitě neměla na práci čas, nenene ![]()
Gatita pod natahovací svrchní musíš mít plenu, která drží sama o sobě na děcku, tzn. ne čtverec na nudli, ale kalhotkovou plenu nebo když už čtverec, tak ale ve skladu a napevno zapnutý snappi sponkou.
Dělají se i natahovací kalhotovky a jsou bezva, ale do toho bych investovala jen kdybyste látkovali nějak víc. Jsou drahý a dlouho schnou, musíš jich mít hodně nebo sušit v sušičce.
Ty natahovací věci jsou skvělý, já jsem synovi koupila natahovací kalhotové plenky od Fox-plenky a k tomu natahovací svrchní Petit Lulu. Nemohla jsem si je vynachválit.
žluťásek diky moc. To jsem potrebovala vedet. Ja jsem spis na ty jednorazovky, jen ted mame nejake horsi obdobi a silenou spotrebu (a podrazdenou kuzi), tak jsem vyhrabala svoji starou vybavu, ktera obnasi asi 40 ctvercu a 10 takovych savych bambusovych a frote vlozek, jejichz odborny nazev neznam
. Mam jedny imse vimse svrchnaky, ktere jsou super, ale jeste bych potrebovala dalsi. Tak ja asi koupim ty same. Diky diky moc. Ty pull upky byly s kocickami, proto jsem je chtela;) Ale zrizovat kvuli tomu dalsi vybaveni nema smysl.
Gatita u nas je to obdobne, skoro vsude porad s ditetem sama, akorat ja neridim, tak nas obcas nekam odveze nebo vyzvedne. Ted v koronadobe a s miminkem casteji, ale az bude mala vetsi, tak zase budu jezdit MHD vsude jako donedavna se starsi, nevadi mi to, beru to tak ze ja jsem na materske, tak je toto moje prace, obstarat ty provozni zalezitosti. Pritom se starsi dokazal byt sam i v noci nebo o vikendu, kdyz jsem slouzila, a krome vareni obstaral vsechno, i prebaloval i mi ji privezl do sluzby na nakojeni
Takze u nas misto modelu samozivitelka spis model stridava pece ![]()
Gatita Na čtverce budou určitě lepší klasický zapínací, imse vimse jsou ty nejlepší z nejlepších. Ještě jsem hodně měla ráda Majab, sedly podobně, jen nebyly tak měkké.
Těm vložkám se říká vkládačky :-)
(Ještě by teoreticky varianta mohla být kapsová plenka, kam ten čtverec nacpeš. Ale narozdíl od svrchních je musíš prát po každém použití, musela bys jich mít víc. (Ale zas do toho uměj zamotat děti i tatínkové, aplikuje se stejně jako jednoráz ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí