Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 19:53

Gatita Zuzuli ja jsem taky všude jezdila sama, možná na první návštěvě u pediatra s námi můj muž ze zájmu šel, ale jinak by mě nenapadlo brát ho jako doprovod... Navíc si ráda věci dělám po svém a on mě už zná :)

Maximálně jsem se uvolila ho požádat asistenci, když jsem si při vaření málem usekla kus prstu, v kuchyni cákance krve a na podlaze plazící se kojenec. To jsem mu zavolala, jestli by se přijel postarat se o syna, zatímco já jedu do nemocnice  :)

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 20:01

žluťásek já pokazdy, když o těch plenach píšeš, tak to strašně obdivuju, ze se v tom je někdo schopnej zorientovat a pamatuje si to. Mne z toho jde po druhy větě úplně hlava kolem a dost mě to odradilo ty latkovky používat. Protože bych to určitě koupila špatně nebo by to nesedelo ani druhy ruky na vyzkoušení kupovat nechci 

imse vimse máme novorozenecky a bylo ji to obrovský a když jsem to chtěla zkusit znova, už to bylo malinky 

snappi sponka se mi vůbec nepovedla zapnout, ani dobře utesnit ctvercovka kolem nozicek

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 20:25

Gatita čo som sa dočítala, tak tie naťahovacie fungujú skôr na tie "pravé" plienkové látkové nohavičke, na ktoré potrebuješ dať vrchnú vrstvu, pokiaľ máš len štvorce, tak to vraj nedrží. 

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 20:27

Gatita muž se taky téměř ničeho provozního nezúčastňuje, nákupy vůbec, odkýve, co jsem rozhodla, z lékařů jen první návštěvu u pediatra, protože v obou případech to bylo po sekci. A ty kyčle, protože jsem odmítla to znovu absolvovat MHD a neřídím. Nebyl ani u žádného ultrazvuku, to mě ani nenapadlo, že se dělá, dokud se to neřešilo tady. A neznám teda žádného chlapa, který by se angažoval nějak víc. Výběr obuvi jako tak závažný problém, aby ho řešili oba rodiče, mě teda upřímně rozesmál

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 20:31

Gatita a akurát ma napadlo, skús si pozrieť vrchné nohavičky Milovia, dá sa do nich vložiť narovno (na nudli) zložený štvorec, potom to už zapneš ako klasickú jednorázovú plienku (na patentky), možno by ti to urýchlilo prebaľovací proces?

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 20:33

Pinot Noir já byla na prvním ultrazvuku sama, ale jako jediná a cítila jsem se tam jak odkopnutá svobodná matka, tak jsem si na ten druhý s sebou vzala manžela, kterému bohužel vypukla nějaká krize v práci, takže z čekárny programoval, a určitě už jsem tu psala, jak pak vevnitř obdivoval nikoli dítě, ale výkonnost a možnosti přístrojů a zobrazovací metody pak už se mnou nešel nikam

Jen teda na první prohlídku u pediatry, protože jsem nechtěla jet metrem, ale od té druhé už jsem to všude zvládla mhd. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 20:40

Potrefenáhusa já jsem taková typická knihovnice, co si potřebuje ve všem udělat systém, takže ještě před porodem jsem si to detailně nastudovala :)

Teď na tom už nevidím nic složitýho, ale chápu, že množství systémů může odradit.

Jen tak pro potěchu oka ti sem dám jedny husičkový Milovie, ty by Husičce moc slušely :)

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 20:46

To můj muž se jako celkem stará, z vlastní iniciativy kupuje pleny, ví i číslo! Ví i číslo bot a velikost oblečení, které body jsou na doma a které na návštěvu hodobóžové... Ale samozřejmě gros té denní péče leží na mě, ale mně to zas tolik nevadí. Mně nebaví domácí práce, naštěstí je ode mě nikdo nevyžaduje nad nutnou míru. Příští týden jede muž od pondělí do pátku na služební cestu, už teď se těším, jak si pak udělám volný víkend. Možná se hecnu a půjdu i na nějaký shopping vánočních darů. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. prosince 2020 20:59

Já taky všechny doktory absolvuju sama, kromě kardia, které máme přes celou Prahu a v Praze nechci řídit. Muž byl se mnou poprvé u pediatra, aby se seznámil a byl na prvním ultrazvuku. To jsem chtěla já, abych se ujistila, že nebude litovat, když příště nepůjde. K nákupu bot ho někdy přizvu, aby u toho hlídal děti. Někdy trochu lituju, že se s ním nemůžu poradit, ale aspoň do toho nekecá;)

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 21:02

žluťásek Ja bych ale holkam chtela udelat nejakej list od Mikulase a Certa a nechat za oknem s balickem. Ale sama nedokazu nic vymyslet. Chci to opalit a napsat tam hrichy, co se do roka zlepsi a taky pochvalu a proto ten balicek;-)

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 21:13

DrowRanger diky. Ja nasla na YT nejake video, kde to meli tak, jak pises. To pro me nema smysl, nechci zrizovat moc vybavy. Diky za info. Tech produktu jsou mraky, jako Potrefenáhusa se mi nechce se tim prokousavat. Pritom na prvni dite jsem jeden cas dost latkove pleny pouzivala, ale jen tak nesofistikovane - znala jsem jen ctverce a kalhotky na suche zipy.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 21:22

žluťásek ty jsou krásný 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 21:26

Tulipe Mohučanka Pinot Noir na utz jsem take chodila sama. Akorat jednou na konci jsme sli spolu, protoze tam byl nejaky problem, a prislo mi lepsi, aby mel info z prvni ruky (dopadlo to dobre). 

Jinak u nas by zapojovani do nakupu dupacek vedlo k fiaskum. Jednak by z toho muz asi zesilel a ani si staromodne nemyslim, ze to je vec, ktere by se muzi museli nutne zucastnovat. Ale hlavne - prijde mi lepsi, kdyz ma tyhle veci v kompetenci jen jedna osoba. Takhle mam aspon jakz takz prehled, co deti maji, co chybi a co jsem koupila do zasoby nebo dala stranou po starsim. U nas to nejvic faliruje, kdyz delame veci spolecne. Uz jsme absolvovali dost vyletu s detmi bez bund ci kombinez,  kocarem bez fusaku, termoskou bez vody a tak. Nejblbejsi urazy se take prihodily, kdyz jsme je hlidali soucasne.

Offline tina
6320 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 21:33

To je hezka diskuze. Muj muz se zapojuje velmi a jsem za to rada, protoze pomaha, ale dulezita rozhodnuti nechava na mne. Treba s malou jezdi klidne uplne sam na prohlidky a nedela mu to sebemensi problem, sam se nabidne. Kdyz byl takhle v tom prvnim roce asi trikrat po sobe sam, tak uz jsem z toho mela trochu blbej pocit a rikala si, ze priste teda musim!:) 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 21:35

Jako s prvni se mnou vsude chodil sambo jak vocas, od UTZ po pediatra. Navic u pediatra mel uplne blby dotazy. Se druhou nechtel nikam, ale veterinar na to furt narazel, kdy otec prijde, tak musel, abych mela klid...No tak aspon toho veta videl, I pro nej to byl zazitek:-D.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. prosince 2020 21:39

Gatita tohle mi mamka vždycky říkala, že nejhorší je, když třeba na návštěvě sedí okolo několik dospělých, že pak nakonec pořádně nehlídá nikdo.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 21:58

Pinot Noir muz se mnou byl jen na prvnim screeningu, po nem mi oznamil, ze ho to nebavilo a mam chodit sama stacila mu pak informace, ze je vse v poradku, a fotka. U nas doma je to navic on, kdo neridi, takze ani na to ho nepotrebuju, dojedu si sama autem, kam potrebuju. Chlap, co se angazuje vyrazne vic, je muz me kamaradky, nejen, ze s ni chodil na vsechny klasicke ultrazvuky, ale jeste si kazde dva tydny platili ultrazvuk na soukrome klinice, aby se na miminko podivali. A ted spolu chodi ke vsem lekarum, na vsechna ockovani, na kycle a tak. Nicmene ja jsem spokojena s tim nasim stavem, na to si rozhodne nestezuju. O malou se stara, hraje si s ni a ja mam tak aspon chvili pro sebe, to je pro me dulezitejsi, nez ze mi dela doprovod u pediatra. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 03. prosince 2020 22:02

Evaeva klasika- caste jsou detske urazy ktere se stanou na rodinnych oslavach kde jsou mraky lidi, nejak kazdy predpoklada ze nekdo hlida

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 04. prosince 2020 03:28

Minule ste tu písali o nakupovaní detskych vecí, aj na bazároch, tak som sa dnes hecla, zistila, či švagriná by niečo chcela (nechce), všetko malé zbalila a ponúkla na fb zadarmo. Tak dúfam, že to čoskoro zmizne. Tri rozmerovo väčšie babatkovske hračky, ktoré nechce nikto ani zadarmo a nemocnica teraz neberie, nesiem do práce a kolegyňa odvezie do charity. Hurá, môže prísť nasup vianočných darčekov!

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 04. prosince 2020 07:30

ja si pamätám, ako bola jedna kamarátka vyvalená z toho, že môj muž nechodí so mnou na každú poradňu, keď som bola tehotná. Bol so mnou akurát na tom 3D ultrazvuku, a to preto, že sme ešte nevedeli pohlavie a on bol strašne zvedavý, tak to chcel hneď vedieť.

A na začiatku, keď sa malá narodila, všade po doktoroch chodila so mnou svokra alebo švagriná. Niežeby som to vyžadovala, zvládla by som to bez problémov aj sama, nemám problém so šoférovaním a v podstate som to mala na skok, ale oni nejako mali pocit, že keď nejde muž, musia ho zastúpiť :-)

A ako píše Gatita aj pre mňa je lepšie, keď prevádzkové veci okolo dieťaťa mám na starosti len ja, je to svižnejšie a rozhodnem sa podľa seba. Môj muž je strašne nerozhodný, to by sme aj nočník vyberali asi mesiac