Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 09:00

Pinot Noir u nás je dost zásadní, jak dlouho řve, je dobrý i pro matku, nenechat ji vydusit moc dlouho

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. prosince 2020 09:02

marieu To jsi dobra! Planovala ksi to takto hned od zacatku? Ja bych rada na ten 0,2 cca od roku, ted ma maly 3a pul mesice ale kojim kazdou chvili...Jinak se zabavi sam, s hrazdickou, v lehatku apod. Jasne nekdy me chce u sebe, ale kdyz se mi vari neco na sporaku nebo prijede kuryr, tak si proste chvili poplace. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 09:06

Potrefenáhusa některý děti když se do toho položí jsou pak neutišitelný, to znám. ale tu trpělivost je dobrý pozvolna trénovat - ne teda pokoušet, ale fakt trénovat, asi jako se psem:-)

Offline letfenixa
10905 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 09:15

Potrefenáhusa tak reč bola o ceste po vodu, tj 2 minúty

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. prosince 2020 09:15

viktorka_od splavu Ten nas je fakt zlaticko, ale obcas spusti ,,hysterak" i me na kline, kdy neznam spoustec ani to, co ho klidne za pul hodiny ukonci. 

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 09:20

viktorka_od splavu Jojo, však já trenuju, ono to ani jinak nejde, ale taky se snazim, aby to nebylo moc dlouhý nebo "zbytecny" 

protoze mě ten její řev teda furt dost šťaví 

Online Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 09:24

viktorka_od splavu Potrefenáhusa jasně, že zbytečně ne, ale souhlasím s viktorka_od splavu , postupně trénovat to trošku jde. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 09:25

Jos obě naše děti byly bohužel nekojené, to bylo pak jednodušší, a muži vycházela šéfová vstříc, takže jeden den v týdnu nesloužil a služby měl rozepsané víceméně podle těch 3 mých. S druhou už bych služby nedala, zvlášť ty porodnické, to je smrt i bez dětí. Jinak muž je zdravotní bratr (naplňujeme klišé o tom, že si doktoři berou sestřičky- byť naopak )

Online Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 09:43

Pinot Noir vsak ja si pro to piti zajdu, klidne i na zachod zatim mi neutece, najdu ji rvouci na stejnem miste, kde jsem ji nechala. Nebo ji necham tatinkovi, at si poradi a jdu se osprchovat. Ale na delsi casovy usek si ji beru s sebou, nevidim duvod ji tam nestastnou nechavat a "trenovat jako psa".

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 09:45

Pinot Noirmoj sa od 4 mesiacov plazil, talze ja som odisla z izby a on sa s revom plazil za mnou az kym ma zas nenasiel .

Online Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 09:48

Zuzuli aha, tak já jsem z tohoto:

jen musim vedle ni sedet, treba si ctu, maluju, nevarim a neuklizim. To si me vubec nevsima, ale nedej boze, abych vstala a sla si pro piti. 

plus z toho, že spí jen na tobě, pochopila, že si ani neuvaříš čaj. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. prosince 2020 09:57

marieu Porodnici bych vubec nemohla delat, staci mi to z nasi strany a i tak tam nechodim rada, proste mam strach pokazde a zas ne tolik zkusenosti. Takze to uplne chapu. Ja porad tak jako balancuju, kdy tu praci zkusit. Kamaradka taky chodi na den od pul roka deti (interna), ale jinak vetsina prijde az po rodicovske. 

Jinak vsuvka, docetla jsem Nemocnou Ameriku od Snydera a ten tam trochu dost kope i do podminek pro matky/rodice a diky bohu za nas ,,socialni" stat. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 10:05

DrowRanger mladší to robí doteraz (ak sme doma sami). To keď ráno vstanem a zbieram veci, odhrnam závesy, chodím z izby do izby, tak chudák než za mnou docupitá, už idem zas inam . Ale už pri tom neplače ked sa vie premiestniť.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 10:06

Jos já měla strach, aby mi něco neuteklo, sál, odhad, zkušenosti... děti jsem si pořídila až po atestaci a i tak bych se bála návratu třeba po 5-6 letech rodičovské, po atestaci tě všichni berou, jako služebně starší- hlavně když se to všem okolo hodí... bála jsem se, že bych už neměla odvahu nastoupit. Většina holek co u nás otěhotněly chvíli po škole, nebo po kmeni,  v klidu hnípe doma, protože prostě jen začnou znovu a je to stak samozřejmě v pořádku. To jsem si já už ale nemohla dovolit, bohužel jsem ten typ, co ho nikdo nešetří. Ale je to teda masakr, skoro každý den zvlášť.

Poznámka k tvojí vsuvce- taky jsem za to ráda- za tu možnost volby. Ještě by bylo potřeba víc možností denní péče o předškolkové děti, aby to bylo ještě lepší...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 10:07

Jos moja gynekologicka začala na pol úväzku hneď po šestonedelí. Má ambulanciu pár minút z domu ale musel to byť teda zahul. Ale platiť ambulanciu musí, tak asi nemala na výber. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. prosince 2020 10:17

marieu Ja otehotnela mesic po atestaci, jako uz tehotna jsem chvili slouzila anestezii jako ,,nejstarsi", takze docela masakr. Ale je nas hodne a ty holky po detech maji i dobu hajeni celkem slusnou. A zajimavy pohled, u nas ten nastup do prace tizi spis ty neatestovane. Ono dodelavat vsechny ty kurzy, ucit se a mit potrebnou praxi znamena atestovat treba ve 40. Takhle je to za me lepsi, navic ma clovek na co navazovat. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 10:25

Jos ja jsem zcala slouzit od 11 mesicu dcery, chtela jsem i driv, ale byla plne kojena dlouho, odmitala prikrmy, az nekdy po 9. mesici se to zlepsilo. A hrozne mi i ta 1-2 sluzby mesicne psychicky pomohly, jsem se citila opet jako plnohodnotny clovek a nejen chodici mlekarna  taky jsem mela jeste pred materskou odstrasujici priklady u kolegyn co byly doma se 3 detmi treba 8 let, bez jedine sluzby v mezicase, tak ty mely ty navraty do prace hodne tezke, nechtela jsem takto uplne vypadnout. 
Nyni se 2 uvidim jak mne muz pusti, kdy si troufne zustat s nima sam

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 10:42

Mrakoplas ano, u nas to tiez vyzera tak, ze ja odidem z izby a dieta na cely byt zakrici maminka a bezi za mnou. Ale uz sme si zvykli, ma to aj vyhody, naucila som sa dieta zapajat do takmer vsetkych domacich prac, uz len aby mu to nadsenie vydrzalo.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 10:54

Jos mně přijde, že ty, co znám a vidím vedle sebe nemají takový tah na branku. A taky jsou to typy holek, který asi výhledově uvažujou spíš uvažujou o ambulantní praxi a tak nějak obecně moc  nespěchají. Tuhle jsme se o tom bavily se starší kolegyní, která mi vnukla zajímavou myšlenku, že třeba tu atestaci ani chtít nebudou. Sloužíme na DPČ a je pravda, že v té hodinové mzdě je rozdíl mezi L2 a L3 minimální, zato tvoje odpovědnost v pozici L3 maximální, to např rozhodně není motivující. Osobně jsem potřebovala udělat atestaci a děti si pořídit poté. Krom muže nemám žádnou podporu, ani hlídaní, s dětmi bych to zkrátka nezvládla dotáhnout, a tak jsem věděla, že musím.

mnum  podepisuju "plnohodnotný člověk" a "nechtěla vypadnout na tak dlouho". 

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 27. prosince 2020 11:10
Reakce na Zuzuli:

nedej boze, abych vstala a sla si pro piti. Okamzite je pohotovosti a zacne rvat. Mozna na to budu s laskou vzpominat, az za sebou zabouchne dvere pokoje a "matko, dej mi pokoj"

​Haranti řvali jak když je na nože berou hezký dva roky, úderem dne kdy se začali plazit si snacha nedošla v klidu ani na záchod, natož do sprchy. Ječeli jí za dveřma dvojhlasně, bušení pěstičkama incl. Chudák měla občas obavy že se s ní mladej pán rozvede, anžto ho večer pravidelně vítala nečesaná nemytá troska

Přestalo to až nedávno - je jim dva a půl -  kdy za sebou začali zavírat dveře ložnice, aby tam mohli provádět alotria. Takže teď maj pravidelně nervy v kýblu rodiče