A funguje na něj mu to říct - jsi na kraji, spadneš? Na syna tohle fungovalo a funguje skvěle. Dcera je na to ve stejném věku totální ignorant, taky už párkrát někde letěla, případně visela, kvičela a mrskala nožičkama. Moje nervy jedny. Ale dneska mě syn potěšil, obejmul ségru a říkal, že ji má rád.
Vše o těhotenství a dětech
dynda Jj, naucila jsem ho "dira", coz funguje, ze si pak dava vetsinou pozor. Vetsinou...:D a to je krasny![]()
711990 jak už napsala continuity , pozorovat a kdyby se Ti něco na jeho chování nezdálo, ukázat ho na pohotovosti. Ještě k výše uvedeným příznakům přidávám asymetrii zorniček a neobvyklou spavost ( ale to by člověk poznal že není ok)
711990 kamarádka pediatrička mi říkala že z hlavy je nejproblémovější týl. Ze čelo i temeno jsou na pády nachystané a málokdy je z toho nějaký větší problém. Potřeba je prý hlídat hlavně pády dozadu.
betsey No 4:30 je moc no! Ale mne nevadi ani to ranni vstavani kvuli mne, ale ze vzbudi mensi, ta je nedospala a hlavne velkamala je pak hrozne protivna a vetsinou usne po nejakem vetsim hysteraku pozde odpoledne nebo venku za chuze, se div neslozi. Takze s vidinou tohoto odpoledne jsem vymekla a vzala ji spat do auta, zlaty dite to bylo odpoledne. Ale v ty posteli od odebrani dudlika neusnula ani jednou, uz to vypada kolikrat nadejne a ona se sebere a odkraci z pokoje pryc. Kdyz to takhle udela sambovi, tak uz ji rikavam ,,jestli tatku uz uspala,, a ano, tatinek vzdy spi!
711990 to děláš dobře. U nás jediný vážnější úraz byl právě pád z postele, ale tam byla tma ( šel si k ní lehnout muz, protože nějak nemohla zabrat a jak ho ve tmě obcházela, šlápla do prázdna.) Takže nebyla asi šance ten pak nějak ztlumit, letěla jak pytel a výsledkem byla zlomená klicni kost.
Jinak to děcko vylezlo všude, na hřišti muži nadávaly cizí matky, kam ji to pouští a nikdy se nic nestalo, až doma v posteli.
Teď nastává druhé rizikové období, kdy je za první v ty predpuberte trochu líná a za druhý se ráda předvede, ale zároveň si pamatuje ty zručnosti, které měla před rokem. Muži se teď zkoulela ze skály, prý jim 3x říkal, ať si dávají majzla, dvě malé holčičky slezly v pohodě, jenom naše frajerka se málem prizabila. ![]()
Mě to bylo prezentováno, že si odrela kotník a ona zatim udělala dve salta. Vysvitlo až doma, kdy ji právě chlap začal kontrolovat, jak plazi jazyk a jestli se udrží na jedné noze. ![]()
continuity uf teda![]()
711990 já to naštěstí neviděla.
Třeba si bude dávat chvilku pozor.
a ne kazdy dite je zavislak, jak malamala od Karji. Taky hlasuju za mensi vekovy rozdil. Mam tri v rozpeti 4,5 roku a ziju. I ty deti.
Moje dite je presne takovy zavislak, jako je mala mala. Kdyz me ma na dosah, je zlata, jakmile si dovolim se vzdalit treba na dva metry, spousti rev, jako bychom ji tyrali. A je ji uplne jedno, ze je tam s ni tata nebo treba babicka. Jeci, dokud se nevratim. Na zaklade toho ji uz muz nechce hlidat a ja si ji musim brat se stolickou i do koupelny, abych si zvladla vycistit zuby nebo umyt vlasy, nebo beham po byte s ditetem v satku na zadech, i kdyz s ni nejsem sama doma. A po vecerech s ni ted lehavam v posteli a ctu si, spi se vecer zasadne na me, pri jakemkoliv pokusu o odplizeni se se budi a rve. Porad rikam, ze ma stesti, ze je prvorozena a jedinacek a ja mam na to cas a energii se ji tolik venovat a jsem s ni moc rada. Druhe dite bych k tomu ted nedala bez pocitu, ze je oba sidim o cas a pozornost. A ja sama mam bratra o osm let mladsiho, oba moji rodice maji sourozence mladsi o pet a mezi moji sestrenici a bratrancem je dokonce trinact let (mame stejne rodice, neni to druhy vrh po rozvodu, a vsichni tak byli planovani), takze mi vetsi vekove rozdily prisly vzdycky normalni.
Zuzuli Ale ona, jak ted umi lezt, tak se to zlepsilo, ze si obcas odleze:-D. A hodne se to zlepsilo tou karantenou, ze si vic okoukala babicku a dedu, jak furt byli doma. Jo, ale ona neni zlata ani kdyz je se mnou teda. Vzteka se, sije s sebou, furt neco chce a nevim co a asi to nevi ani ona;-).
Ale dnes jsme byly na navsteve u kamarada, jako zlaty deti, uplne k zavideni, velkamala sazela vety typu ,,muzes mi pripravit piti prosim?,, a kdy se vzbudila malamala venku, tak jsem se zeptala starsi, zda jde se mnou pro ni a ona rekla ,,ne, pockam tady s Honzou,,
. Ona nepocka ani s babickou a dedou, kdyz jdu na zahradu pro kocarek, musi se mnou! Jako asi jim ta izolace nesvedci...
Zuzuli Prosim te, kdy tahle separacni uzkost zacala? Nebo to tak je od zacatku?
Karja
tak vidíš, možná tě učitelky ze školky pomlouvat nebudou. Nakonec určitě vypadáš před kamarády, že si pořád stěžuješ a přitom takový zlatý děti.
Karja já měla takto nespokojené dítě to starší. A teď je z toho nervacka celkem vyrovnaná osubka. V první třídě ji učitelka posadila vedle holčičky, co ještě ve škole brečela za maminkou, aby ji uklidňovala, na přijímačky šla ve stoickem klidu. Úplně jiné dítě, nevesej hlavu, bude líp.
#Evaeva Jo, presne tak jsem vypadala!:-D. No ale pak si velkamala behala kolem stolu a jen tak z radosti si kricela, rekla bych tak prijemne vesele, byla na svych tak 25procentech kriku. Okrikla jsem ji spis jen tak ze slusnosti ,,at nevzbudi miminko,, a rodice toho miminka rekli, ze ,, to nevadi, ze je mimi na hluk zvykle od brasky, I kdyz ten vlastne takhle nikdy nekrici,,....takze jako v cem ty lidi zijou:-D
continuity Ja si taky myslim, ze jim to nezustane;-). Velkamala byla kolem roku uplne desna, I sambo ji vsude ve spolecnosti pomlouval, az mi to bylo lito. Uz od toho roka a pul se to srovnalo. Nemit segru, je to zlaty dite!
Karja no syn byl taky vždycky spíš tišší. Ale poslední dobou (pár měsíců teda) je hlučný dost, přesně jak píšeš si jen tak křičí a navíc mladší pochopil, že tenhle zvuk dokáže napodobit hodně kvalitně. Takže starší zakřičí, mladší radostně zakřičí na něj, že si asi jako pokecají, načež starší na něj křičí Nekřič! a mladší křičí na něj. Je to fakt super, trochu s mužem trpíme.
Karja ten věk kolem roku je nejhorší! Mladšímu je skoro 15m a už je to o dost lepší. Akorát je to hrozný horolezec, takže ho musím mít pořád pod dozorem. A přichystal nám dárek k Vánocům, včera zvládl asi čtyři kroky.
Evaeva Tak tohle kriceni jeste beru pozitivne, ze si spolu hrajou a nevotravujou me:-D. Sambo je za to teda okrikuje.
Tak to je hezky nacasovani!
Evaeva Jj kolem toho roku I moji rodice hlidali dobrovolne, abychom nemuseli brat dceru s sebou do spolecnosti, ze by to byla katastrofa:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí