Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 08:59

Potrefenáhusa já si dávala pozor jen na syrové maso a už jsem se k tomu nevrátila, a to jsem dřív jedla tatarák tak dvakrát do měsíce. Normálně se mi to zprotivilo. I hodně krvavé stejky.

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 09:00

Pinot Noir je ale tatarak bych si dala 

ja tesknim po pěti kafích denně, ale ta malá důra nespí i po jednom 

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 09:02

Klíiiiid Aby se zas z jedne hlouposti neudelala kauza na 5 stran. Dcera ma taky manzela, ted na prvni navstevy u doktorky ji vozil on, ja jsem hlidala kluka (coz je pro me radost a ne nejaka dikuhodna obet), kdyz bude potreba, pojedu ja. U nas to tak proste funguje, kdyz ja potrebuju pomoc, nastoupi mladez, nevidim na tom nic divnyho.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 09:05

Potrefenáhusa ani bez kofeinu nemuzes?

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 09:07

Kokoska bez kofeinu muzu a piju, ale chybí tam ten kofein 

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 09:09

Potrefenáhusa to chápu. Ačkoliv vlastně moc nevěřím, že by se kofein v mléce nějak výrazně projevil, tak jsem si u prvního nedala kávu 8 měsíců. Z představy, že usíná byť jen o deset minut déle, nebo naspí za den jen o čtvrt hodiny míň, se mi podlamovaly nohy. To už by bylo fakt k nepřežití.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 09:13

Potrefenáhusa jo, drobny detail Na me kofein nijak vyrazne nepusobi,  jde mi vetsinou spis o tu klidnou chvilku s vonavym hrnkem. Jen rano potrebuju trochu nakopnout, mam nizsi tlak.

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 09:14

Pinot Noir no prave, já si teda občas dam a fakt to pozoruju hodně, za každodenní pití mi to nestojí. 
jinsk na to taky nevěřím, na ty přísný diety během kojení, jak se nic nesmi, ona na ty brichaboly trpěla, ale nepovedlo se mi vysledovat nic. Nakonec, jak se všude psalo, to přešlo úderem 3.mesice samo. Teda nepřešlo, ale už u toho přestala řvát, teď se tomu směje 

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 09:15

Kokoska klidnou chvilku s vonavym hrnkem prosím te vůbec nezmiňuj, to je ještě horsi než chybějící kofein

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 09:20
Reakce na Potrefenáhusa:

Kokoska klidnou chvilku s vonavym hrnkem prosím te vůbec nezmiňuj, to je ještě horsi než chybějící kofein

​Přesně, to je víc než všechny kofeiny světa!

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. prosince 2020 09:25

Potrefenáhusa Ja uz jsem tu kdysi psala, ze kavu jsem nevzdala ani tehotna, proste to neslo. Nejedla jsem syrove maso, plisnove syry a to je asi tak vsechno. Ted piju 2-3 salky kavy denne a dite spi asi vcelku dobre. I sklenku vina si klidne dam, ono se do mleka nedostane skoro nic. Jidlo jsem resila asi dva nebo tri tydny, fakt jsem se snazila. Ale postupne jsem pridavala dalsi veci az jim normalne. Kluk na brisko nastesti netrpel. Vtipne je, ze jsem jednou snedla neco spatneho a bylo mi hodne zle a dite nic. 

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 09:27
Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 09:31

Jos to se mi stalo taky nedavno, bylo mi tak blbě, fakt moc a dite nic

no a s tím kofeinem fajn, ze ti to funguje, já mám dite, který spi docela dobře, ale ke konci bdelyho okna už se většinou dost těším, až zaklapne víka a když se pak budí po deseti minutach, jsem z toho na masli, nestojí mi to za to

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 09:35

Jos posledni den v porodnici jsme dostaly kvetak, kluk se svijel a rval jeste dva dny a do dneska kvetak nemuze ani citit, fakt ho vubec nejedl. Mozna je to nahoda, babicka byla presvedcena, ze je to tim "procezenim pres mliko". Starsi vnuk mel jako mimino ekzem, horsi to bylo hlavne po korenove zelenine a cukru. Fakt stacilo, kdyz to jedla snacha a hned to diky kojeni bylo horsi, i kdyz jako prikrm mu to samozrejme nedavali. Takze neco se asi i tim mlikem do ditete dostane.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 09:43

Kokoska tyjo, a to ty cocky a brokolice v porodnici neskoncily dodnes..! Jo a jeste majku k snidani. Rok 2009..!!!

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 09:43

Kokoska je to fakt alchymie a člověk si to proste musí nějak vyzkoušet a zařídit se podle toho

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 09:47

Pinot Noir malé se po mojí kávě zhoršoval reflux, vždy když jsem si šálek kávy dala, následovalo několik hodin pláče s nadavováním a buzením ze spánku. Tak jsem si ji musela na několik měsíců odepřít, ale nyní se zdá, že už z toho vyrostla  stejně víc než jednu denně nestíhám...

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 09:51

Karja ja ti musim podekovat za inspiraci. Jak jsi tu psala o tom birellu a chipsech v posteli. Tenkrat jsem se v duchu smala, ze to teda vedes. No ale ono to fakt funguje! Neberu si tam teda chipsy, ale kdyz vecer cast deti odpadne, misto abych sla popustit uzdu ocnimu tiku do rozkramareneho obyvaku, zalezu si s filmem a cajem klidne uz v devet do postele. Je to uplne jiny level, fakt relax a nic me nenuti šoprdat a poklizet bryndaky, drobky a lego, protoze loznice zatim jako jedina tomuto zamoreni odolava:) Nechapu, ze me to nenapadlo driv!

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. prosince 2020 09:53

Pavlena Ja sice nemela cocku, ale jidlo bylo strasne a mela jsem akorat hlad. Po sekci mi dali druhy den piskoty a vyvar a nic vic, pry brisni operace...tak urcite. O pojmu Fast track surgery jeste neslyseli evidentne. Taky kojeni nekolik dni neslo, ja se navic bala si vzit neco extra, prave kvuli diteti.Kokoska Urcite se do MM neco dostane, to ne ze ne. Jen treba ta sklenicka jednou za cas neublizi.
Potrefenáhusa Ja to dite moc rezimove nemam, nekdy dopoledne prospi, nekdy je bdely a hraje si ci vyzaduje me. Ale ja kafe piju rano po kojeni, a tim ze vetsina MM se tvori az pri kojeni samotnem tak si tim ospravedlnuju, ze do dalsiho bude kofein uz pryc

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 10:01

Potrefenáhusa snacha kojila hodne pres rok a testovali tak, co za potraviny dite snese. Neco cilene snedla a kdyz to po kojeni nic nedelalo, zacala mu to opatrne davat jako normalni jidlo. Na koznim jim samozrejme hned cpali kortikoidy, ale zvladli to i bez nich tou dietou. Hodne si toho nacetla, byla ve spojeni s nejakou pani, ktera se tim diky svemu diteti zabyvala, snad mela i vystudovanou potravinarskou chemii, to uz si presne nepamatuju.