Jos to já právě naopak, v porodnici jsem se ještě ládovala vším, jsem si říkala, že stejně ty první 2-3 dny je mléka minimum, tak do dítěte těměř nemá co procházet a důležité je, abych měla já hodně energie. Ale sestřičky mě při pohledu na pytel meruňek a švestek trochu poučovaly
břichaboly začaly až kolem toho týdne, nejhorší byly konce šestinedělí a v průběhu 3. měsíce postupně odeznívaly. Nyní už jím všechno, ale občas jí šupnu Espumisan, když si dám ten květák anebo lušteniny
Vše o těhotenství a dětech
Jak je možný, ze si tuhle fázi "dala bych život za klidnou chvilku u kafe" už vůbec nepamatuju
?? Přitom stoprocentně byla, já na tom byla první tři čtyři měsíce opravdu, opravdu zle. A cely první rok byl na hovno. Ale už to jenom "vím", já si to regulérně prakticky nepamatuju
Co když takhle přijdu k druhýmu kousku
(sambo už začal občas naznačovat)
MP Meri já to mám stejně a to je to par měsíců, pamatuju si, jak si stezuju, ze porad place, ale na ty situace už ne, jen na ty stížnosti
Jos moje prvni jidlo po cisari byl asi ctyri hodiny po pribinacek a cerstvy loupak. Jak jsem ho jedla v leze, tak jsem si rikala, ze kdyby mi zaskocil, tak se snad radeji udusim, nez ho s tim rozrezanym brichem vykaslavat ![]()
Druhy den pak uz rohlik s marmeladou a k obedu rizoto s hraskem a kukurici
U prvního syna jsem pila kafe v těhotenství i při kojení. Co se narodil, spal krásně ve dne i v noci. Kolikrát jsem mu strkala zrcátko k puse, jestli vůbec dýchá - žádný monitory tehdy nebyly. Všechny matky v okolí mi záviděly. Kdybych neměla druhýho, nechápala bych, o čem ostatní mluví. No a ten druhej se narodil a první dva měsíce v podstatě nespal a v jednom kuse brečel. Pak se to postupně zlepšovalo, ale oproti prvnímu to byla hrůza hrůz.
Zuzuli Boze
. No ja sla na sekci ve 12 a ten den mi nedali nic....druhy den rano ty piskoty a k obedu slaby vyvar. Nasi mi neco do eslo, ale hned vyla od sester prednaska a ja byla blba no.
Jinak ja na sestinedeli budu vzpominat asi i rada. Kojeni se ustalilo, dite v mezidobi dobre spalo, bylo v zari hezky, tak jsem casto sedela na zahrade vedle kocaru a cetla si. Hodne jsem se bala kolik, tak jsem hned od zacatku davala probiotika a espumisan (ten kdyz jsem si zrovna vzpomnela). Noci byly horsi, ale zase jsem proste spala s malym pres den. Pro me posledni tydny pred porodem byly mnohem horsi.
crazydaisy Prave! Tyhle osobni zkusenosti jsou neprenositelne. Jestli dite spi/ji/nema koliky neni zasluha matky ale spis stesti. Neco se da poupravit, ale dite preprogramovat nejde.
Jos ty jo, čumím, já po obou sekcích (obě brzo ráno) ten den žádné jídlo, druhý den až v poledne vývar a večer piškoty a přesnídávku. Vývar mi muž přivezl vlastní, ale dovolila jsem si ho vypít až tehdy, když mi přinesli ten erární.
Gatita Jj a neboj netrvalo to vecne! Ted uz piju v posteli jen caj a obcas si teda I vezmu jidlo ale teda normalni, treba rohlik se sunkou nebo pomeranc:-D. A chipsy jsem tam nikdy nemela, to zase pozor!!
Gatita Ja prave taky nechapu, jak jsem mohla uklizet vecer a nekdy jsem I varila na druhej den(!!!)' Ale asi to bylo tim, ze bylo leto, to ma clovek jeste vecer energii. Ted uklizim jen to nejhorsi-treba plinu a jdu si zalezt, obyvak uklizim rano pri hrani, ony si stejne nehrajou samy a musej me mit za zadkem. Vcera jsem I rekla sambovi, ze povidat si s nim budu az za rok, ze ted proste chodim brzo lezet!
Jos kamaradka si po porodu stezovala, ze ji strasne chybi ty pohyby ditete, kdyz uz je venku... Tak ja si delam legraci, ze nemocnicni strava se mi postarala o takove pohyby v brise, ze jsem pak par dni pochybovala, jestli to predtim bylo fakt dite ![]()
Pinot Noir ty jo, mě vůbec nenapadlo, že se po sekci nesmí jíst. Já měla pokaždé strašný hlad, jedla jsem i v noci po kojení.
Karja uklízet večer, když děti spí
to jsou nápady teda;)
Evaeva :-D Nojono, nejak se toho kinderbordelu zbavit musis!
Karja hračky uklízíme než jdou spát na zbytek přehlížíme. Akorát nádobí dáme do myčky.
MP Meri já si taky žádný drama nepamatuju, pořád říkám, že mozek to milosrdně vytěsňuje. Ale já mám od prvního kousku skoro 40 let, strašný, jak ty haranti rychle sárnou!
Já si to tedy pamatuji doteď, jak to bylo strašný.
Ja si tiež pamätám aké to bolo strasne pri prvom ale pri druhom to už bola celkom pohoda, človek vie, do čoho ide. Je to oveľa ľahšie (a to druhý spí oveľa horšie). Takže neboj MP Meri ![]()
Ja si tiež pamätám aké to bolo strasne pri prvom ale pri druhom to už bola celkom pohoda, človek vie, do čoho ide. Je to oveľa ľahšie (a to druhý spí oveľa horšie). Takže neboj MP Meri
No já nevím, mě to nevyspání přijde horší u toho druhého. Když jsem byla nevyspana u prvního, tak jsem se mohla přes den ploužit jak troska a kromě prebalovani, kojeni a hrkani chrastitkem nic neřešit. Teď i když jsem v háji úplně stejně, tak musím fungovat pro tu starší. Sice se to dá částečně vyřešit starším ve školce, ale tam taky není pořád.
Zuzuli po cisárskom som ležala na jiske a zrazu som sa strašne zľakla, že necítim pohyby
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí