Kokoska to chápu;) a mám pro ní jedinou radu - audiopohádky. Ze začátku u nich syn vydržel i hodinu a půl, teď už ne tak dlouho, ale 45 minut klidu mi nechá. Je na něm vidět, že i on si potřebuje odpočinout.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva uvidime, ono se to nejak vyvrbi. Blby je, ze ho u nich nikde v okoli nevezmou do skolky, protoze je hodne silny rocnik a berou deti narozene tak do cervna, cervence. Budou to muset nejak zvladnout.
Evaeva starší tiež zaspával sám ale po narodení mladšieho sa to samozrejme zmenilo (ziarlil dosť)
Prosim vas, mate nejaky tipy na dort k prvnim narozeninam? V prislusnem vlakne jsem se stydela optat, protoze hledam neco opravdu jednoducheho, nejsem zrovna zanicena cukrarka.
Melo by to byt hodne rychle, snadne, melo by to byt dobre a slusne vypadat
.
Aby tech kriterii zas nebylo moc, tak neresim slozeni - muze tam byt klidne opravdovej cukr, normalni mouka, tvaroh, kakao, cokoli - nepredpokladam, ze toho to mimino sporada nejak moc. Jsem nejak bez inspirace, divala jsem se letmo na nejake materske weby, ale ty dorty jsou tam tak zdravotni, ze nevim, jestli by to u nas nekdo jedl![]()
Kdyz nic nevymyslime, budou domaci kinder rezy...neni to sice uplne dort, ani uplne bezpracne, ale aspon to chutna tomu starsimu.
Gatita ja jsem detem leta delala piskotovy nepeceny uplne tu nejsnazsi variantu, akorat to asi nesplnuje pozadavky na vzhled
to ale zadne moje kucharske vytvory, tak to bylo fuk:-) ale tak zjevne muze byt i hezky..https://www.apetitonline.cz/recept/nepeceny-ovocny-dort
Gatita Ja delala mrkvovej. Na tri patra jsem to prorizla, napln byla tusim mascarpone a neco, to jsem nemela. Tak jsem dala slehacku a zerve.
Edit: nejvic prace da nastrouhat tu mrkev. Jinak je to easy a neda se to zkazit;-)
Gatita k prvým narodeninám u nás ide nepecena klasika piškóty, tvaroh, ovocie, prip.slahacka do toho alebo kyslá smotana. Ale vzhladne to moc nie je, no :) Naproti tomu moja mama deťom v prvým narodeninám robí sacher ![]()
Pinot Noir ty jo, mě vůbec nenapadlo, že se po sekci nesmí jíst. Já měla pokaždé strašný hlad, jedla jsem i v noci po kojení.
Je to dost děs, před sekcí večeře v šest, další den operace a další den v poledne talíř vývaru. Tj. 42 hodin bez jídla. Když u toho už kojíš... Ale jinak si nestěžuju, mám na porodnici jen dobré vzpomínky, mně tam i to jídlo chutnalo
. A podruhé se mi ani nechtělo domů, bez staršího a s novorozeným spáčem jsem si připadala jak na dovolené!
viktorka_od splavu haha fakt som neopisovala ![]()
Muz ma cas a nudi se, tak vymyslel ze starsi uz by mohla v noci spat bez plenky. Ja ty jeho napady miluju, fakt![]()
Gatita deti mely nepeceny, prokladane piskoty, zakysanka s trochou cukru a ovoce (jahody, broskve.. v zime davala mama domaci nakladane). Chce to nechat odlezet do druheho dne.
Gatita ani jedno moje dítě žádný dort nejí, nikdy ani nechutnalo, takže já dělám takový, aby chutnal mně ![]()
Tj. piškot a pařížskou šlehačku.
rasaNori Asi rad pere a sundava matrace!
Pinot Noir buď rada za talíř vývaru, já dostala krupicovou kaši...no sežrala jsem i to
Gatita necekala jsem, ze nepeceny s piskotama a tvarohem leti na prvni narozeniny skoro vsude, ale taky ho planuju. Akorat teda chci upect nizky piskot do dortove formy, na to tvaroh a zakysana smetana s rozmixovanym ovocem. Variantu se zelatinou, aby drzel tvaroh tvar, je totiz dodnes muj nejoblibenejsi dort, co mivam k narozenim i ja ![]()
Pinot Noir no, já podruhé v porodnici strávila deset dní. Domů jsem se těšila moc, ale za to porodnice nemůže, ta byla super.
Potrefenáhusa já to pak ještě zazdila tím vlastním, silným hovězím z oháňky, je to fakt životabudič. Krupičná kaše, uá!
Karja jako tvl. Ja jsem teda dost lina matka, nechce se mi zbytecne resit neco co prejde samo, a timhle me teda dost vytaci...
Gatita já dělala oběma piškotový (pečený), první měl krém z vykapaného jogurtu, u druhého už jsem to tolik neřešila a měl šlehačku s mascarpone. Promazala jsem to i marmeládou.
rasaNori Asi rad pere a sundava matrace!
Jo, prochcaný matrace, na leden ideální program ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí