Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:46

Kokoska to chápu;) a mám pro ní jedinou radu - audiopohádky. Ze začátku u nich syn vydržel i hodinu a půl, teď už ne tak dlouho, ale 45 minut klidu mi nechá. Je na něm vidět, že i on si potřebuje odpočinout.

Online Kokoska
35035 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:48

Evaeva uvidime, ono se to nejak vyvrbi. Blby je, ze ho u nich nikde v okoli nevezmou do skolky, protoze je hodne silny rocnik a berou deti narozene tak do cervna, cervence. Budou to muset nejak zvladnout.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:54

Evaeva starší tiež zaspával sám ale po narodení mladšieho sa to samozrejme zmenilo (ziarlil dosť)

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:58

Prosim vas, mate nejaky tipy na dort k prvnim narozeninam? V prislusnem vlakne jsem se stydela optat, protoze hledam neco opravdu jednoducheho, nejsem zrovna zanicena cukrarka.

Melo by to byt hodne rychle, snadne, melo by to byt dobre a slusne vypadat

Aby tech kriterii zas nebylo moc, tak neresim slozeni - muze tam byt klidne opravdovej cukr, normalni mouka, tvaroh, kakao, cokoli - nepredpokladam, ze toho to mimino sporada nejak moc.  Jsem nejak bez inspirace, divala jsem se letmo na nejake materske weby, ale ty dorty jsou tam tak zdravotni, ze nevim, jestli by to u nas nekdo jedl

Kdyz nic nevymyslime, budou domaci kinder rezy...neni to sice uplne dort, ani uplne bezpracne, ale aspon to chutna tomu starsimu.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 14:01

Gatita ja jsem detem leta delala piskotovy nepeceny uplne tu nejsnazsi variantu, akorat to asi nesplnuje pozadavky na vzhled to ale zadne moje kucharske vytvory, tak to bylo fuk:-) ale tak zjevne muze byt i hezky..https://www.apetitonline.cz/recept/nepeceny-ovocny-dort

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 14:02

Gatita Ja delala mrkvovej. Na tri patra jsem to prorizla, napln byla tusim mascarpone a neco, to jsem nemela. Tak jsem dala slehacku a zerve.

Edit: nejvic prace da nastrouhat tu mrkev. Jinak je to easy a neda se to zkazit;-)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 14:03

Gatita k prvým narodeninám u nás ide nepecena klasika piškóty, tvaroh, ovocie, prip.slahacka do toho alebo kyslá smotana. Ale vzhladne to moc nie je, no :) Naproti tomu moja mama deťom v prvým narodeninám robí sacher

Online Pinot Noir
29934 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 14:03
Reakce na Evaeva:

Pinot Noir ty jo, mě vůbec nenapadlo, že se po sekci nesmí jíst. Já měla pokaždé strašný hlad, jedla jsem i v noci po kojení.

​Je to dost děs, před sekcí večeře v šest, další den operace a další den v poledne talíř vývaru. Tj. 42 hodin bez jídla. Když u toho už kojíš... Ale jinak si nestěžuju, mám na porodnici jen dobré vzpomínky, mně tam i to jídlo chutnalo . A podruhé se mi ani nechtělo domů, bez staršího a s novorozeným spáčem jsem si připadala jak na dovolené!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 14:03

viktorka_od splavu haha fakt som neopisovala

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 14:04

Muz ma cas a nudi se, tak vymyslel ze starsi uz by mohla v noci spat bez plenky. Ja ty jeho napady miluju, fakt

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 14:04

Gatita deti mely nepeceny, prokladane piskoty, zakysanka s trochou cukru a ovoce (jahody, broskve.. v zime davala mama domaci nakladane). Chce to nechat odlezet do druheho dne. 

Online Pinot Noir
29934 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 14:06

Gatita ani jedno moje dítě žádný dort nejí, nikdy ani nechutnalo, takže já dělám takový, aby chutnal mně

Tj. piškot a pařížskou šlehačku.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 14:06

rasaNori Asi rad pere a sundava matrace!

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 14:07

Pinot Noir buď rada za talíř vývaru, já dostala krupicovou kaši...no sežrala jsem i to

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 14:09

Gatita necekala jsem, ze nepeceny s piskotama a tvarohem leti na prvni narozeniny skoro vsude, ale taky ho planuju. Akorat teda chci upect nizky piskot do dortove formy, na to tvaroh a zakysana smetana s rozmixovanym ovocem. Variantu se zelatinou, aby drzel tvaroh tvar, je totiz dodnes muj nejoblibenejsi dort, co mivam k narozenim i ja

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2020 14:09

Pinot Noir no, já podruhé v porodnici strávila deset dní. Domů jsem se těšila moc, ale za to porodnice nemůže, ta byla super.

Online Pinot Noir
29934 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 14:10

Potrefenáhusa já to pak ještě zazdila tím vlastním, silným hovězím z oháňky, je to fakt životabudič. Krupičná kaše, uá! 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 14:10

Karja jako tvl. Ja jsem teda dost lina matka, nechce se mi zbytecne resit neco co prejde samo, a timhle me teda dost vytaci... 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2020 14:11

Gatita já dělala oběma piškotový (pečený), první měl krém z vykapaného jogurtu, u druhého už jsem to tolik neřešila a měl šlehačku s mascarpone. Promazala jsem to i marmeládou.

Online Pinot Noir
29934 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 14:12
Reakce na Karja:

rasaNori Asi rad pere a sundava matrace!

​Jo, prochcaný matrace, na leden ideální program