Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:49

Sairon no ja to nevyspatie znasam už oveľa lepšie. Pri prvom to bol šok, pri druhom už telo vedelo, že sa tak dá fungovať. Ale nejde len o spánok, ale aj o ten stres pri prvom, že to nezvládnem plus zásadná zmena života (čo sa pri druhom už nekonalo). Proste také celé jednoduchšie keď už je človek trochu ostrieľaný.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:57

Mrakoplas to druhé dítě do toho režimu rodiny vpluje přirozeněji. Ale déle mi trvalo než jsem si zvykla na noční vstávání, když jsem měla prvního, během šestinedělí jsem si chodila docela pravidelně lehnout na jeho první denní spánek než jsem si zvykla, to podruhé nešlo.

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 12:58

Mrakoplas tiež som to mala podobne. U nás teda bolo druhé dieťa viac v pohode, ale být viac v pohode než ten prvý nervak nebolo zas take náročné. 

Offline dzizisketa
8989 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:03

Já jsem úplně hotová. Poslední týdny, co kecám, to už jsou měsíce, je denní spánek zlo. Pořád se budí, musím ležet u něho, to se mi ne vždycky chce nebo můžu. A když mu tam pošlu muže, tak úplně vztekle ječí, až se mi z toho dělá mdlo. Ve většině případů s ním usne, resp. usnou oba dva, ale za úspěch to nepovažuji. A mám pocit, že se to pořád zhoršuje. Kdy kdy kdy už to proboha přejde? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:04

dzizisketa ehm naozaj chces poznať odpoveď?

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:08

dzizisketa a potřebuje ještě přes den spát?

Mě tedy starší dítě spalo jenom v kočárku, a i to byl celkem boj. Jezdila jsem s tou vzdouvající se dekou kolikrát i hodinu než zabrala.

Mladší ani nevím, ta spala lip, ale v postýlce jenom ve školce. 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:08

Evaeva Taky to ted tak delam, driv to neslo;-)

Offline dzizisketa
8989 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:11

continuity

PPotřebuje, právě potřebuje aspoň hodinu a půl, líp dvě. V kočárku on už spí taky nerad, ale poslední dobou to vyjde tak nastejno. Asi by bylo potřeba přestat kojit, ale bojím se, že on se nevzdá tak snadno po třech čtyřech dnech, viděla bych to spíš na týdny, a na to já nemám.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:11

continuity 

Joo? Ja planuju to mensi nechavat furt spat v kocarku, u nas doma proste neni klid. Ale prijde mi to zvlastni az bude treba trochu vetsi:-D 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:15

dzizisketa a spi uz pres den jen jednou? U nas bylo drama ted v listopadu, ale vyresilo se to tim prechodem ze 2 na 1 no....akorat teda ja sem smirena uz dlouho s tim, ze se po hodine probudi a pokud chci aby spal dal, tak jen u me v naruci....

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:15

Ja jsem teda moc zvedava, co bude, az se narodi to dalsi dite. Ted ten jedinacek na odpoledni spani potrebuje klid, hlavne tak pul hodinky, nez poradne zabere. Kdyz do toho bude mimino delat cajmrsk, nevidim to ruzove.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:18

Karja moji kluci od sedmého měsíce v kočárku spí blbě, maximálně 45 minut místo dvou a půl hodiny, usnou až po půlhodině vožení. Ale udržet ticho v obýváku po dobu spánku je těžké. V podstatě to znamená, že sedím se starším v jeho pokoji za třemi dveřmi. A ještě chudák mladší musí vydržet do dvanácti na oběd, jinak by zalehl už v jedenáct.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:35

Kokoska a koľko mu je? U nás narodenie mladšieho znamenalo koniec spánku staršieho. Na začiatku to ešte išlo, uspavala som ich spolu na veľkej posteli ale ako začal mladší viac vnímať, už sa to moc nedalo. 

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:36

Karja já měla obě děti naučené spát před den v kočárku. Starší to ani jinak neuměla, už od mimina to byl v postýlce přes den boj. ona teda blbě spala v kocaru i vevnitř. Třeba když byla nemocná. 

Já si navíc myslím, že ten čerstvý vzduch je na spaní dobrý.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:39

Kokoska já jsem staršího naučila usínat samotného právě, abych neměla po narození mladšího problém. Časem měl starší sice problém usnout sám, ale neměl problém ležet v postýlce než přijdu. Takže jsem ho poslala spát, uspala mladšího, dala si rychlý oběd a šla uspat staršího, stačilo deset minut. Když jsem se pokoušela uspat ho hned, taky to trvalo tu půlhodinu.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:40

Mrakoplas v zari mu byly 2, druhy ma termin na zacatku srpna.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:41

continuity na moje ten čerstvý vzduch fungoval, jen když byli malá miminka. Obzvlášť mladší byl na to expert, v postýlce trvalo než usnul a brzy se vzbudil, za to v kočárku spal hned a dlouho. Ale okolo sedmého měsíce jako když luskneš prsty a úplně se to otočilo.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:42

Evaeva on je zvykly usinat sam, od malinka, ale treba si chvilku neco povida nez usne a kdyz se neco v byte deje, tak vstava a chce byt u toho. Vydrzi spat nekdy i 2 hodiny, ale proste tu pulhodinku klidu to na zacatku chce. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:43

Kokoska okolo tří let už spánek opravdu možná potřebovat nebude. I ten můj medvěd před třetím rokem spát přestal.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 13:44

Evaeva toho se dcera prave boji