Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 20:30

Já můžu srovnávat sambova syna (pátá třída), neteř (5) a synovce (2,5). Rozdíl mezi holkou a kluky je u nás markantní. Synovec je i ve dvou a půl letech takové miminko, roztomilý medvídek, zažvatlá jen pár slov, hodně se mazlí. Ale fakt větší mimino. Jeho sestra byla v té době už taková malá holka, vyprávěla pohádky, zpívala, říkala básničky, hrála se motoricky úplně jinak, snažila se kreslit, pomáhala. V některých věcech (např. rychlost a kvalita "vypravení se" po ránu, stolování, schopnost se koncentrovat) mi přijde, že ta pětiletá neteř je na stejné úrovni jako desetiletý sambův syn.

Úplně potvrzují ty klišé, holka angažovaná, akční, kluci laxní ;-)

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 20:34

JanieB no a já mela dceru přesně takovou, jak popisujes toho maleho synovce.

Ta starší se vyjadřuje skvěle od mala, i píše slusne slohy. A tá menší má problém napsat půl stránky o knížce, kterou četla. 

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 20:37

Ještě k těm dortům. Vzpomněla jsem si na jeden, který jsem pekla synovi, když mu byly tak tři. Čokoládový s polevou. Ozdobené to bylo raz dva. Něco jako na fotce. Pro ty co rádi pečou, ale nebaví je zdobit.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 20:40

Evaeva jako nabízelo by se to, ale mě to bordeliště co tam máme dost vyhovuje, prostě když nevím kam s nějakou věci, tak ji tam někam strčím a taky to slouží částečně jako šatna.  Budem to muset probrat s mužem. 

Pinot Noir my obývák neměli po nastěhování kromě sedačky vybavený, takže to postupné osídlení kinderbordelem aspoň nebylo tak bolestivé. Aktuální stav je takový, že polovinu místnosti tvoří kuchyň s jídelním stolem a druhých skoro 20m2 je pokryto pěnovými puzzlemi a zaskladano kuchyňkou, bunkrem, postylkou....když k nám kdokoliv přijde tak hlásí,že to tam vypadá jak v nějaké herně

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 20:41

eeny-meeny Ten je výbornej. Líbil by se dceři, akorát by nám ho asi zakázala jíst a trvala by na tom, že je třeba, aby ho bagřík postupně celej naložil na nákladní autíčko a to odvezlo materiál na staveniště :o)

Online Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 20:45

eeny-meeny takový jsem chtěla už letos pro syna, jenže se mi nechtělo kupovat ty stroje online, už v létě jsem se totiž spálila při nákupu zvířátek na dort pro mladšího, zvířata byla moc velká, musela jsem jich dát na dort míň, než jsem chtěla. Tak snad příští rok bude rozbagrovaný dort :)

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 20:51

eeny-meeny ten je krasnej!

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 21:10

Pinot Noir Já si nějaké to auto a bagr půjčila u kluků v pokojíčku. Bylo to jen na efekt. Ale hezké by to bylo i jako dárek k tomu dortu, to je fakt.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2020 21:11

Sairon jo bordel pokoj máme taky, akorát mu vznostně říkáme pracovna:), pracovní stoly tam jsou taky, ale k tomu asi milion krámů, sušák na prádlo a starý gauč. Teď tam muž pracuje, jinak by tam už herna byla, ale na jaře už to budeme muset vyklidit.

Myslím si, že když bys tam měla hernu, leckteré hračky bys tam už přesunula, i příšerka by si tam radši hrála podle mě, neměla by tě tak daleko, zároveň by se tam mohla zavřít. Krámy můžeš dávat nahoru, akorát ta šatna je blbá, pokud tím myslíš, že tam jsou věci, které zrovna nosíte. Ale šatna by možná mohla s hernou koexistovat;), záleží na velikosti pokoje.

Offline eeny-meeny
243 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 21:15

711990 DruIDěkuji. Tohle teda není přímo ten můj výtvor, ale byl podobný. 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 21:15

JanieB Ja ti nevim, ja mam dve holky. A starsi byla v roce takova uz holcicka. I si to pamatuju, ze to bylo prsesne v roce, jezdili jsme se koupat, ona tam tapala za rucicku s tatkou, uz si hrala na silnici s micem, byla takova interaktivni. A tahle druha je mimino, I vcera to rikala sestra, ze odpovida v chovani, jako po emocni strance, ne pohybove, tak devitimesicum.

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 21:18

Karja já bych řekla, že to nejsou rozdíly kluk a holka, ale starší a mladší sourozenec. 

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 21:19

eeny-meeny ukladam si a moc dekuju,  v lete jako kdyz najdu!

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 21:21

continuity U nás by to samozřejmě mohlo být tím (starší x mladší), ale na předchozích stránkách několik diskutujících psalo, že právě mladší (sestra) je vývojově tam, kde starší brácha :-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2020 21:21

continuity to jsem si myslela, že starší mladšího potáhne. Nakonec je mladší v pohybu ještě o něco víc pozadu, v mentálních věcech je spíš jiný, ale napřed podle mě není.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. prosince 2020 21:25

Karja ty rozdíly jsou někdy obrovské. Neteř v roce skládala puzzle, syn první složil teď, ve těch letech:) V roce byli oba moji kluci mimina, mě přijde, že chůze je posune dopředu i mentálně. V roce a půl už byl syn malé dítě, žádné mimino.

Offline miuu
413 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 21:25

Jsem si u debaty šikovnost u kluků x u holek vzpoměla na vystouprní ve školce. Na jednu písničku tancovaly holky, na druhou kluci. To bylo jako z učebnice o stereotypech .

Jinak u nás syn ve dvou letech mluvil ve větách, zatímco dcera má svojí hatmatilku. Tak podstatné jmého + sloveso.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 21:25

continuity Ja si myslim, ze je to ruzny proste, starsi,mladsi,holka, kluk. Proste nekdy tak a nekdy tak:-D:-D

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 21:28

Mně pediatr onehdá říkal, že vývoj mladšího záleží i na starším sourozenci. Když je starší pečovatel, mladší nepotřebuje mluvit a snažit se a může být "mimino". A věřím, že kdybych měla ještě jedno dítě, jak si dcera teď přeje, tak by okolo něj běhala a vyňuňávala ho. Takhle dělá maminku staršímu bratrovi, balí ho do deček, pusinkuje, když přijdeme zvenku, tak mu sundavá a uklízí oblečení a boty atd.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 30. prosince 2020 21:29

Tabea :-D Kez by ji to vydrzelo vid a uklizela boty a obleceni I vam! To bych brala!