Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2021 16:58

dzizisketa a píše, jak ho to naučit? Mě tohle říkali na ORL, kde jsem byla se starším. Ale naučil se to až skoro ve třech, dřív to úplně odmítal stejně jako vše, u čeho si nebyl jistý, že dokáže:)

Offline Tabea
8160 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 17:01

Dcera uměla smrkat ještě jí nebyl rok. Pak nebyla nemocná a teď, ve třech letech, to neumí

Online Sweet Potato
40508 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 17:05

Já neuměla smrkat strašně dlouho. Pamatuju dokonce, jak mi máma čistila nos vatou na špejli. Smrkání se mi strašně eklovalo, snažila jsem se popotahování maskovat kapesníkem a vydávat za smrkání. Smrkni! Smrkni! Frkni! Pořádně! Honili mne po celém baráku ještě na ZŠ.

Děti to zvládly bez učení. 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 17:19

Sweet Potato jezis, to zni strasne :D

Evaeva mě kdysi zaujal návod: vysypat na stůl polystyrenové kuličky a dítě  je má poryvem vzduchu z nosu honit po ploše prý je to motivační

Offline Torrah
3399 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 17:25

notna jj, už jsem se podívala. No, zas jsem o něco chytřejší. Díky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2021 17:33

Tulipe obávám se, že by to honil pusou nebo rozmetal rukouoni říkali, že má trénovat i foukání pusou a to uměl

Offline tv
4257 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 19:35

Prosím maminky chlapecku, řešili jste cíleně přetahování předkožky? Kdykoliv jdeme na preventivní prohlídku, řeší se to, předepisují se masti na uvolnění atd. Kluci nemají žádné problémy s močením, žádné infekce. Sami zájem o "hraní" nemají, sprchují se dvakrát týdně, to bych je musela koupat každý den. Četla jsem nějaký článek s touto problematikou, prý se to má nechat na období puberty, až začnou mít zájem o vlastní tělo. Mne to přijde rozumné, ale u dětské mě vždycky znejistí.

Offline Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 19:43

tv nijak neřeším, rozhodla jsem se, že věřím variantě nechat na klucích samotných. Teď na kontrole v 18 měsících mě zastupující doktorka sice nabádala k této činnosti, ale též mě sprdla, že ještě nechodí na nočník, pochválila, že nekojím, a předepsala mu fluorové tablety na zuby, tak jsem i s informací o předkožce naložila jako s těmi ostatními ;)

Offline tv
4257 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 19:51

Pinot Noir diky. My měli starou doktorku, která, když jsem tam byla poprvé, vytáhla tabulku a pravítko, aby jako viděla, kde se jí to protne.

Teď je místo ní mladý doktor, tak jsem doufala, že už se to tak neřeší, ale prudil s tím úplně stejně. Já myslím, že toho dělám dost. Oba logopedie, čištění zubů tremi různými nástroji, odstraňování molusek- na to už jsem expert a ničení bradavic. Mimochodem, díky za tip na duofilm, všechno je pryč. Do přetahování už se mi prostě nechce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2021 19:51

Pinot Noir naše doktorka mi to také pokaždé říká. Já to přehodila na manžela, stejně koupe on, ale v podstatě jsme se dohodli, že to necháme na nich.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 19:56

tv mě vyděsila doktorka u prvního, že průšvih. Tak průšvih byl, zr jsem ji nechala. U druhého jsem ji vyignorovala a bylo. Koupání 2x týdne stačilo. Takže klidně klukům připomenout 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 20:12

tv já půjdu proti proudu, protože řeším, u staršího jsem to nechávala plynout s tím, že příroda si poradí a poradila  jak měl tu předkožku úplně přilepenou a čůral jen malým otvorem, městnal se mu pod ní mázek, přirozený sekret, který se neměl kudy dostat ven, a jak se hromadil, začal být pod kůží vidět (vypadalo to jak hnis, málem mě kleplo) a ta kůže začala praskat, aby se hmota dostala ven. Takže zákrok na urologii, kde jsem ležela plnou vahou na vzpínajících se nohách, muž ten výhled nedal a držel se sestrou ruce. Následujících 14 dní 2x denně čištění a mazání, při každém čůrání trpění, tanečky a pláč, pak pochopil a nechtěl vůbec pít, veselé to bylo. U mladšího proto "cvičíme" od mala při koupání, už jsem jednou našla to ložisko mázku taky, ale naštěstí jsem to zvládla vyčistit sama doma právě proto, že už mu jde předkožka částečně přetahovat. Tak to jen k pohledu z druhého názorového spektra.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 20:18

Malenge 

Ááá, čirá hrůza. S velkým vděkem teď kvituju, že si syn s předkožkou začal brzy hrát při koupání sám a vytahal si ji mnohem víc, než když jsme mu to na radu doktorky po koupeli mazali olejem a přetahovali...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. ledna 2021 20:18

Malenge to zní dost nepříjemně. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 20:19

Doktorky jsem se predem zeptala, jak bude postupovat -navrhla, ze na rocni prohlidce zkusi nenasilne pretahnout. To slo, takze pretahuju a meju, nechci vychovat chlapa co si neumi poradne umejt genitalie. Kdyby to neslo nenasilne, dala bych tomu jeste cas, ale zkousela bych. Kazdopadne jsem to probirala se vsemi dostupnymi muzi v okoli a ti doporucili pretahovat. Jeden mel trauma z toho, ze se na to rodice vykaslali a on se pak potykal s fimozou v puberte. A jiny tu fimozu mel, stejne jako jeho bratri a pry je to vrozene. 

Offline Tabea
8160 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 20:20

tv pediatr řekl nechat na chlapečkovi, tak jsem neřešila. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 20:22

dynda děs to byl, chudinka, trpěla jsem s ním teď jsem ráda, že malý všechno od staršího odkouká, takže při uvolňování zdárně pomáhá právě při koupání.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 20:25

Malenge 

Ještě jak si tu bolest neumíme představit, tak to je prostě jen nepředstavitelně velké utrpení vlastního malého chlapečka. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 20:35

dynda přesně. Muž to teda moc dobře nezvládal, viděla jsem to na něm, ani zákrok ani tu následnou péči, a to jsem opravdu potřebovala asistenci na to čištění, to zas já jsem dost tvrďák, když se to musí, tak se kousnu, ale v jednom člověku to nešlo zvládnout. Fuj, opakovat netřeba.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 04. ledna 2021 20:35

Malenge taky s tim mel synovec ehm pred triceti lety podobny problem,tak ja u syna pri koupani pretahovala a dobry.Uplne me prekvapilo tolik nazoru- neresit.