Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 09:47

DruI ja na zkousku koupila dve sklenicky uz hotove kase a male strasne chutnala, byla to mlecna ryzovo ovesna kase. A ja snidam kase uz roky (prave tu nominu, mam doma snad vsechny prichute), tak jsem si rekla, ze to zkusim. Treba ji pak zacnou chutnat, az je bude mit z mleka s ovocem a orisky, ted ji to nutit nebudu. Mam doma jeste krabici boruvkove kojenecke kase a ta ji chutna. 

Uz jsem zminovala, ze podle doktorky je ryzova kase naprosto nevhodna, protoze ma malo kalorii?

Offline dzizisketa
8995 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 09:49

Já jak jsem uplatňovala blw, tak jsem příkrmy a jednotlivé potraviny zaváděla úplně jinak. Kaši dostával, až když uměl aspoň trochu operovat se lžičkou, což bylo až třeba kolem 10 měsíců, navíc ji nikdy neměl a nemá denně, nedostává ji k večeři, nýbrž k snídani... I ten med jsem dala až po roce. Měla jsem staženou tabulku potravin, co se do roka nedoporučují, a většinu z nich jsem nabídla fakt až po roce. Zato když malý dostane pečivo typu houska, dostane to, co máme my, tedy celozrnné, jednou za několik týdnů mu to nikdy neublížilo. Piškoty a sušenky dostává tak od 15 měsíců, i když k narozeninám dostal klasicky dospelacky dort, ale z neho tehdy vydloubal akorát ovoce. Zas si myslím, že proti dětem s klasickým scénářem příkrmů - podle tabulek, co pediatrům distribuují výrobci UM a skleničkových příkrmů! - jedl už v roce pestřeji. Teď už se sám obstojně nají vidličkou, lžičkou (polévka mu tedy dělá pořád trochu problémy, ale kaše a jogurt zvládá sám) a umí pít z klasického hrnku. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 09:51

viktorka_od splavu mně se teda skoro chce napsat, že blbá fakt je. Ať si to svejm dětem nebo vnoučatům dává, ale nedoporučuje to dál ze svojí pozice.

Mimina seznamovat s lepkem piškotama a ke svačině kostíky, protože vápník, tvl.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 09:54

viktorka_od splavu pro batole budiz, ale tady myslim byla rec o 8- mesicnim kojenci, jeste predcasne narozenem. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 09:57

Pinot Noir  ty u nás taky frčí.

Potrefenáhusa jasně, já je občas dala (jeden do toho jogurtu) tak po 2 měsících po začátku přikrmů, co už ochutnal ty základní chutě, na tom mi nepřišlo nic tragického

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 09:58

Jdu dnes do civilizace (cili konzultace na rovnatka a mozna stihnu i dm:D) a neprozretelne jsem se uz oblékla jako clovek, ac odchazim az za pul hodinys tim mrnetem by byl praktictejsi atombordel:D

Online Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 10:03

U prvního jsem kvůli lepku vytvářela jakési odvary z vloček, nebo co, stejně to nepozřel, vůbec nevím, proč jsem si to tak komplikovala . Mladší pravděpodobně první lepek dostal v podobě toho piškotu. Už si to nepamatuju. Ale je docela možné, že k němu přišel i daleko dřív prostřednictvím různých Ríšou odhozených rohlíků a loupáčků zastrčených do škvír v gauči.

Offline Karja
44769 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 10:05

Zuzuli Mne dite jedno jednu jedinou babylove. Tak hledej! Taky bych rekla, ze je na vine to UM, tak zkus vodu. A ja teda zkousela I ochucene, proste jsem chtela mit to dite syty;-). Ale doktorka rikala, ze kase nejsou nezbytnou soucasti jidelnicku, kdyz je neji, tak je neji. Pak dostavala k veceri normalne prikrmy.

viktorka_od splavu No, ale piskot je mouka, cukr a nejakej blivajz k tomu. Kase ma furt jiny hodnoty. A navic se dite zbytecne nauci na tu sladkou chut. (Ja teda malemale dam vsechno, hlavne at je spokojena:-D, to uz na nejake slozeni nekoukam).

Offline Karja
44769 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 10:06

dzizisketa To asi neni o metode, ale o tom konkretnim rodici a diteti, jak ji dite pestre. Jinak je sikovnej teda!

Online Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 10:06

Karja jakej blivajz? Na piškotech, které mám doma, je psáno vejce, cukr, mouka.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 10:10
Reakce na tv:

... sprchují se dvakrát týdně, to bych je musela koupat každý den...

​Pardon, dočítám. Fakt se sprchují jen dvavkrát týdně, nebo jsem to špatně pochopila ?

Moje doktorka taky radila jako první lepek před 6. měsícem piškot, ve smyslu jednorázově mu ho dát, ne každý den ke svačině. I tak mě s tím docela překvapila, jinak mi přijde velmi rozumná. Jako první lepek jsem nakonec dala kaši z DMka, s vidinou všemi slibovaného benefitu "bude dobře spát", což se samozřejmě nestalo. 

Online Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 10:17

dzizisketa kluci jí kaše taky k snídani, tak jednou, max dvakrát týdně. Mladší k večeři vyžaduje vývar, ten má denně. Ríša má k večeři nejradši NIC.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 10:20

Pinot Noir to je ale dobra vecere

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 10:26

Ja jsem mela starsi nejedlika, tak jsem delala psi kusy jen aby neco krome kojeni pozrela. (Resila jsem to inproto ze byla drobna, hmotnostne max. 10. percentil). Kasi dostavala rano, jsem si udelala vlastni mix ( jahly, ryze, ovesne vlocky rozmixovane na hrubou mouku a z toho jsem varila, bud v mem odstrikanem mlece anebo umelem), nechtela jsem ji davat kupovane instantni. Az po roce jsem koupila nejakou detskou. Nedavam to jako doporuceni, mozna to taky nebylo optimalni, ale ja sama se snazim vyhybat vysoce zpracovanym potravinam a tak mi prijde divne davat je malinkemu diteti nekolikrat denne. Taky i prikrmy ze sklenicek odmitala ( a ze bych je ocenila na ruznych vyletech a dovolenkach, misto vareni polivcicek a noseni v termosce jen otevrit sklenicku a ohrat). Jinak k obedu vetsinou bylo neco na zpusob rizota, pripadne vsechno nakrajene na hranolky a varene v pare a k veceri huste zeleninove polevky se zrnem. To ale slo az ve starsim veku, kdy zvladla kousky. V obdobi vseho mixovaneho byl uspech kdyz jsem do ni pri ruznych pokusech dostala 5 lzicek prikrmu za den, doted nema rada hladke mixovane jidla.
Druhemu miminku jsou 4,5 mesice, tak za 3 tydny zkusime prikrmy, jsem zvedava jak to pujde s ni. Tvari se ze uz by si i neco dala, uprene nas pozoruje u jidla a mele pusinkou a tece ji slinka

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. ledna 2021 10:27

Moji kluci měli kaše rádi, ten starší hodně, jedl je k snídani i k večeři ještě skoro ve dvou letech. Kupuju normální dětskou dm bio, žádný cukr, sirup, přesnídávku ani ovoce do toho nedostávali. Já kaše s ovocem taky nerada, tak mě to ani nenapadlo. A kupodivu po ní opravdu lépe spali, hned poprvé vynechali následující noční kojení. To jen do statistiky:)

Offline barbucha blogger
35956 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 10:28
Reakce na žluťásek:

Potrefenáhusa ale tam se radí jen nesahat, nechat bejt, ne? Na všech FB diskuzích jedině nesahat, nechat bejt, nedovolit ani doktorce sáhnout :)

​Hlavně ne doktorce - to asi píšou chlapi, ne?

Já jsem před třiceti lety přetahovala a přetahovala... nebylo to k ničemu takže mladej pán mazal na obřízku. Nevím, proč je většina chlapů tak proti - je to hygieničtější než co jinýho, nedržej se tam žádný kvasinky a kdovíjaký jiný sajrajty, a jako bonus (dle různejch studií) ta obřízka významně snižuje nebezpečí karcinomu čípku partnerky/manželky

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 10:29

A jako prvni lepek jsem dala ozuzlavat kurku chleba a pak kuskus do zeleninoveho prikrmu. Piskotky nebo susenky v prvnim roce ne, byla jsem na ten cukr docela prisna. A snazila jsem se zavest, resp. aby aspon olizla vsechno do roku, dokud byla hodne kojena. Tak jsem na sebe fakt zvedava u druheho ditka

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 10:49

mnum  Kůrka chleba je nej! Taky jsme ji praktikovali. A ještě pěkná tvrdší kurka je super, když rostou zuby.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 10:50
Reakce na Pinot Noir:

U prvního jsem kvůli lepku vytvářela jakési odvary z vloček, nebo co, stejně to nepozřel, vůbec nevím, proč jsem si to tak komplikovala . Mladší pravděpodobně první lepek dostal v podobě toho piškotu. Už si to nepamatuju. Ale je docela možné, že k němu přišel i daleko dřív prostřednictvím různých Ríšou odhozených rohlíků a loupáčků zastrčených do škvír v gauči.

amen! Akorát ten náš to neměl od Ríši

Offline Karja
44769 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 10:53

Pinot Noir Tak jo! Ja ted nemam, ale mela jsem za to, ze tam jeste neco je. Ale proste vnimam velkej rozdil mezi piskotem a kasi.