Některé příběhy děsivé, to je mi líto.
budu tomu věnovat více pozornosti.
Vše o těhotenství a dětech
Tak jsem rano pripravila umele mleko, do nej dala ovesnou nominu... a dite se po prvnim soustu zatvarilo tak znechucene, ze uz pak pusu znovu neotevrelo
tak k snidani zase dostala jogurt s presnidavkou
Zuzuli ja bych ty kaše pro mimina úplne nezatravocala. Ty zrná jsou tam všelijak nastepene ( co je lepší i pro jejich střeva) a dělá to takovou nasládlou chuť i bez cukru. Oproti ten nominam je to velký rozdíl.
To ti už psaly holky přede mnou - ty celozrnné věci nejsou bez specialni úpravy pro mimina vůbec vhodné - dráždí a poškozuje jim to střeva.
Evaeva to jsem moc ráda, je to krásná hra
Zuzuli a dávala jsi ji samotnou nebo s tou přesnídávkou? Co si budeme povídat, samotné to fakt není žádná hitparáda
já dávala z počátku buď s přesnídávkou nebo mi mamka v létě rozvařila bez cukru domácí ovoce, pak jsem začala i lžičku medu nebo třeba javorového sirupu, rozinky. Mně starší třikrát po dětské kaši předvedl zvracení na způsob sopky (ležel v postýlce na zádech a do výšky to z něj letělo), což mě dost zděsilo a víckrát jsem nenašla odvahu jakoukoli koupit, takže mladší začal rovnou na nomině. Myslím, že třeba rýžová, jahlová, pohanková jsou zcela ok i pro prťata do toho roku. Tak uvidíš, co si tvá malá vybere ![]()
K tomu pretahovaniu, ja to nechavam tak. Synovo sa predkozka vobec pretiahnut neda, musela by som to robit nasilu. Kupem ho každý den, nechavam to na nom, kedze sa s penisom hra sam (o cas teda ked sledujem ako, tak nechapem, ze ho to neboli). Cika normalne prudom, balonik sa mu nerobi a ci sa mu robi mazek netusim. Muz mal fimozu a musel na obriezku, mal to velmi zjazvene aj z pretahovania. Tak asi este vyckam.
Zuzuli ja bych ty kaše pro mimina úplne nezatravocala. Ty zrná jsou tam všelijak nastepene ( co je lepší i pro jejich střeva) a dělá to takovou nasládlou chuť i bez cukru. Oproti ten nominam je to velký rozdíl.
To ti už psaly holky přede mnou - ty celozrnné věci nejsou bez specialni úpravy pro mimina vůbec vhodné - dráždí a poškozuje jim to střeva.
nj ale doktorka s piskotama je blba. holt pokrok
viktorka_od splavu piškoty a sladke susenky bych považovala za opačný extrém. Ale ty celozrnné věci jsou teď v módě, zajímavé, že krupičnou by malemu dítěti asi nikdo nedal.
Ale ty nomina kase nechutnají prilis ani mě, to si radši uvařím ovesnou z vloček.
Zuzuli mladsi mi nikdy nepozrela nic s umelym mlikem. Treba neni na vine kase:)
Já se toho cukru tak nebojím, krupičnou dávám běžně, menším jsem dávala kaše Sunárek. Ty Nominy a spol. mi přijdou samy o sobě dost nechutné.
continuity tak presnidavku jablko-mango-krupice, opravdu s texturou krupicove kase, dite miluje. Tu nominu jsem vybrala ovesnou prave, aby tam nebylo nic celozrnneho. Ovesne vlocky rozmixovane v presnidavce uz dite jedlo.
Malenge s presnidavkou. Ja ji to spis zkusim priste dat jen s vodou, misto toho UM. To tomu davalo divnou chut a jak dite nikdy UM nemelo, tak asi neni zvykle. No nevzdavam to, budu ji muset krmit jeste par let, tak jednou prijdem na to, jak ji bude kase chutnat ![]()
continuity proč by nikdo nedal diteti krupicovou kaši? Já to zrovna řeším, jsme teda zatím u zeleniny. Sladit to teda nechci a měla jsem za to, ze med děti do roka ani kvůli riziku botulotoxinu nesmi.
viktorka_od splavu melas někdy v poslední dobe piškoty? Co se Opavia přesunula do Polska, nechtěj to už ani naši psi. Myslím, ze na ty první prikrmy piškoty a sušenky fakt nutný nejsou
Potrefenáhusa tak ja je nejedla ani nedavala deckam nikdy, protoze mi to nechutna, totez susenky. ale na piskotu jako takovym (bila mouka+cukr+vejce) pro batole nevidim nic spatnyho. ani na krupicove kasi:-)
viktorka_od splavu takze nutnost zarejt?
Zuzuli
to je dobrý přístup a máš pravdu, UM je dost specifické, staršímu jsem kaše dělala z vody, tak třeba to i u vás klapne.
jinak do statistiky uvádím, že cukr mě taky moc nebere. Starší do 15 měsíců jedl dle tabulek, hlídala jsem to a řešila, nic zakázaného bych mu nedala, aby byl malý a hubený a krmit ho následující roky bylo o nervy. Zato mladšímu jsem vesele nastrouhala do přesnídavky či jogurtu občas pro změnu ten piškot, maso dostával od nás , takže solené, když chtěl ochutnat od bráchy, nechala jsem ho. A žije, nikdy neměl žádné problémy a jí mnohem mnohem líp. Osobně si myslím, že se ta výživa dětí moc hrotí, spoustu matek to i stresuje a přitom za pár let bude zase všechno (skoro) jinak.
Zuzuli Tak ona kaše není nezbytná součást stravy, dcera se k ní nikdy neprojedla a to jsem je zkoušela dost dlouho, protože mi to připadalo jako praktické jídlo :o)
Potrefenáhusa hlásím, že nejen opavia dělá piškoty
a jo, je to hnus, jsem jim po té změně psala naštvaný mail, tu odpověď jsem si měla schovat, bychom se tu teď zasmáli.
jinak na med jsou hodně různorodé názory, některé to zatracují jako zlo a jiné naopak vychvalují, co má prospěšných látek, si vyber.
Malenge Viktor miluje ty maličké piškoty Seditky.
Malenge já vim, tady v jednotě maj piškoty Marila, chutnaj dobře, kupovala jsem je teď na vosí hnízda, ale v Praze jsem je nikdy neviděla
nicmene na ty první prikrmy pro kojence je kupovat nebudu
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí