Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44769 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 10:56

Pinot Noir Prosim te a nemas nejake tipy na vyvary, aby to nebylo furt to stejne? Ja stridam hovezi, kureci, obcas kruti, ted snad dostanu nejake pekne veprove kosti. Stridam zavarky  Ale stejne je to furt na jedno brdo, ja uz to nemuzu ani videt:-D. 

Online Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 11:00

Karja vůbec, jakoukoliv snahu o změnu mi odmítl, takže jedeme pořád silný hovězí nebo kuřecí vývar, s kousky masa, kořenové zeleniny a nudlemi. 

Offline dzizisketa
8995 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 11:01

Karja

KKráličí s celestýnskými nudlemi, k tomu byste mohli mít i domácí zdroj? 

Offline viktorka_od splavu
49382 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 11:03

Karja jojo to mas jak s fotbalem, na ten je taky u nas kazdy odbornikem

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 11:06

žluťásek muz se me vzdycky pta, jestli ta doktorka vazi 150 kilo

mnum ja taky nejsem uplne fanousek prumyslove zpracovane stravy, snazim se jit po zakladnich potravinach, i u sebe, tak nevim, proc tak primarne krmit dite. Sklenickam se nebranim, ovocne kupuju ve velkem a micham je s jogurtem nebo kasi, z masovych aspon diky nim ochutna treba kralika nebo teleci, ktere doma moc nemame. Lepek dostava ve forme kurky od chleba taky. Jinak mixovat do hladka musim vsechno, jakomile to jde na lzicce, tak z jakehokoliv kousku se tvari, ze se pobleje. Ja jako nepopiram, ze mam dite drobne, narodila se na tom desatem percentilu, ted je podle korigovaneho veku okolo patnacky. Doktorka ale stale trva na tom, ze je pod tretim percetnilem (zaradila si ji po narozeni rovnou mezi standartni novorozence, zpravu z porodnice asi ani necetla) a kdyz jsem tam pred vanoci prinesla dite, co melo treti den horecky, nejedlo, jen se kojilo a melo cely den prujem, tak po zvazeni, abychom vedeli, jak davkovat leky, mi v grafu ukazovala, jak ji zacala padat a ze se to musi resit, ze nepribira... A o kostikach mi rikala, ze je jejich garantem ceska pediatricka spolecnost a nedonosene deti se tim krmi od sesteho mesice, aby dohnaly vahu. Neprestavam se divit, jake rady je mozne z pozice pediatra rozdavat jeste v roce 2021 se vsi osvetou okolo a vzdycky premyslim, jestli se jimi nekdo ridi. Jako ja nejsem zadny fanatik do zdrave vyzivy, ale stejne mi slazene jogurty a jine pochutiny nechutnaji a nechci na ne zvykat dite. To, ze pak pozdeji dostane pribinak u babicky, mi nevadi. 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 11:06

V krupici cukr není, ne? To je přece jenom krupice a mlíko. Kluci se ji jednu dobu živili denně (večer), ale to už byli větší, takže na talíř dostali krupici s máslem a trošičkou granka. (Jo, vím, že v granku cukrt je, však ho tam měli stopové množství a už to nebyli roční mimina).

U nás bohužel jedou dlouhodobě na snídani lupínky, typu ciniminis a spol. Jakýkoliv pokus o změnu, aspoň značky lupínků, jeneúspěšný, pokud chci, ať sní ráno aspoň něco.

Online Karja
44769 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 11:15

dzizisketa Jo kralici taky nekdy mivame;-)' Ale kralici na podzim onemocneli a nemuzou se z toho vyhrabat! Kupovanej kralik je hrozne hnusnej, spalila jsem se uz u dvou ruznejch zdroju. Ale ty celestynske nudle, to je urvcite drbacka, to s chuti vynecham:-D.

Pinot Noir Tak to mame obdobny;-)

Online Karja
44769 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 11:19

brrr Oni jak si pacholci zvyknou, uz si tezko odvykaj, velkamala se ted naucila snidat u babicky, jenze kdyz neni doma, tak neji! Navic uz ma kolikrat hlad, ale proste neji, ceka az se babicky vzbudi:-D, coz byva treba o tri hodiny pozdeji nez my. Des. Samozrejme se podava to stejne jako u nas, I jsem se jak blba naucila stejnej ritual a nic no! 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 11:34

Omlouvám se předem za elaborát k předkožce (u nás je to právě aktuální téma), ale my to asi trochu zanedbali právě tím čekáním na to ,,až se to samo“ a syn má teď nepříjemný zážitek, který by si nemusel pamatovat, kdyby se odehrál dříve, než v šesti letech.

Já se tedy po zkušenosti přikláním k tomu, aby kluci předkožku stahovali a s případnou fimózou bych navštívila urologii. Pod předkožkou se může skrývat problém v podobě přilepenýho vnitřního listu k žaludu. Za nestahovanou předkožkou i tím listem, se hromadí mázek a ten může způsobit nepříjemný zánět. Už ve dvou letech po odplenkování, by se mělo pomalu začít jemně přetahovat, pokud nelze, urolog předepíše kortikoidovou mast, která to uvolní.

Bohužel, my měli právě problém s tím přilepeným vnitřním listem, takže bylo potřeba takovou lopatkovitou sondičkou uvolnit (peklo, syn byl jen omámen plynem a penis měl znecitlivěn mastí) následně se 4x denně muselo mazat infadolanem a přetahovat, fakt utrpení. V únoru jdeme na kontrolu a myslím, že se trošku opět přichytil list na vrchní část žaludu a trochu bude potřeba zákrok alespoň tam zopakovat. Je mi z toho blbě už teď, ale nechci, aby to pak musel řešit, až by nastal zánět, nebo až by začal žít sexuálním životem. A mám strach, že kluci nejsou v pubertě moc ochotni chodit s takovou věcí k lékaři nebo se třeba doma svěřit.

Pro kolegyně z Prahy doporučuji urologii v Uhříněvsi, pana doktora Vladislava Klemence. Není úplně zastáncem drastických řešení a obřízky. I když je to Prdel Prahy (pardon, ale ta doprava ), tak to za to stojí. 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 11:46

icejezis lituju:((( 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 11:54

711990 děs no. Muž ještě ke všemu ten den po zákroku odjel na víkend a ta nepříjemnost zůstala pak na mě. Ale zase mi ten příšernej zážitek vynahradila synova upřímná radost, jak krásnýho pindíka teď má :)

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 11:55

ice no to je radost teda. Ale hlavne ze ho ma ted krasnyho!!!

Offline Catherinne
10868 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 11:55

ice

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 12:12

ice to samé jako u nás, moc lituji  snad to na kontrole bude v pořádku! Držím pěsti. Akorát u nás měl syn ještě plenky, takže dostal trochu nurofen sirupu do pusy a tu mastičku na penis na obvaze, kterou samozřejmě okamžitě odčůral pryč  no a ta následná péče doma, nechci radši vzpomínat.

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 13:35

Taky zrovna řešíme přetahování. Synovi jsou tři, sám si s pindikem moc nehraje. Pretahování jsem nějak neresila, chtela jsem se poradit na 3lete prohlídce s doktorkou. Než k tomu došlo, syna zacal bolet pindik, takže vyfasoval nejakou masticku, musime mu ho namacet v heřmánku a pomalu pretahovat. Doktorka se teda tvářila, ze uz to máme dělat davno, přitom se k tomu nikdy nevyjádřila a na 18mesicni prohlídce mu na nej ani nekoukla. Každopádně díky za nakopnutí, určitě budeme pokračovat, nechci aby s tim mel problemy. 

Offline tv
4257 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 14:59

ice můžu se zeptat? Ten přilepený vnitřní list by byl i pokud byste se snažili přetahovat? Pokud je to přilepené, tak to přetáhnout nelze, ne?

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 15:22

tv ano, synovi by pretahovani nepomohlo. Tam se musel zakrok udelat tak jako tak. Ale pokud bychom vyresili vcas fimozu,  tak se na to mohlo prijit ve veku,  kdy by byla sance,  ze si nebude tu bolest pamatovat.

Kdyz se stahne predkozka,  tak je pres zalud takova blanka,  to znaci ten prichliply list. Kdyz je vse ok,  vyleze zalud jako u dospeleho muze.

Offline tv
4257 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 15:34

ice děkuju a moc mě to mrzí.

Offline tv
4257 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 15:49
Reakce na MP Meri:

​Pardon, dočítám. Fakt se sprchují jen dvavkrát týdně, nebo jsem to špatně pochopila ?

​Mají čtyři a sedm a sprchují se nebo koupou dvakrát týdně. Je to málo?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. ledna 2021 16:05

tv naši se koupou ob den. Ten, co má pleny pak, ještě když je pokakaný.