Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10907 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:34

Dieťa sa sprchuje ( a celú kúpeľňu k tomu ) denne, potí sa, smrdia mu nohy, nezehlim a zemiakový šalát robím u mamy, ktorá má tak dvoj- až trojnásobne množstvo akéhokoľvek riadu k veľkosti kuchyne. Lavor mám, taký hranatý.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:34
Reakce na žluťásek:

Jos syn se potí docela dost. V zimě samozřejmě míň, ale stejně se sprchuje denně. Měl dřív období, kdy nechtěl, tak jsem sem tam dovolila jednou vynechat, ale ne pravidelně a ne víc než jeden den bez sprchy. Ono by teoreticky stačilo umejt ten zadek a předek, nohy, obličej. Ale než to šmrdlat takhle po kouskách, tak mi přijde lepší a jednodušší rovnou osprchovat celý tělo.

​Presne tak to máme aj my, do bodky :)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:36
Reakce na Potrefenáhusa:

Já jsem mimino denně původně koupat nechtěla, ale jednak mu trochu zatouchala hlavička a jednak jsem zjistila, ze ho koupel unavi a mnohem lip a driv vytuhne

ted už si to ani bez toho neumim představit.

​Ja som ich tiež kúpala denne, v rámci rituálu pred spaním. Myslím, že to docela fungovalo.

Online Potrefenáhusa
38926 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:44

A my prej dneska nekoupem! Ale je to nespravedlivy, mne se tohle ještě nikdy nepovedlo

Online Potrefenáhusa
38926 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:49

A bramborovej salát se dela jedine v lavoru (pripadne vajlingu) a pak se servíruje z polívkový mísy  

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:49

My koupeme denně páč to dceru baví :)

A fleky na utěrkách jsou pod moji rozlišovací schopnosti :)

Offline Mha
příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:50

Potrefenáhusa Krásné a inspirativní děťátko. Jdu do postele a ráno se sem kouknu, do kolika tu byly ty lavory, soda a koupani::) 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:50

Potrefenáhusa to je zlaticko ja nekoupu kazdy den, ted jsem koupala casteji, protoze se mu libi ve vane, a uz ma suchy flicek na hrudniku. Ale ja jsem atopik, tak tu jeho kuzi preventivne setrim. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:50
Reakce na Pinot Noir:

Mha sodu mám, ale nevím, co s ní. Podle návodu z tehdejší utěrkové diskuze jsem ji pořídila na utěrky, ale efekt byl nulový. Teď ten otevřený sáček pořád přemisťují po koupelně, vždycky se trochu vysype... Snad se mi do smrti podaří ji takhle nenápadně rozsypat.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 19:59
Reakce na Mohučanka:

Mha já se moc nepotím, ale docela ráda se myju. Je to totiž čas, který mám jen pro sebe

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 20:01

Večerní koupání jsme měli jako každodenní rituál před spaním, utěrky peru na 60, kluci se potí, do lavoru se u nás blije, na prádlo je koš a mísu mám jednu velkou, skleněnou na kynutá těsta. Bramborový salát nedělám. Konec raportu pro statistiku.

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 20:05

tv my pretahovali od miminka, pekne pomalicku, polehoucku pri koupni a postupne se to uvolnilo. Doporucila nam to pediatricka, matka 3 kluku. Nikdy zadny problem nebyl. Ted se to nedela, ale plno chlapecku v okoli, kterym nepretahovali, bylo na zakrocich nebo se s tim trapili v pozdejsim veku, jsem rada, ze jsme ho toho usetrili. Naucili jsme ho pretahovat a umyvat. Je mu 6. 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 20:09

U nás na denním sprchování trvá syn, je wellness typ. Koupáni, mazání, stříhání nehtů, čištění uší masáž zad a šodaní ve vlasech... to je jeho.

Offline continuity
43214 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 20:10

Pinot Noir k sode dokup kyselinu citronovou a sůl a můžeš dělat šumivé koule do koupele.

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 20:10

Potrefenáhusa malá je kouzelná

Offline Myrtila
5365 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 20:23

Potrefenáhusa Tohle je snad nejaka tajna vlastnost otcu, ja tady muzu pochodovat, houpat, zpivat poklidne melodie, skakat na mici... a pak prijde manzel, vezme dite, zazpiva mu Potkal potkan potkana a dite je tuhy! :-D

Online Potrefenáhusa
38926 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 20:36

Myrtila trochu odčinil zapnutej kavovar, kterym ji vzbudil v poledne po docela pracnym uspani 

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. ledna 2021 20:39

Potrefenáhusa U nas uz tatinek nefunguje, driv to tak bylo ale ted mi ho muz casto vraci se slovy, ze se dite rozbilo. A jako nej uspavadlo funguje koupaci kyblik, akorat obcas vynechame, tak jsem tu psala o koupani obden. Dite v tom sedi a caka vsude kolem a my muzeme zaroven koukat i na televizi

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 20:41
Reakce na Zarinya:

​s tim souhlasim.Jeste i ted si vybavim ten smrad potu ve tride kdyz jsem prisla pro syna do druziny.fuj

​jo, presne. A tahle diskuse mi osvetlila, proc nekdy zapacha skupinka deti, ktere treba pristoupi do tramvaje. Ja myslela, ze deti pred/skolniho veku se dvakrat tydne myly naposled tak tesne po valce :D 

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 05. ledna 2021 20:49

Potrefenáhusa Je, ta je tak milounka! Ja holky taky myju denne, maji to jako takovy ritual a povel pujde se spat, navic si ted I trochu vyhrajou a zabije se cas. Ale je to ten double jen pro silnejsi povahy, psala jsem, ze se sambo neucastni, protoze ruce a oci musim mit vsude aby se mi nejak nepotriskaly!

jinx Hele, to muze byt I spatnym pranim. Ze jim to nejak zatuchne, bohuzel znam z okoli, proste susi pradlo bude v nevetrane mistnosti nebo to slozi se susicky vlhke. A kdyz se takhle k pradlu chovas pravidelne, tak pak je citit hrozne, ale dotycni to nejak nevnimaji.