No jako mne ani nevadi to jeji rvani, I ty ,,moje metody,, funguji k zastavaneni. Ale sambo na to ma pohled, ze to pristupovani na jeji rev neni moc dobry. Takze by me fakt zajimalo, co na to vsechny ty nevychovy a vychovny prirucky. Bavili jsme se o tom uz mockrat, on na to ma pohled, ze ji moc vyhovuji, ze prece kdyz rve, tak se s ni nemame bavit a hned delat, co ona chce. A mne spis vadi, to jak rve on (ackoliv on si mysli, ze ne) nez ona:-D. Takze kdyz uz chce delat neco vychovnyho a spis ji to rvani odnaucit, tak at to ma smysl.
My jsme měli zrovna nedávno výchovnou slaďovačku se sambem přesně na toto téma a s víceméně stejným (neuspokojivým) výsledkem. Sambo má pocit, že jdu synovi moc na ruku, že bychom místo trpělivého vysvětlování měli spíš být přísnější, že to jakože pomůže a přestane to dělat. On má úplně panickou hrůzu z toho, že se syn naučí si něco tím řevem vynucovat. Což o to, já tu obavu i chápu, ALE ... syn si zařve asi tak jednou denně, trvá to dohromady tak pět vteřin max. Většinou to je ve chvíli, kdy prostě nějak nepochopím, co chtěl, nebo jsem na něj moc hrr, typicky záležitosti jakože chtěl oblíknout nejdřív rukavice a až potom bundu. Pomáhá si k němu sednout, vysvětlit, že jsem ho prostě nepochopila a domluvit se, že, příště na to zkusím myslet. Vyřešeno, řev končí a já si příště možná vzpomenu, že nejdřív rukavice. Jinak se s ním domluvím víceméně na všem a spolupracuje dle mého názoru (i názoru učitelek) krásně.
Sambovou optikou si dítě něco vydupalo a já mu jen vyhovuju, aby byl spokojenej. Tak jsem mu sáhodlouze vysvětlovala, že prostě mně je úplně u zadku, v jakým pořadí ho budu oblíkat a když to chce takhle, tak není v zásadě probblém. Nic si podle mě nevydupal, to možná ve chvíli, kdyby mě donutil ho celýho vysvlíknout a začít znovu po jeho, což nehrozí, já jsem zase poměrně nekompromisní. Navíc je to úplně podružná situace, pokud před přechodem řve, že mi nechce dát ruku, tak se vůbec neštítím na něj houknout ať laskavě přestane řvát a dá mi tu pazouru
Protože na vysvětlování není prostor, většinou si to dovysvětlíme třeba za přechodem, proč jsem na tom trvala a tak. Plus samozřejmě taky mi občas ujednou nervy, výbuchy typu "lehnisi a spi už, sakrapráce" máme taky za sebou 
Suma sumárum jsem sambovi vysvětlila, že svůj výchovný přístup považuji za nejlepší na světě a naprosto mi to takhle vyhovuje, nicméně ponechala jsem mu možnost, aby na dítě v podobných situacích nadále vyřvával, pokud mu to vyhovuje a je ochotnej se smířit s případnejma následkama va vztahu dítěte vůči jeho osobě
Nutno přiznat, že mu ten řev na dítě funguje, takže ať si dělaj co chtěj. Nicméně jsem mu dala přečít kousek nějaký moudrý knihy, která v kapitole zvládání dětského vzteku vyzdvihuje laskavost a pochopení a zdá se mi že ho to trochu obměkčilo