Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 10:56

711990 jo, já vyhrožuju jenom tím, co jsem pak ochotná splnit. Teda aspoň se snažím. To samé se sliby.

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 10:56

711990 já bych ty děti tolik nepodceňovala, ani se ani nebojí, že dostanou na zadek, spíš pochopí, že už jde do tuhého. 

Můj muž na děti taky řve víc než ja, ale je to úplne bezzubé. Teď ho slyšela spolužačka starší, tak se jí ptala, jestli ma přísného tátu. Tak prý máma je mnohem horší. 

Podtrženo secteno, z toho mráčku nezaprší a ty opice to dobře vědí. Když potřebujeme, aby udělali nebo, co opravdu nechtějí - třeba uklidit v pokoji nebo jít spat, tak tam musím jít já, jeho princezny totálně odpruži. A nevím, jestli je můj přístup, kdy sice nezvednu hlas, ale hodinu tam nad nimi stojím, o tolik příjemnější. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 10:59

continuity no to jsem nesnášela! Máma stála uprostřed pokoje a jen ukazovala prstem: Ještě tam se něco válí...ještě tamhle ten papírek zvedni...

Ovšem bylo to funkční, to jo

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 11:15

Mohučanka no tak já taky, proto to dělám, když všechno ostatní selže. A jsemna to i docela líná. 

A tech funkčních metod jsme zas tolik neobjevili.

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 11:17

MP Meri Mně se tvůj přístup moc líbí. Mám bratrance, děti teď už má dospělý, ale když byly malinký, pamatuju si, že mě fascinovalo, jak s nimi jedná-a to mě děti ještě vůbec nezajímaly! On byl vždycky trochu problémovej, o to to bylo zajímavější. Jednal s nimi hrozně hezky, vždycky si k nim dřpnul a všechno jim úplně domrtva dokola vysvětloval....hezký to bylo! 

rasaNori Noci teda nezávidím, taky bych mu to asi hodila na krk. Já přestala dítěti dávat v noci plínu, až když začala ráno bývat suchá....

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 11:20

Garfie sam rad musel uznat, ze teda pockame:D

Offline Karja
44771 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 11:21

rasaNori 711990 Potrefenáhusa Ja to delam taky tak, dcera parkrat na zadek placnuto dostala, takze vi, co to je, ze to existuje a je lepsi se tomu vyhnout. Myslim, ze ji nevadi to fyzicke placnuti jako samotne, ale ze uz to ma proste v te negativni konotaci, ze blby proste, ze jsou vsichni nastvany a je to trest. U samba v rodine jeste maji metlicku jakozto nastroj demonstrace moci, no to mi prijde moc, ale nekecam jim do toho. Proste tim strasi a nekde ji maj schovanou, jo ony jim to ty deti jednou prokouknou, ze to s jejim uzitim neni tak horky a platit to uz na ne nebude. Sambo si takto prejal povidani o varecce...No davam tomu rok dva, pak ho s tim posle nekam.

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 11:22
Reakce na Garfie:

Já přestala dítěti dávat v noci plínu, až když začala ráno bývat suchá....

​já myslela, ze to je beznej postup 

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 11:22
Reakce na Garfie:

Já přestala dítěti dávat v noci plínu, až když začala ráno bývat suchá....

​Myslím, že jakýkoliv jiný postup je úplný nesmysl.

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 11:22

continuity Hele, můžu se tě na něco zeptat? Když mluvíš o tom, že dokážeš ubít argumenty (a já věřím, že jo, trochu tě už znám), dokážeš bojovat, i když víš, že úplně nemáš pravdu? Jen proto, abys vyhrála? Nebo potom třeba přiznat, že jsi tu pravdu neměla? Já mám takového bojovníka za každou cenu doma a je to teda dost utrpení, protože on právě je skvělý v argumentaci a já kolikrát jen "vím, že nemá pravdu", hahaha... On už se teda za ta léta naučil přiznat, že mám pravdu já a já se zase zlepšila v argumentaci, ale stejně....

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 11:23

Potrefenáhusa Pinot Noir Já myslím totéže, ale drahý od rasaNori k tomu poznání musel dorazit trnitou (a mokrou) cestou

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 11:25

Garfie trnitá je hlavně pro řasu, mi přijde 

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 11:28

Potrefenáhusa No jo, tak oni ti chlapi mívají taková výchovná selhání nebo zcestné představy o výchově častěji...

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 11:29

Potrefenáhusa je to i jeho dite, ma narok na vlastni (i kdyz blbou) cestu. Na zacatku jsme treba meli na skypu kamarady a on uprostred hovoru pronesl ze bych mela jit malou vycurat. Tak jsme si rovnou vysvetlili ze jeho napad=jeho realizace. Takze se sice snazil, nicmene dite ocividne neni pripravene. 

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 11:41

Garfie ty jo, bojovnik za pravdu! ja mam jeste vyssi level a to je bojovnik za opak mi to doslo az kdyz me parkrat presvedcil, a priste me ovsem zacal presvedcovat zpatky

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 11:48

Garfie já jsem ten typ, co se pere za pravdu. Ne svoji, ale tu objektivní ( pokud připustíme, že něco takového vůbec existuje). Takže když zjistím, že nemám pravdu, nebo třeba že i jiný postup povede k tomu samému nebo i lepsimu výsledku, tak to normálně uznám. Já už zas za ta léta mám dost zkušeností ( hlavně pracovních), takže vím, že mi to nejak neubližuje. Spíš to muže občas totálně zaskočí, on byl už přesvědčenej o mé pravdě, najednou je to zas jinak. Mi kolikrát kvůli tomu i vynadá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2021 11:52

Pinot Noir tohle je pravda v tou suchou plínou, ale syn je v tomhle hrozný. Plenu dostane cca půl hodiny před spaním, teď jsem přišla na to, že do ní čůrá už od té doby. To jsem teda zatrhla, ale nejsem si jistá, že to co do ní načůrá potom není z rána nebo z noci. Zatím spoléhám na to, že sám řekne, že jí nepotřebuje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. ledna 2021 11:54

viktorka_od splavu já jsem bohužel bojovník za pravdu. Ale snažím se nebýt úplně vždy.

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 11:56

Garfie jo a ještě je důležité vědět, že někdy to správné řešení vůbec neexistuje. Nebo je jich víc. K tomu člověk asi musi dozrát, ale zrovna u té výchovy bych řekla, že jedna správná cesta stejně není, resp. ze stejně je ten výsledek neistý. 

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 12:12

continuity Ve výchově mám u nás vždycky pravdu já!  U nás se vedou spory spíš o ten světový mír...

rasaNori Tohle je někdy fakt těžký, přiznat tomu druhýmu, že ač má na výchovu jiný názor, je úplně stejně právoplatný jako tvůj, jsi dobrá, že si to uvědomuješ. 

viktorka_od splavu  To už se nám taky stalo!!