Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 13:52

Garfie no vzdyt ja to pochopila a je to hezky

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 13:52

jinx Jo, s tím se taky setkávám často, jak někdo to dítě pořád okřikuje a úplně bez důvodu. Líto je mi to vždycky, ale většinou se s tím setkám jen letmo, teď jsem tam s nimi strávila skoro hodinu....přesně vím, jak ti bylo. A člověk je zpětně vděčný za svoje dětství, i když mu přijde normální. 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 13:54

Garfie to ach jo bylo mysleny tak obecne, jak my dospeli po diteti neco chceme, sami bychom treba byli nevrli uz v takove situaci a kdyz dite fnukne, tak "zlobi". 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 13:54

Garfie to je vuci tomu diteti tak strasne nefer! A tahle "vychova", to je zlo nejvetsi, mam pocit, ze to v tom diteti zadupe uplne vsechno.

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 14:25

Kdyz u výchovy to je ještě otázka, co na to dítě. Ta starsi je celá po mě (asi jediná beru zcela vážně její predstavu, že si jednou vypustí na Mars družici). Tam u té výchovy velké pochybnosti nemám a ač je už napůl v pubertě, ani se příliš nervem.

Jinak ted nám vyčinila tchýně, jak to, že jsme ji pustili samotnou s kamaradkou do Stromovky, že ona by ji teda nepustila. ( On byl z toho trochu rozhozený i muž). Mě naši nikam nepouštěli, tak to už vím, jak dopadne. Nemusím o tom nijak extra přemýšlet, prostě vím, že u tohoto dítěte je to tak spravne.  

U té mladší nevím,to je fakt Vejlupek. dost to dítě nechávám na muži, ten si s ní pořadí o něco malo líp, ale kolikrát je úplně bezradný i on.

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 14:47

jinx Jo a hlavně je to spirála, tyhle děti budou ty svoje vychovávat podobně, obávám se (čest výjimkám) :-(

INCOM1  Přesně, jsou to děti a my po nich chceme aby se chovaly rozumněji než my!! 

continuity Moje máma třeba tvrdí, že já jsem byla hotovej člověk zhruba ve dvou letech  A vlastně i já si myslím, že některý děti jsou hotový a na tobě je, jen to úplně nezmrvit, případně jim pomoct v rozvoji. A myslím, že jednodušší je to, pokud je ti to dítě nějak podobný, viz.tvoje starší. Jenomže někdy se narodí "kukačka", třeba jen pro tebe, stačí aby byla celá do té druhé rodiny a už si s ní nevíš rady...(nemluvím teď konkrétně o tobě, spíš tak obecně). 

Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 14:59

Kluci dnes objevili mou panenku "chodičku" a ten mladší se před ní strašně předvádí a machruje. Válíme se smíchy

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 15:05

continuity ja to mam taky tak, ta starsi je zodpovedna, i kdyz taky umi vyvest "skvele" veci. Ona proste v roce mluvila a premyslela jako hotovy clovek. Ta mladsi je jina, dost se v ni vidim, trochu liznuta autismem a mimonstvim. Ale je/bude hrozne dobry clovek

Ale ja urcite sve rysy poznavam v obou, v kazde jine a nevim, ceho se vic bat.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 15:16
Reakce na Garfie:

continuity Moje máma třeba tvrdí, že já jsem byla hotovej člověk zhruba ve dvou letech  A vlastně i já si myslím, že některý děti jsou hotový a na tobě je, jen to úplně nezmrvit, případně jim pomoct v rozvoji. A myslím, že jednodušší je to, pokud je ti to dítě nějak podobný, viz.tvoje starší. Jenomže někdy se narodí "kukačka", třeba jen pro tebe, stačí aby byla celá do té druhé rodiny a už si s ní nevíš rady...(nemluvím teď konkrétně o tobě, spíš tak obecně). 

​to jsi popsala naprosto super a uplne jsem si vybavila sebe a syna.On je totiz cely z te druhe rodiny.....a i proto ho to k nim furt tahne i kdyz se k nemu nezachovali dobre.A tech situaci kdy ja si s nim nevedela rady.

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 15:29

Garfie když já mám podezření, že i ta mladší je hotovej člověk. Ať děláme, co děláme, žádné stopy to na ní nezanechává. Cvičí se všema. když se jí chce, je zlatá, milá, proste milionove dítě. A když nechce, tak můžeš dělat úplně cokoliv. Já i muž máme úplně jiné vychovne metody, babičky taktéž, takže repertoár je celkem široký a více méně je to celkem jedno.

Ja si nestěžuju, většinu času je to v pohodě, jenom doufám, že nám jednou nevycte, že jsme ji měli víc motivovat ( k čemukoliv) a její segra je na tom lip. 

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 15:35

Dnes přišla, regulérně slzy v očích, že bude mít dvojku z písemky z matiky. Ja bych rozčarování i chápala, kdyby přesedela půlku neděle u stolu a počítala. Jenže já ji včera akorat s vypětím vsech sil přiměla, aby si udělala domaci úkol ( celkem 10 minut práce). Ale ona tomu prý rozumí, tak jakože coze se výsledek nedostavil.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 15:47
Reakce na olivieraa:

mnum kamarátka takto učila malého uz od babatka, s tou metódou vyplakania :( mne to príde ešte horšie ako kričať na nich, aj keď zla mama, ale aspoň som s nimi, nie ze bábätko necháš samé plakať v izbe.. ale je to strasne náročné veru. 

​to som skusila raz, ked som bola uz zufala.bolo to hrozne a mala si to nepamata, zato ja hej. 
A suhlasim aj s tym co pises dalej, je velky rozdiel mat spave a nespave deti, ja som si jz x krat hovorila ze mat dieta co zaspi bez bojov, tak vlastne nemame problem, lebo to jej nespanie je dovodom 90% konfliktov medzi nami. Nemam kedy si od nej oddychnut, len tie dni kedy je v skolke. Plus u miminka tiez nejak poslednu dobu spanok pokulhava, spi trebars 6x denne, ale po 20-30 minutach. Musim inak povedat ze toto v kombinacii s kovid sezonou a tym nemoznostou vyjst s detmi na dlhsie von, ist na plavanie, do hernicky niekam ci do kniznice, navstivit rodinu ci sa stretnut s nejakymi kamaratmi inde nez na chvilu vonku v parku, sposobuje ze zacinam byt pekne frustrovana. A to nas este vacsia cast zimy len caka...

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 16:07

mnum my sme tu prvú karantény prežili celkom pekne, ale bola jar, zima je iné kafe.. je to veľmi náročné, nemat vôbec čas pre seba. Moja ani nechodila ešte do škôlky, tak som si ani neodvykla. A tvoja moze chodiť do škôlky denne? 

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 16:11

mnum ten kovid je nahovno ve všech směrech a konce to nebere

Offline Potrefenáhusa
38927 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 16:13
Reakce na rasaNori:

Potrefenáhusa je to i jeho dite, ma narok na vlastni (i kdyz blbou) cestu. Na zacatku jsme treba meli na skypu kamarady a on uprostred hovoru pronesl ze bych mela jit malou vycurat. Tak jsme si rovnou vysvetlili ze jeho napad=jeho realizace. Takze se sice snazil, nicmene dite ocividne neni pripravene. 

​já bych mu výchovný působení neupirala, jen bych si to proste představovala jinak než ze ji jen sebere plinu a zbytek budu stejně dělat já 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 16:15

olivieraa jar bola v pohode, ja som chodila do práce, silce tehotná a unavená, ale malá chodila do školky, von sa dalo chodit a tak nejak jak to bola celkovo nová situácia, človek sa lepšie vedel prisposobiť, bolo to v podstate pár týždňov. Teraz chodí 3 dni v týždni a na viac ani nemaju miesto a ani ja nechcem ju odkladať, už tak ťažko znáša že ja som s miminkom doma a ona od nás musí preč. Keby chodila do školky na viac dní, o to viac by sme si to potom s ňou vyžrali. No nič, musíme to zvládnuť, len mám posledné dni také nejaké ťažšie a tým horšie zvládam aj to večerné vymýšlanie 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 16:17

Potrefenáhusa tak. Sice furt si rikam ze musim byt vdecna za to ze sme zdravi, i rodice, a ze sme neprisli o prijem, jsou lidi na tom milionkrat hur nez frustrovana matka na materske... Jen nektere dny mne ten optimismus nejak opousti a prijde mi ze toto sedive obdobi nema konce

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 16:31
Reakce na olivieraa:

Garfie podla mna to strašne záleží, ako bol človek sám vychovávný, ako sa k nemu správali ako k bábatku, dieťatu. Ja som pri týchto mojích detoch pochopila, že nedokážem v niečom prekročit svoj tien. Závidím všetkým, ktorým ide tá výchova bez traumatizácie detí, u nás mám pocit, že sa traumatizujeme navzájom, aj ked sa snažím najviac ako dokážem. Ale čo vidím na kamarátkach, tak je strašný rozdiel, či deti spia alebo nie, aj ich temperament. Ked je človek 24 hod.denne pri detoch, tak to proste niekde vidiet bude...čest výnimkám teda. 

​Ja ti rozumiem, tiež sa snažím prekročiť svoj tieň ale upadam stále do hlbšej beznádeje, že sa mi to vôbec nedarí. 

To hučanie na samba, aby nehučal na hučiace dieťa poznám. Už sme si so sambom sadli a dohodli sa, že keď uvidíme, že to ten druhý už nedáva v kľude, dáme mu znamenie a zoberie situáciu do rúk ten kľudnejsi. 

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 16:39

Zarinya Já to mám tak, že dcera je "kukačka" a syn je můj. Naštěstí dcera je ta vzornější, ale občas mám trochu problém najít si k ní úplně cestu. Zato syn i když je trochu průšvihář a dost samorost je prostě celej já a co nemá po mně, má po mým tátovi  Ale je to dobře, jinak bych ho musela někdy zabít, takhle pro něj fakt dokážu mít pochopení...

continuity Já nepsala, že není, ale o to to budete mít veselejší!

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 16:46

Mrakoplas aj.my sa o toto snazime