Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 16:54

Garfie já vím, že jsi nepsala, ale jestli nějaké moje dítě potřebuje dozrát, je to to menší. Ale co s ním, když je rezistentni.

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:04

continuity Neboj, základ má po rodičích dobrý!!!

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:12

continuity To já taky vždycky říkám, že syn je vůči výchově naprosto odolný

Offline Resch
152 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:19

Dotaz do pléna a zejména na matky třech dětí (vím, že tady některé takové jste)  Tři děti ano/ne? Jasně to si musíme rozhodnout sami.. Ale je opravdu skok ze dvou na tři, jak se píše nebo se to třetí ztratí v davu rodiny ? Samé otázky.. Jsem nahlodaná myšlenkou ještě na jednoho potomka, ale nějak se do toho víc vkrádá hlava  

Offline Mha
příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:29

Resch dva nebo tři je rozdíl, ale už mnohem menší než jedna nebo dvě, neřkuli nula nebo jedno. Jděte do toho! 

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:34

Resch já to nestihla, ale vždy se mi to líbilo. V rodinách, co znám, vznikaly různé koalice a bylo to mnohem napinavejsi než ty dvě.

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:38

Resch Jsem zvědavá, jestli ti nějaká matka tří dětí přizná, že je to peklo... Já myslím, že je to fajn a začít dřív, klidně bych si třetí pořídila. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:41

Garfie Ano, je to peklo. Proto jsem si pořídila další

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:42

continuity iba pokiaľ nie si z koalície vylúčená. ja som to ako dieťa veľmi pozitivne nevnímala. 

Resch záleží či sa na to cítiš ty a muž. Ak hej, smelo do toho

Offline Sweet Potato
40524 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:42

Resch Kolem nás 3.dítě vždycky "rodinným konstelacím" pomohlo. Já bych byla 3.dítě moc chtěla,ehm, na rozdíl od druhého a prvního. Ale kvůli anamnéze jsme to nemohli/nechtěli riskovat.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:42
Reakce na Resch:

Dotaz do pléna a zejména na matky třech dětí (vím, že tady některé takové jste)  Tři děti ano/ne? Jasně to si musíme rozhodnout sami.. Ale je opravdu skok ze dvou na tři, jak se píše nebo se to třetí ztratí v davu rodiny ? Samé otázky.. Jsem nahlodaná myšlenkou ještě na jednoho potomka, ale nějak se do toho víc vkrádá hlava  

​podla toho aký kúsok dostaneš :) ta moja kamoška co tu spomínam, ze jej deti spia 12 hodín, ma 3.ktore spi staaale.. asi 2× som ju videla hore :D tak sa to asi da celkom slusne zvládnuť. Moje tretie by asi spalo 4 hodky v noci a cez deň nič,  takže som nad tým ani neuvažovala:)

Offline Mha
příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:49

olivieraa spí nebo nespí, ty děti vyrostou a pak chodí na nákupy, umyvaji nádobí, pracuji na zahradě... A ty si dáš to šampaňské k snídani jako Janulik03 Musíš vidět ta budoucí pozitiva

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:53

Resch no u nas je to taky ted tema. Treti bych chtela, i když ten uplynulý rok byl s dvěma detma dost drsnej, ale už to zapomínám :). Manžel do toho dává vic hlavu, řeší jestli se vejdeme do bytu (stěhovat se nemíníme, bydlíme v nejlepší části Prahy, aspoň podle nas), do auta... No uvidíme....

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:53

Mha To jí musíš poradit, až bude to třetí na světě!

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 17:57
Reakce na Mha:

olivieraa spí nebo nespí, ty děti vyrostou a pak chodí na nákupy, umyvaji nádobí, pracuji na zahradě... A ty si dáš to šampaňské k snídani jako Janulik03 Musíš vidět ta budoucí pozitiva

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 18:02

Resch kdybych nebyla stará bréca a měla bych aspoň o chlup...teda vůbec nějakou podporu v rodině vzhledem ke svý práci), chtěla bych určitě třetí. Můj muž po druhý škebli prohlásil, že nikolivěk, ale teď měkně a prohlásil, že je škoda, že už nebudem mít mimino. Já si vždycky představovala klavírní trio nebo smyčcový kvartet, ale tu školu a práci jsem holt vybrala blbě a začla pozdě... držím palce k rozhodnutí !

Offline Mha
příspěvků moje polička 11. ledna 2021 18:03
Offline Resch
152 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 18:07

Mha to si právě říkám, že horší než z nuly na jedno to nebude

Garfie v přiznání pekla trochu doufám, páč kde jinde se dozvědět realitu než tady

continuity my už to budeme mít taky tak s odřenýma ušima, ale tři děti jsem vždycky podvědomě chtěla a taky tak trochu doufám, že jak píše Sweet Potato to trochu "rodinným konstalacím" pomůže. Starší má 6 a mladší 21 měsíců, takže ve své podstatě to jsou téměř dva jedináčci, i když teď už si konečně spolu i hrají. A - i když se snažíme maximálně a dáváme si pozor- tak starší žárlí, vynucuje si pozornost, fňuká a kolikrát slyšíme, že bylo lepší, když brácha nebyl a byli jsme jenom tři. Třeba by jí taky mohlo, že jsme i tomu mladšímu udělali to samé a pořídili ještě někoho mladšího.. jako že jsme nehledali náhradu za ní (máme z jejího chování pocit, že ona to tak trochu vnímá, že nám nebyla dost dobrá) . A teď se od září k tomu všemu přidá ještě škola ..

Offline Resch
152 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 18:19

olivieraa Tak já můžu dostat jenom kousek, který bude spát líp než ty dva předchozí ., To jsem v klidu  Realita, starší od novorozence usínala v 21h, postupem času se "noční"spánek přehoupnul k hodině 22 v 10měsících jsem k ní vstávala i 15x za noc, ve čtyřech letech se budila ještě tak jednou až dvakrát za noc. Teď je jí šest a spát chodí kolem 23h, ráno normálně vstává v 7:30 do školky.. Hodně dělá odpolední spánek - bez něj je protivná jak noc, když ho má tak prostě dřív neusne. 
  U druhého kousku jsem řekla, že na to půjdeme víc režimovějc, takže rituály před spaním, uspávání kole 19h.. Haha.. usnutí se ustálilo na té 21 v 6 měsících a postupně se šoulet do pozdějších hodin, spánek jednou denně zhruba od roka.. Teď v 21 měsících chodí spát se ségrlu a budí se co hodinu a půl  s pravidelností novorozence .. K tomu ráno taky vstává do jeslí a o tom, že já v 6 do práce nemluvím..

ne,myslím,že horší už to být nemůže.. Nebo snad jo?

Offline Resch
152 příspěvků moje polička 11. ledna 2021 18:21
Reakce na Mha: