Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:30

dzizisketa to jsme si nerozuměli, peřiny v koupelně jsou samozrejme super. Pokud nemusíš řešit ty dusledky. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:32

Zuzuli Je mi líto, asi jsme potkaly tu samou nepříjemnou osobu nebo její klon. Řekla mi, že ženy, které nerodily přirozeně, nemaji nárok říkat si matky. Tehdy jsem byla jak opařena a myslím, že jsem ji na to nic neřekla. Pak přišla chvíle racionality a uvědomila jsem si, že plácá nesmysly. Vůbec to spolu nesouvisí, ale vím, že jsem se tím také cítila zraněná. 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:33
Reakce na continuity:

olivieraa já si zas myslím, že máš právo být naštvaná. Nevidím na tom nic zle, každý na právo na svoje pocity. Já si myslím, že tým, že si sa ovládla, si možno naučila deti viac ako hodinou vysvetľovania. 

(ja som ťa matka Herodeska, ja by som teda peřiny do kúpeľne nedovolila, maximálne deky, ale i tak). 

​jo, souhlas, každý má právo na svoje pocity (i matka).

Ale každý je sám za své pocity zodpovědný. To když mi došlo, hodně se mi ulevilo a přestala jsem se stydět za řvoucí dítě na veřejnosti :-) (což teda neznamená, že s tím nic nedělám, nebo že ho k řevu nějak provokuju).

A teda ještě poznámka, každý má své hranice jinde, není kvůli tomu Herodes, že něco nedovolí, co opravdu dovolit nechce. Tohle poznání mi taky strašně pomohlo, už se tak neválcuju a pak víc krizí vydržím v klidu. Třeba dneska jsme šly domu dřív, než by asi chtěla, ale mně už byla zima. A nebo telefon jí odemčený nenechávám bez dohledu, aby mi tam něco nepřenastavila (kvůli tomu byl dneska silný řev, ráda si prohlíží svoje fotky, ale já už potřebovala vařit).

Offline dzizisketa
8999 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:43

continuity

NNo to si vážně nerozumíme, někomu přijdou peřiny v koupelně super, někoho by to ani nenapadlo, to je ten rozdíl. Ne ten, že to super přijde jen těm, kdo pak nemusí řešit následky. A výchovné pak taky je, nechat řešit ty důsledky to dítě třeba, a tím nemyslím na něj nějak příšerně křičet, bít ho nebo ho nechat spát v mokrých perinach. 

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:46

dzizisketa děkuju za pochvalu, za tu celkem krátkou chvíli mám z tebe stejný pocit A to je dobře, že je autíčko v bezpečí

Těším se, že se třeba ještě potkáme, my za tu dobu v komunikaci udělaly velký skok (ten můj AHA moment myslím přišel až později po našem setkání).

Na Teorii typů jsem slyšela velkou chválu od kamarádky, která má dvě naprosto rozdílné holčičky, takže věřím, že to přínosné být může

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:56

Anema tak já tu Herodesku beru spíš jako vtip. Co tak koukám, jsem na ty děti důslednější bez někteří jiní. Coz fakt neznamená, že je mám méně rada, nebo jim chci zle nebo pro ně ně nemam pochopení. Ale máme tady v okolí těch příkladů respektující výchovy hodně ( waldorfská škola) a úplně me ty vychovne výsledky neuchvátily. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:58
Reakce na Mha:

Zuzuli Je mi líto, asi jsme potkaly tu samou nepříjemnou osobu nebo její klon. Řekla mi, že ženy, které nerodily přirozeně, nemaji nárok říkat si matky. Tehdy jsem byla jak opařena a myslím, že jsem ji na to nic neřekla. Pak přišla chvíle racionality a uvědomila jsem si, že plácá nesmysly. Vůbec to spolu nesouvisí, ale vím, že jsem se tím také cítila zraněná. 

​jo, protože jedině správně přirozený porod je to co dělá matku matkou tvl

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 17:05

continuity jasný, já tu nadsázku pochopila :-) 

Waldorskou školu blíž neznám, ale taky máme v rodině příklad, kam to dopracovat nechci, takže bezbřehá moje výchova snad není.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 17:09

mnum Zuzuli Mha  pomoc, to jsou plky, že by jeden nevěřil, že je to vůbec možný, vážně! Takže my po sekcích plus třeba adoptivní ženy nejsme matky  tak to pak jo, to jsem se dovzdělala! kam na to ty osoby chodí, asi do nějakých kurzů stupidity...

Offline Mha
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 17:13

Malenge Mám takovou teorii, že pro ty jedové ženy byl porod jedinou věci, co v životě zvládly, tak se tím musí sebepotvrzovat. Ale možná je to jinak.

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 17:15

Malenge Mha nejhorší je, že když tyhle typy pošleš do prdele, mají akorát pocit, že se jim potvrdila jejich pravda. 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 17:17
Reakce na Zuzuli:

A dostala jsem prednasku, ze jsem neporodila, tak at tomu nerikam porod a tak dale... V aute jsme pak s muzem jen nevericne koukali, co to jako bylo

​S timhle jsem se nedavno setkala v jedne FB debate, kde zeny, ktere porodily vaginalne utocily na nekoho, kdo napsal, ze v porodil 2 deti cisarem a rikala jsem si, ze nektere zeny jsou na jine zle jak sane. Uplny radikalismus. Uz jsem si vzpomnela, bylo to ve fintess skupine, zadne ezo prirodne zamerene, kde by se rozebiraly porody. Bylo to o cviceni a hubnuti po detech.

Online Sweet Potato
40527 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 17:20

dzizisketa Já se o metodu přirozených důsledků snažila odjakživa. Přijde mi to ideální.  S mladší to fungovalo, asi nikdnebyl větší problém, u starší to bohužel obvykle stejně vedlo k výbuchu a násobnému záseku.

Offline Mha
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 17:24

Pinot Noir Já bych to ráda uměla. Ne, nejsem Mirek Dušín, ale to, co mám říct, mě napadne až v noci, druhý den, zkrátka pozdě.

A ano, kdybych ji odeslala, řekla by, že tím jsem to potvrdila. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 17:25

Mha mne prijde ze porod a vubec materstvi je jejich nejvetsi zivotni seberealizace, se proste shledly v roli Matky. Ale nechapu tu potrebu nekoho jineho shazovat, fakt ne. Zena zene vlkem...

Offline Mha
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 17:30

mnum Já myslím, že to není jen tahle oblast, i oblast vzhledu nebo pracovniho úspěchu, výchovy dětí  ... Myslím, že si ženy navzájem dovedou hodně i pomoct, i ublížit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 17:39

continuity respektující výchova ale neznamená, že ty děti nemají hranice, to je pak spíš rezignace na výchovu. Spiš ty hranice nastavuješ jinak. Stejně jako ty respektuješ děti a jejich potřeby, oni mají respektovat tebe a tvoje potřeby (i všech okolo)

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 17:44

Mha obecne ano, jsou ruzne oblasti kde zena zene dokaze zatnout do citliveho mista. ted jsem mluvila o tech co odsuzuji porody tech druhych a povazuji je za nedostatecne

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 17:52

Mha mnum já to prostě vůbec nedokážu pochopit, ani malinko, hlava mi to nebere. Ty kecy, že není matka, neporodila. Se to dítě ven asi prokousalo nebo nevím, když to nebyl porod  to už by se ta, co zvládla porodit za tři hodiny, mohla povyšovat nad ostatní, kterým to trvalo dýl, že jsou houby matky. Jsem vážně šťastná, že mi nikdy nikdo nic takového neřekl, nejsem si úplně jistá, jak bych reagovala, asi jen spadlou bradou.

Offline Mha
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 17:54

Malenge Jo, to šlo, sestavit rebricek podle rychlosti porodu

Ale nevím, kdo je vitez