Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sweet Potato
40528 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:14
Reakce na continuity:

Sweet Potato Ježíši, tohle koučování, to je něco. Jednu dobu to byla strašná manažerská móda. Místo aby tě šéf poslat otevřít okno, tak se ptal, jestli ti není vedro.

​Podobnost sice úplně nevidím, ale zní to strašně.

Připomíná to teda jednu "respektující" techniku, místo poslat otevřít okno máš říct "je tu/mi horko". Ta mne teda zvedla tolik, že mne z toho kurzu autorky málem vyvedly.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:15

Karja polomatka

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:16

Sweet Potato no u nás by som na to dostala odpoveď "tak sa vyzlec"

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:23

MPLee ty konce jsou takhle vymyšlený proto, aby se žena přestala bát a začala se těšit na porod :) Držím palce! 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:25

MPLee prosimte jeste umejt okna a vytrit v klece schody!!! Ale tlapkam

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:28

MPLee hele ale zrovna u toho ricinoveho oleje jsem presvedcena ze zabral:) ale doporucit ho nemuzu, ne s klidnym svědomím... 

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:29

Sweet Potato Mrakoplas a než se domluvíte, komu je vedro, komu zima a kdo se vyzlece, mohlo být 3x vyvetrano, protože na začátku vadil smrad. Akorát to komplikuje komunikaci a porozumění. 

Já teda v tomto podsouvání pocitů nevidím respektujícího vůbec nic. To samé to sdílení zpětně vazby od sebe sama. Jak se ti to líbí? Co bys příště udělal lip?

Je už jenom krůček k: proč si to udelal? A jak si to mohl udělat?

Co už je čistokrevná vycitka. 

Online dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:33
Reakce na continuity:

Sweet Potato Mrakoplas a než se domluvíte, komu je vedro, komu zima a kdo se vyzlece, mohlo být 3x vyvetrano, protože na začátku vadil smrad. Akorát to komplikuje komunikaci a porozumění. 

Já teda v tomto podsouvání pocitů nevidím respektujícího vůbec nic. To samé to sdílení zpětně vazby od sebe sama. Jak se ti to líbí? Co bys příště udělal lip?

Je už jenom krůček k: proč si to udelal? A jak si to mohl udělat?

Co už je čistokrevná vycitka. 

​Prosím tě, jak můžeš sloučit tu zpětnou vazbu s typickou manipulativní výčitkou? To je něco úplně jiného, má to jiný účel, vychází to z jiných pocitů, reaguje to na úplně jiné potřeby. 

Online žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:36

continuity Já nevím, co je na normální pochvale už přežitýho. Upečeš skvělý narozeninový dort, vyhraješ si se zdobením a přijde manžel a řekne: "vidím, že sis s tím dala spoustu práce, musíš být na sebe hrdá"

S takovou pochvalou ať jdou do háje, já chci slyšet, že je krásnej a já strašně šikovná.

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:41

dzizisketa to bude tím, že jako introvert vazne nesnáším, když se v mých pocitech hrabou jiní lidé.

Pokud si chceme povídat o obrázku, tak si povídejme o obrázku. Ale otázka: jak se ti to líbí? není o obrázku.  

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:41

žluťásek "to se ti povedlo"je povolena formulace:D ale spis nez u rodicu, mi to prijde vhodny u ucitelu. Moje mama to pouziva, protoze clovek ma nekdy tendence si ty deti rozdelit na sikulky a ty zbyly....ale pochvalit chces vsechny no:)

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:43

žluťásek no pockej a ted by přišel a místo pochvaly se zeptal a jak se ti ten dort líbí?

Případně, co bys příště udělala jinak?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:44

continuity to "podsouvání" pocitů je spíš pro děti, ne? Aby se naučily ty pocity dekódovat místo toho řevu.

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:45

dzizisketa "Jak se ti to líbí? Co bys příště udělal lip?" 

to teda použité místo pochvaly já bych vnímala jako vysloveně manipulaci - když se dítě s něčím půjde pochlubit, tak snad se mu to líbí, jinak by to zahodilo, ne? co to je za blbou otázku.. a "co bys udělal líp" už je vyloženě = máš to hnusný, koukej to napravit. 

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:47
Reakce na Evaeva:

continuity to "podsouvání" pocitů je spíš pro děti, ne? Aby se naučily ty pocity dekódovat místo toho řevu.

​v tomto se může taky stát, že dítku místo toho aby se naučilo vyjádřit vlastní pocit podsuneš ty ten svůj

Online žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:47

continuity to by zkusil jednou a měl by to na talíři ještě následující troje narozeniny

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:49

žluťásek presne. 

Online žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:50

viktorka_od splavu ano, s tím mám problém, to podsouvání. Navíc mi to tedy přijde absolutně nepřirozené.

Nevýchovu vůbec nesnesu číst, natož poslouchat. Ty vykonstruovaný situace a nepřirozené dialogy, neumím se přes to přenést. Obsah je asi fajn, ale formu nedávám. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:53

žluťásek říct, že dort je krásný a výborný se může, ne? Mě teda moc přes pusu nejde to šikulkování, spíš chválím ty činy, no. To ostatní je fakt divný. Hlavně Co bys příště udělal jinak? co to má být!?

Offline Sweet Potato
40528 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:54

Evaeva Právě že nám tenkrát autorky říkaly, že go jsou univerzální respektující postupy. Jako jasně, "Matýsku, tady na chodbě překáží tvá koloběžka v cestě" a "Miláčku, došlo mi pivo" není totéž. Ale možná už jsem tu psala, jak tímto způsobem vedené dítě uplatňovalo své "legitimní požadavky" stylem "maminko, moje sklenice je prázdná". A to už se v mých očích k tomu pivu blíží.