Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:58

Sweet Potato já teda musím říct, že mi na syna líp funguje Tady leží nějaké obaly od bonbónů. než Běž uklidit ty papírky!, všimla jsem si toho, že mě (první případ) poslechne téměř okamžitě, za to muž (druhý) většinou neuspěje, i když je důraznější. Ale když nezabere to první, holt nastoupí to druhé i u mě.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 20:59

Evaeva no nevím, když o obrázku nesmíš říct, že je krásný možná bys mohla pochválit lesklou polevu a precizní zdobení 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 21:05
Reakce na continuity:

žluťásek no pockej a ted by přišel a místo pochvaly se zeptal a jak se ti ten dort líbí?

Případně, co bys příště udělala jinak?

​Tvl by som po ňom tu tortu hodila 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 21:07

žluťásek ja som sa cez tú formu v nevychove tiež nevedela dostať. K tomu strašne roztahane, čo sa dá povedať dvomi vetami tam na celý článok. Nedokážem čítať balast okolo. Ale to, čo som zvládla prečítať/počúvať bolo fajn, ale veľa som toho neprecitala.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 21:10

Mrakoplas roztahané je to strašně, myšlenka dobrá, ale než se k ní člověk dohrabe

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 21:12

Viem, ze sa to tu cyklicky opakuje, ale viete mi odporucit dobre vodove farby a fixky pre 2,5 rocne dieta? Asi teda hlavne aby sa dali vyprat z odevu a lahko zmyt z povrchov? žluťásek ty asi budes mat prehlad?

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 21:14

rasaNori Já nerozporuju že by zabral. Ale zase se nehodlám ládovat něčím toxickým, ještě v kombinaci s vysokoprocentním alkoholem. To víc věřím medicíně a radši si počkám na vyvolávání. Ale on to má každý jinak, ani rada s koněm nebyla  myšlena zle a dotyčné kdysi zabrala

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 21:30

Evaeva musím teda říct, že prohlášeni: jsou tady odpadky a vezmeš prosím tě sebou odpadky? Jsou pro mě diametrálně odlišné. 

Já jsem zato, aby se jasně pojmenovávali ta přání. Neumím si představit, že by se způsobem: leží tady odpadky dorozumívali dospělí. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 21:45

DrowRanger fixy všechny, co jsou označené jako vypratelné, tak se vyperou. Máme mnoho značek, dobré jsou všechny :) Kupuju hlavně ty klasické prověřené, centropen, kohinoor, maped, ikea má super fixy. U malého dítěte bych koukala na šířku hrotu, když byl syn mladší, mnohem lépe se mu kreslilo s těmi širokými (jako má třeba ta ikea)

Naopak vodovky i když píšou, že jsou vypratelné, tak nejsou žádné nebo teda musí se hned začerstva, předeprat a drbat. Ty, co celkem jdou dolů, jsou Kohinorky, klasické školní označené jako vypratelné. Ale radši bych na malování vodovkama vyčlenila pár kusů oblečení jako pracovního a nechala tomu volný průběh, než se otravovat drbáním fleků. Pokud tedy k nim syn nebude mít přístup kdykoliv sám. Všechny snadno omyvatelné a vypratelné věci má syn doma volně přístupné, vodovky, tempery a akrylové barvy a fixy jen na vyžádání

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 21:55

žluťásek dakujem, pozriem teda kohinoor, nech to kupim vsetko v kope (ikeu mam z ruky a za postovne sa mi platit nechce). Pristup k farbam nemoze mat, pretoze kresli vsade len nie na papier, budem ho t da prezliekat (mam aj maliarsku zasterku z ikei ale tipujem, ze to dopadne rovnako ako s podbradnikom a odmietne ju...). Inak doma maluje prstovymi farbami, pastelkami a mojimi zvyraznivacmi a teda to je vsade, vratane mna .

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 21:57
Reakce na continuity:

Evaeva musím teda říct, že prohlášeni: jsou tady odpadky a vezmeš prosím tě sebou odpadky? Jsou pro mě diametrálně odlišné. 

Já jsem zato, aby se jasně pojmenovávali ta přání. Neumím si představit, že by se způsobem: leží tady odpadky dorozumívali dospělí. 

jako určitě je lepší říct "zapomněl sis tady koloběžku, prosím ukliď si ji" než "okamžitě to skliď!"

ale sdělení "leží tady koloběžka" bych považovala za matoucí.. a divný.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:00

DrowRanger syn má doteď hodně rád taky ty měkké pastelky se širokými hroty - Stabilo woody nebo všelijaké ty gelové voskovky. Moc dobře se s nimi kreslí, mají syté barvy, pěknou stopu, dobře se s nimi pracuje na velké ploše, nemusí se tlačit. Gelové voskovky máme od Maped, ty jsou parádní.

Já dávám na malování barvama na stůl nebo na zem igelitový ubrus. Je veliký, hodně se tím omezí riziko pomalování širého okolí. A super jsou ty nevylévací kelímky, jestli to neznáš. Vyrábí je taky kohinoor (mimo jiných samozřejmě)

Offline Sweet Potato
40528 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:00

viktorka_od splavu No a k tomu by ses dozvěděla, že říkat v takové situaci prosím je taky chyba. Protože nežádáš o nějakou laskavost, ale vyjadřuješ legitimní požadavek. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:03

Sweet Potato co to bylo za kurz, prosimtě??

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:06

Sweet Potato no a co kdyby dítě mělo legitimní požadavek že koloběžka má zůstat, kde je?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:08

Môžem si tu posťažovať častejšie? Syn bol dnes poobede ako vymenený, až na pár drobných zasekov sa s ním dalo dohovoriť, dokonca s nami v kľude pozeral lyžovanie! bez skákania, jacania atď, ochotne si uložil hračky a ani v posteli nevymyslal. Teraz než zaspal mi povedal, že som najlepšia kamarátka . A to doobeda tu bol ešte čistý horor (sambo už sa chystá otvárať rum na nervy :))

Offline Sweet Potato
40528 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:08

žluťásek Respektovat a být respektován. Veden přímo autorkami té knihy. 

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:09

Sweet Potato

Jakože coze.

To mi připomnělo jak mi kdysi šéf říkal, že považuje za normální říct prosím, i když neceka odpověď: pal do prd.ele. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:12

continuity viktorka_od splavu napada mě,  nemůže to fungovat lépe dik tomu že hodně dětí má potřebu řešit věci samo? Když mu řeknu "uklid kolobezku " tak ho "tlacim " do splnění nějakého mého požadavku,  zatímco když ho jen upozorním že tam leží kolobezka, tak má samo možnost vymyslet co s ní, kam patří a cítí se díky tomu více kompetentní? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:14

Sairon už vidím, čo by s ňou vymyslel ten môj, upratanie by to určite nebolo .