Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:42

Evaeva a tobě by se líbilo, kdyby někdo chodil po bytě a ukazoval: aha tady je tady neuklizeny talíř a tady zas kelímek od jogurtu?

Protože to občas dělá muj muž, když je v ráži, a jediný pocit, který to ve mně vzbudí, je mrsknout po něm něčím těžkým. Rozhodně nevstanu a nejdu to uklízet. 

Jak naučit uklízet děti opravdu nevím. Moji rodiče byli docela důslední, vyzkoušeli lecos a svršky roztroušené po bytě nechává moje dcera, stejně jako kdysi já. Přestala jsem to někdy dělat, třeba taky k tomu dojde. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:44

Sairon hm teoreticky má koloběžka svůj domeček ve kterém má být zaparkovaná. a není potřeba nad tím dumat. to nejjednodušší řešení bývá nejlepší

fakt jestli máš iluzi o tom, že dítě nějak vychováš k tomu, že mu bude vadit nepořádek a samo ho aktivně bude likvidovat.. no tak to je dobrá sranda

​iluze asi nemám žádné,  mám jen plán to s nima přežít než se odstěhují a to co nejjednodušší a nejméně konfliktní formou

A nesouhlasím s tím že nejjednodušší řešení je to nejlepší.  Nejjednodušší je vyžadovat splnění pozadavku postupně se zvyšujícím tlakem,  což ale není způsob výchovy který bych považovala za nejlepší. 

Offline Tak Betty
6161 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:44

Evaeva Sairon výchova je křížová cesta k pokoře. Hodně štěstí. Jdu do vinárny.

Offline Sweet Potato
40528 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:45

Evaeva To o hodně dřív. A taky může začít stejným způsobem komunikovat s okolím.

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:46
Reakce na Tak Betty:

Evaeva Sairon výchova je křížová cesta k pokoře. Hodně štěstí. Jdu do vinárny.

​amen

Online Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:47
Reakce na Evaeva:

viktorka_od splavu tak mluvíme o tříletém dítěti, až bude větší, bude to jiné. 

​Když já si myslím, že se na to tlačí zbytečně brzo, jako na spoustu věcí. Proč se od dvou let nervovat s děckem, které nechápe, proč odnášet talíř že stolu a koloběžku parkovat tuhle a ne támhle, když ve čtyřech to po několika požádáních pochopí úplně snadno.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:48

continuity já to nedělám jako tvůj muž. Ale ano, víc mi vyhovuje, když někdo řekne (teď nevím, takže poněkud divný příklad) Zakopl jsem v chodbě o tvé boty. než Ukliď si boty, prosím. což je samozřejmě lepší než Okamžitě si ukliď ty boty.

Ten úklid byl jen příklad, navíc zrovna v tomhle mám tu laťku celkem nízko;) výhledově bude stačit špinavé nádobí v kuchyni, oblečení v koši na prádlo a odpadky v koši.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:49

Pinot Noir no nemyslím si, že zrovna já bych na něco tlačila. Alespoň podle reakcí okolí.

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:49

MPLee Ježiš, okná umyť, už si umyla? To kedysi (neplánovane) zabralo mojej mame

Offline viktorka_od splavu
49384 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:50
Reakce na letfenixa:

MPLee Ježiš, okná umyť, už si umyla? To kedysi (neplánovane) zabralo mojej mame

​to se u nás zakazovalo, že se dítěti omotá pupeční šňůra kolem krku. u nás se doporučuje sex (a funguje!:-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:55

viktorka_od splavu sex potvrzuju! MPLee

Mužova babička prý umyla okna, načež se dítě otočilo a ona musela rodit koncem pánevním:)

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 22:56

A ja poviem: mohol by si, prosím, odpratať tú kolobežku, lebo tu zavadzia a niekto by sa o ňu mohol zakopnut 

Prosím o rozbor.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 23:04

letfenixa Já říkám víceméně totéž, jenom česky ;o)

Online Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 23:07

letfenixa říkám to stejně. Teda většinou spíš tak, že tady na ni bude pršet a zreziví

Offline continuity
43218 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 23:07

letfenixa to mě přijde asi nejlepší. Když to člověk zrovna zvládne.

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 23:07

No a já bych šla do te předsíně, jako o koloběžka zakopla a koloběžka by pak začala volat dítě, že tam nechce ležet, že chce být pěkně uklizena, že se tady boji, že na ni zase někdo slapne.

A dítě ji pak samo rádo zachrani=uklidí a bude si pamatovat, že koloběžka nechce ležet uprostřed, protože se bojí, ale moc ráda stojí pěkně u zdi.

A je po problému. 

Vyzkoušeno za vás.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 23:09

Dadoo zrovna tyhle tanečky mi jsou protivný. Navíc není nic jednoduššího než říct že koloběžka tam ležet chce:)

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 23:11

Snažím sa to, čo chcem, aby spravil, odôvodniť. A zdá sa, že to funguje. U nás. Na môjho syna.

Online Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 23:11
Reakce na Evaeva:

Dadoo zrovna tyhle tanečky mi jsou protivný. Navíc není nic jednoduššího než říct že koloběžka tam ležet chce:)

Souhlasím.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 23:16

viktorka_od splavu  Evaeva letfenixa Okna umyl muž  A sex bohužel nefunguje  No, budu muset počkat a zprávvy s dotazy dál ignorovat