Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 19:44

dynda Jo, tak jsem to myslela, jsou to proste fajn zensky! Skeble jsou az na navorozeneckem;-)

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 19:49

Rhaenys Hmm, ono je to proste hrozne citlive, ja si neumela predstavit, ze by tam muj partner nebyl, uplne jsem z toho mela psycho, ze to nestihne, nebude brat mobil etc....No ale on tam podruhy byl uplne k prdu, vubec jsem se nedokazala napojit na toho doktora, neposlouchala jeho, ani asistentku, furt jsem jen knourala, protoze jsem mela komu. Bez doprovodu by ten samotnej vykon byl urcite lepsi, muj spojenec a partner by byl ten doktor ze jo. Jenze to si proste clovek jako nevysvetli predtim, je to proste citliva vec. Moc ti drzim palce, at to dopadne k tvoji spokojenosti 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 19:50

Karja ja som mala hroznú práve pri pôrode a mala som z nej traumu dosť dlho. Ale to bolo na Slovensku, druhý pôrod v Čechách boli všetky bez výnimky milé . Ja som odtiaľ šla úplne šťastná. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 19:52

Mrakoplas ja som to ani nebrala ako výtku. Sama som vnútorne bojovala s tým, či ho tam dať alebo nie, lebo teoreticky by sme to ozaj s mužom vedeli pokryť a za cenu duševného zdravia sa pri ňom prestriedať, muž bol na tom s pochybnosťami rovnako, ale fakt to nemá zmysel keď my dvaja sa do bubliny izolovať nevieme.

Mohučanka jo, overené na 100% :D ale kamarátka má muža na HO od marca, asi s mesačnou prestávkou a v pohode. Len teda diěta od neho nečaká žiadne interakcie (a je teda o dosť samostatnejšie než to moje, si pamätám ako sa jej syn u nás keď malý začal chodiť do jaslí hral 3,5 hodiny sám, kým my sme pili čaj a klábosili v kuchyni o.O).

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 19:53

Mrakoplas Ja mela vsechny hrozne mile, proste fajn lidi. Ale je fakt, ze jak tam byl ten ,,sambo navic,, tak to byl rychlej porod, ono je to taky neco jineho, zda je tam na samotny porod nebo na ty dlouhy bolestivy opruzy predtim;-)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 19:54

continuityáno, ja si to neviem reálne predstvaiť trebárs ani pri dvoch programátoroch, prekladateľoch atď. Asi by jeden musel ostať na pandemickej OČR...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 19:55

letfenixa ale ty by si mala spadať do kritickej infraštruktúry, nie? ja som k tomu hľadala v zákonoch dáke usmernenie, čo to teda vlastne je a nenašla som...

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 19:58

Candance myslela jsem si, ze to bude na dlouho a ona se nabidla ze prijede, aby me zabavila, kdyz sambo tam nesmel(hekarna pro 3 rodicky, ale zenskou by tam pustili). No a kdyz prijela, sla jsem uz na sal, chvili se se sambem stridali(kvuli plentam nemohl byt vic nez 1 doprovod) no a ja ji poprosila at zustane, najednou jsem ji proste potrebovala vic:) bylo to bozi, moc mi pomohla, aniz by se zbytecne ptala a hlavne mi pomohla na konci, kdy  PA rodila vedle s pani a na nas jen houkla, at uz pri dalsi kontrakci tlacim, coz bych teda sama nezvladla. Nutno rict, ze mamka je zdravotni sestra, byt pak studovala neco jinyho, takze porod z tohodle pohledu uz videla:) ale bylo to moc fajn, jakmile se Tonda narodil, vymenila se zase se sambem a ten uz asistoval u vazeni/mereni a bondingu:) 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 20:02

Mohučanka to mám velkou radost. Sranda, že zrovna dnes odpoledne jsem to hledala, jestli nebude pokračovat, že už načase najít náhradu :) 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 20:17

žluťásek no dcera si právě dneska do metra vzala to listopadové číslo, tak jsem si říkala, to je taková škoda...A s tím domem lepeným si hraje pořád!!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2021 20:24

711990 já jsem o mámě trochu uvažovala, přišlo mi právě dobré, že už má porod za sebou. Ale nakonec byl muž a je pravda, že to bylo asi lepší, mám k němu ještě blíž než k ní.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 20:28

DrowRanger kamarádka v zahraničí to musela řešit snížením úvazku. Napřed pracovali s manželem na střídačku ve dne a v noci, ale to nebylo dlouhodobě udržitelné, protože téměř nikdy nespali. Akorát že menší úvazek = míň peněz, nemožnost vést zajímavý projekt, atd. 

Jako znám i ženy, které se dokážou ve dne kvalitně starat o děti a v noci kvalitně pracovat, ale já to teda nejsem. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2021 20:29

Rhaenys určitě muže nenuť, ale můžeš mu zkusit navrhnout, aby tam s tebou byl tu první (ale nejdelší) část a na samotný porod a tvoje ošetření odešel. Ta první fáze nejspíš bude trvat několik hodin a moc se toho neděje (až na ty bolesti, že jo:)) a je fajn, když ti někdo podá pití nebo pomůže chodit. Já jsem to tak plánovala, akorát že dítěti se ven moc nechtělo a ta fáze "rození" vlastně přišla hodně pozvolna až neznatelně a tak tam muž nakonec zůstal. U druhého už to bral jako samozřejmost. Ale žádný zážitek z toho nemá, byl tam kvůli mě. Vůbec by mu nevadilo přijít až k umytému miminku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2021 20:31

Mohučanka výborná zpráva ten Puntík! Zrovna před chvílí jsem si říkala, že se musím podívat, jak to vypadá.

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 20:34

DrowRanger učitelé určitě nejsou zaměstnanci kritické infrastruktury:-) u nás jsou to třeba obsluhy jaderných elektráren, celkově pracovníci co zajišťují dodávky elektřiny, vody, plynu.. 

"Kritickou infrastrukturou jsou podniky, u kterých by narušení jejich funkce mělo závažný dopad na bezpečnost státu, zabezpečení základních životních potřeb obyvatelstva nebo zdraví osob."

a v tom dotyčným podniku se to týká jenom těch zaměstnanců, kteří tu funkci zajišťují přímo, nepatří k tomu třeba cojávim účetní nebo obchodní zástupci, jen ti, bez kterých to nepojede.

Offline 4n4
251 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 20:36

Rhaenys manžel taky dlouho přemýšlel, jestli k porodu jít nebo ne. Nakonec na samotný porod odešel (což jsem zjistila až dodatečně - měla jsem jiné starosti ). U mladších dětí byl pak už celou dobu.

49385 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 20:37
Reakce na 711990:

PA rodila vedle s pani a na nas jen houkla, at uz pri dalsi kontrakci tlacim​

kristova noho co to tam máte za ústav? jako by nestačily ty plenty

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 20:44

viktorka_od splavu to byla spis smula, ten den/vecer rodilo hrozne moc zenskych a bylo tim padem malo personalu - jedna PA na 2 rodicky a ta druha temer neumela cesky a nespolupracovala, zatimco ja byla ok a s doprovodem, no....bohuzel se to seslo ze jsme zrovna my dve porodily snad 10min od sebe. Ale nestezuju si:)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. ledna 2021 20:47

711990 ono je to spíš dobré znamení, když jí nepotřebuješ. Já ji u prvního vykryla snad na hodinu, ovšem u druhého jsem jí to (teda nějaké jiné) vynahradila.

49385 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 20:48

711990 a doktoři už se dneska nevyskytujou vůbec? já rodila ve FN a poprvé tam byl celou dobu a podruhé teda přišel až pak, ale volali ho neže ne:-)