Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 18. ledna 2021 23:18

Karja 

Nepomohla by s tím cvičením velkámalá? Já kdybych synovi kroutila krkem, malá by přišla, že chce taky. Ona musí mít všechno jako on, je hrozná vopice. Že byste s velkou dělaly, že cvičíte a malá by pak třeba chtěla taky?

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. ledna 2021 08:58

Tak ja jsem tu nedavno psala spor ortopeda a fyzioterapeutky. Brzo dam rozreseni . Z perinky dite vyrostlo a je aktivni, takze ji mesic a pul proste uz nedavam..No a dite se zacalo samo otacet na bricho pred 4.mesicem, hlavu drzi..no tak jsem se vykaslala i na Vojtovku. Matka roku teda nejsem. Jeden chtel dite na uplne cely den pomalu svazat do kozelce a druhy 3x denne cvicit vojtovku s revem (duvod uplne nevim, prej kazde dite z ni profituje).  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2021 09:02

Jos ona ta vojtovka bez řevu moc nefunguje, resp. je potřeba, aby se to dítě trošku bránilo. Ale cvičit jí bezdůvodně asi potřeba nebude.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 09:11

Jos moje kamarádka je pediatr a říkala mi, že v ČR se dost často posílá na Vojtovku zbytečňě, nevím co je na tom pravdy. Malý je šikovný!

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. ledna 2021 09:26

INCOM1 Ja se pak ptala obvodni, co jako dal, kdyz uz pase dobre koniky atd. Tak mi na to rekla, ze ona by idealne nechala cvicit i vsechny zdrave deti. No ona dost inklinuje k cinske medicine, ale to normalne neni poznat, ma jinak nas "zapadni" pristup. Ja zase nechci neco zanedbat. Sama jsem mela jako dite uplne ploche nohy a to je opravdu k placi, kdyz nemuzete ani behat. Pak se to dost vylepsilo spec.vlozkami, chozenim naboso a po spickach, nejakymi cviky. Ale uz se to nikdy neupravi uplne. 

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 09:33
Reakce na INCOM1:

a koukám naše oblíbené tepláky

​jsou skvělý, i teď v zimě, jak maj trochu vlas. Já teď koupila jedny v hm a přijde mi, ze ji skrti v pase, byt jsou jinak volný. Ještě máme z lindexu jedny s širokým napletem v pase a ty nosí dobře od září, furt ji to je

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 09:37

Dneska ráno bylo dítě nějaký unudlaný a protivný, do školky ho měl vzít sambo, takže to zrušil. Takže jsem zkejsla doma na HO, dítě na krku, za první hodinu zaznělo přísahám asi stokrát "mami podaaaat", "mami nejdeeee", doplněné o "mami chci do školkýýýý". Uzavřel to tím, že mi rozlil (omylem) skoro celý ještě napůl horký kafe za topení, kde je největší kabelová skrumáž z celého bytu, následně přestala fungovat wifi, připojení k internetu vůbec a televize. Už jenom sedm (a půl) hodin a mám to za sebou Tádydádydááááááá.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 09:41

Prosím, co teď předepisují pediatři místo vigantolu? Pokud jsem se správně dívala, tak dodávky stále nejsou.

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 09:53

Malenge d od terezie se da pouzit

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 09:55

MP Meri male rostou 3 stolicky a muz odjel az do patku pryc. Premyslim jestli se pujdu zastrelit rovnou:) 

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 09:58

Malenge rasaNori terezia teď v dtestu prý úplně pohorela, ze má o hodně min vitamínu D, než je deklarovano na obalu, oni už se k tomu vyjadřovali, ze nechali otestovat několik sarzi a není to pravda....jinak ono krom vigantolu žádný lek není, všechno ostatní jsou potravinový doplňky... ale příbuzným při jarním výpadku taky doporučili terezii

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 09:59

Jos jasně, já taky ne, my taky cvičíme. Ale cvičit s dítětem očividně v pohodě bych asi neměla morálku. Už teď to nesnáším skoro tolik co miminko. Náš buclík se začal opatrně otáčet a dokonce plazit, tak jsem přešťastná

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. ledna 2021 10:04

Potrefenáhusa Ja davam teda taky Terezii a spousta kamaradek taky. Po vigantolu ty deti maji nekdy bolesti bricha. Mam teda oboji a casto zapomenu nebo naopak kapnu vickrat jak se tedmaly had sviji

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 10:07

K té Vojtovce (možná už jsem to psala, tak se omlouvám). Před časem se mnou fyzio cvičila stejný cvik, který jsem před lety dělala s mininem. No, cvičila. Já ležela na zádech a ona mi lehce tlačila na dva body. Když jsem odtamtud odcházela, byla jsem, jak kdybych složila vagón uhlí. Takže se vůbec nedivte, že se to těm dětem nelíbí. Musí to pro ně být strašná námaha.

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 10:09

Jos jo, jsme na tom stejně.

ja teda nezapomínám, mám to v rutine než vstanu z postele a teď, co jsme zacali s prikrmama, tesne před jidlem. 

Offline letfenixa
10908 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 10:10

Namiesto vigantolu dávam DeVit, aj sebe.

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 10:12

Já jen, ze ty potravinový doplňky jsou o mnoho min kontrolovaný nebo vůbec než leky a musí člověk holt věřit, ze je v tom to, co deklarujou na obalu

Offline Pinot Noir
29956 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 10:14

A Vigantol zas není? V létě jsem ho kupovala. Já bych ho teda ničím nenahrazoval, pokud je k dostání.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 10:14

Potrefenáhusa miminko a Goliášek

Jinak já se taky hodně bála, náš kocour je fakt vostrej, ale nikdy miminu nic neudělal, nekousl, neškrábl, jen jednou se tak propagačně ohnal (škubl hlavou), když ho dcera píchla prstem do oka. Jinak snášel od ní všechno, ale docela často pak šel ke mně a když jsem ho chtěla pohladit, tak kousl mně, blbeček.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 10:15

rasaNori Potrefenáhusa díky, kouknu. Vím, že vigantol je jeden jediný a pěkně mě to štve. Nedám na něj dopustit, i staršímu kapu tak od října do dubna každoročně a jsem přesvědčená, že napomáhá tomu, že je hodně odolný, zatím se stalo přesně 1x, že by ze školky přinesl nějakou chorobu, a to chodí třetí rok. Tak teď vymýšlím, čím to nahradit.