Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 10:30

Malenge ja tu mam jeste pul lahvicky vigantolu, terezii, starsi davam moellers rybicky, ta se o ne hlasi aktivne kazde rano sama:) 

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 10:37

Tak ta moje kolegyně vrazila ke mně do kanclu s pláčem - já se vyděsila k smrti samozřejmě... ale chudák plakala úlevou že se mladá konečně dostala na ten ultrazvuk a dítě žije. Bohajeho, to bude eště pocuc, než to dotáhneme do konce

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. ledna 2021 10:47

barbucha Existuje domaci UZ pro kontrolu srdecnich ozev, nepouzivala bych to teda uplne casto, kolegyne z gynekologie at me kdyztak opravi...Presto by to asi pro tuhle damu nebylo uplne od veci.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 10:48

barbucha no uf. A příště ať nestresujou (obě) a vyrazej na tu pohotovost a za chvíli mají vyřešeno. Takhle vypsychovaná matka tomu prckovi uvnitř nijak nepomůže.

Offline Mha
příspěvků moje polička 19. ledna 2021 10:49

barbucha Tak to je dobré pokračování

Do statistiky Rybí tuk dávám dětem na lžičku, vždycky když mluví sprostě, dostanou lžičku. Hm. Jak se projeví předávkování? 

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 10:49

Mha

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 10:50

Jos 

Fakt?! Okamžitě to předám dál, ať si to holky někde najdou...

Malenge 

Taky jsem si říkala, že ten psychickej stav moc ku prospěchu ani tomu dítěti neni.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 10:50

Mha

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 10:54

barbucha jmenuje se to angelsound myslim

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. ledna 2021 10:57

barbucha Nemam s tim odobne zadnou zkusenost. Ale ta holka byla podle popisu strasne vystresovana a to muze opravdu vlivem te stresove reakce ovlivnovat prutok krve placentou. Takze cokoli, co ji da pocit bezpeci (byt falesneho), tak pomuze. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 11:03

Mha

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 11:04

Sweet Potato ja mu to prave verim a strasne to s nim prozivam

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 11:07

Já jsem o tom angelsoundu taky chvilku uvazovala, jenže pak jsem si rikala, ze bych to dite jednak určitě usmazila častým používáním, jednak bych byla ještě vystresovanejsi, pokud by se mi ho nedařilo najít a než jsem to vyřešila, tak se zacala někdy v 17 tt vrtet a vrtela se spolehlive chvilku kazdej den 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. ledna 2021 11:25

Malenge naše doktorka doporučovala Baby D, ale nezkoušela jsem

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 11:46

Malenge ja zrovna minuly tyden vigantol kupovala, u maxe. Jen me poslali do jine lekarny, ze oni ho nemaji, ale kousem dal je na sklade. A na jare, kdyz se nedal sehnat, jsme brali dve lahvicky v Motole, v nemocnicni lekarne. Nejdriv ja jednu pro mimino a pak za dva tydny mamka, co ho nemohla nikde sehnat pro sebe. Tak zkus toho maxe a nebo nemocnicni lekarnu. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 12:05

Evaeva děkuji, píšu si.

Zuzuli minulý týden? Tak to je super zpráva, moc děkuji, budu to zkoušet.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 12:16

Mha No tak to zavedu doma. Dneska jsem se srazila hlavou s velkoumalou,samozrejme skrz nejakou blbost, co delaly a co mely zakazane. Zaklela jsem ,,do hajzlu,,. A co myslis, uz dvakrat se me zeptala, ,,mami kdy uz pujdes do hajzlu,,? Takze u nas bych to objednavala na litry.

No a Vigantol nedavam vubec, co to ma za vyznam krome posileni imunity? Ja ho davala fakt jen jako malemu miminku. Ja se I zareknu, ze ho budu davat, a vzpomenu si tak tri dny...

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. ledna 2021 12:19

Karja Vit. D je hodne na imunitu (krome vyvoje kosti pres hospodareni s vapnikem atd), posledni roky se dava i pac. V intenzivni peci. V lete zrejme staci dite vyslat ven na slunce, ale v zime v nasich koncinach bych ho davala aspon pokud si nekdy vzpomenes. 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 12:23

Jos Jee, no kosti, tak to me mrzi. Ja jsem na tohle proste jelito no...Tak si to jdu zas vyndat nekam na oci;-)

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 19. ledna 2021 12:27

Do statistiky - vitamin D máme od Möllers na lžičku, po něm dostávaj za odměnu Bio Gaiu v tabletce, to maj chuděry místo bonbonu, u nás se sladkosti nevedou 

Dcera od kolegyně by si od gynekologa měla vysvětlit jak je to s těma pohybama- odkdy, jak, jak často, co je norma a jak tomu pomoct, když si člověk není jistý... možná je ten doppler na srdíčko (to se jmenuje angelsounds??) pro ty úzkostný tipy fakt dobrý. Po 12. týdnu už se to děcko usmažit ultrazvukem nedá ...

Obě naše holky měly rehabilitaci- velkávelká pro nekvalitní vzpřimování a postupně se objevující svalovou asymetrii- ve 4 měsích jsem si všimla asymetrické faldy na stehýnkách, v leže na břiše ro vypadalo, že má každou půlku jinak velkou. Cvičení bylo jen na posílení zad a vycentrování vleže na zádech. Nejvíc se to srovnalo, když začla v 8 měsících lézt. Myslím si, že předpisové lezení- pokud to vyjde- udělá pro ty děti nejvíc. Malámalá to měla horší, vývoj šel dobře, bylo vidět, že s tím má práci, jak byla veliká. V 8 měsících začla zkoušet kolínka a pak měla zánět ledvin. Typický horečnatý hnusný onemocnění, bolesti, probdělé noci- nikdy na tu bezmoc nezapomenu. Zhubla půl kila, v následujících 3 měsících jsme zachytili ještě 2x zánět močového měchýře. Strašně jí to zarazilo ve vývoji, začla se jen plazit. Začli jsme zase cvičit a posilovat zádové svaly, ale trvalo to příliš dlouho. Pak se to rehabilitační přestalo líbit, absolvovali jsme i návštěvu u dětského neurologa a došli jsme k doporučení na Vojtovku. Měli jsme zacvičovací lekci na rehabilitaci, pak jsme se doma týden trápili, nešlo mně jí stimulovat. Po týdnu jsme měli jít na kontrolu a do té doby začla předpisově lézt, byl jí rok a bylo to na mý narozeniny. Pak už to trvalo jen 2 měsíce a začla sama chodit.