Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 03. února 2021 09:30

rasaNori Pinot Noir tak teď jsem po přečtení vašich zkušeností s prodejem věcí po dětech definitivně zavrhla myšlenku, že se budu o něco podobnýho snažit. Oblečení v dost dobrém stavu podědily hned 3 různý děti, přebalovák jsem s radostí vlastnoruč rozmlátila, různý podložky, lehátko a nosítko šly po příbuzenstvu, kočár je v zápůjčce na neurčito a možná taky na nekonečno a postýlky (jedna klasická, jedna atyp na míru) nabídnu do blízkého azylového domu... na takovýhle dopisování fakt nemám. A stydím se napsat, že podobný způsobem ("postýlku někdo") poptával můj vlastní bratr boby pro synovce. Zatímco vychovává a rovná moje děti, kdykoliv se s nima vidí

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 03. února 2021 09:41

marieu já mám moc dobrou zkušenost s regionálními skupinami na fb. Většinou se najde někdo se zájmem a odvozem ještě tentýž den nebo během pár dnů. A přiznám na rovinu, že zájemce neberu vždy podle pořadí, ale občas odfiltruju viditelný pitomce rovnou.

Pod fotkou "zájem", tak odpovídám do komentáře "napište mi prosím sz" a v soukromé zprávě stojí jediné: "píšu".

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. února 2021 09:43
Offline Aranel
6643 příspěvků moje polička 03. února 2021 09:44

žluťásek Mělo by tam být samozřejmě "sz"

Online Potrefenáhusa
38933 příspěvků moje polička 03. února 2021 09:55

žluťásek to je strasny

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 03. února 2021 10:06

žluťásek

Tak vidím, že jsem moc přísná, mně vlastně odpověděli samí milí a slušní lidé, jen někteří nepozdravili

Offline Sweet Potato
40532 příspěvků moje polička 03. února 2021 10:10

žluťásek A vsaď boty, že se dotyčná osoba někde v soukromí fb nebo jinde vylamuje nad magorama, co si myslej, že jim bude kvůli postýlce psát romány, snad jim musí beht jasný, co chce

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 03. února 2021 10:12

Pinot Noir Je vidět, že máš málo zkušeností

To přehazování ceny jsem taky už zažila, z obou stran. Prodávala jsem hru, o niž jsem netušila, že je to vyprodaná pecka a prodává se o dost dráž. Ale už mi bylo trapné cenu měnit, takže ji dostal první zájemce a ostatní mi pořád vypisovali, jak si přijedou okamžitě a dají o stovku dvě víc.

A stejná situace z druhé strany, našla jsem hru, co jsem hodně chtěla, za krásnou cenu. Byla jsem první, s paní jsme už byly domluvené na předání odpoledne. A za hodinu mi přišla zpráva, že jiný pán nabízí o stovku víc, kolik dám já

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. února 2021 10:12

žluťásek já mám taky dobré zkušenosti s těmi lokálnimi skupinami. A taky si vybírám podle odpovědi. A přiznávám, že pokud je zájemců hodně, tak odepisuju jen těm prvním, pak už ne. Když jsem prodávala komody z ikei strhla se taková smršť, že to fakt nešlo všem odpovědět.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 03. února 2021 10:16

žluťásek no, já asi víc zkušeností sbírat nehodlám, vidím to jako marieu 

Ohrádku jsem prodala, ještě jsem tam dala inzeráty na postýlku a matrace, ale ty asi nikdo chtít nebude, ačkoliv jsou jako nové, používané minimálně a původně pěkně drahé, ale do ničeho dalšího už se nejspíš nepustím. Možná kočárek, Baby Jogger by se myslím prodat mohl?

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 03. února 2021 10:19

žluťásek já jsem o tom darování přemýšlela už a priori, tohle mě už jen "dopřesvědčilo"

Offline Jos
příspěvků moje polička 03. února 2021 10:37

marieu Ja na prodavani po FB taky nemam nervy, navic k nam skoro nikdo nepojede a ted by ani nedojel . Veci co jedou treba treti kolo bud vyhodim nebo zkusim udat nejake budouci tehotne kamosce. Kocar bude problem, x lander po 2 detech..kdyztak zkusim azylak. Predpokladam, ze ty lindex hadriky, merino veci, perova kombineza atd. udam snadno. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 03. února 2021 11:10

Jos musí  říct, že jen minimum oblečení skončilo doopravdy v odpadu- hlavně to byly věci z druhé ruky po našich 2 dětech. Všechno, co jsem kupovala nové, bylo ve stavu, že jsem se naprosto nestyděla ho nabízet. Merino a reima věci byly samozřejmě ty "nejlepší"...

žluťásek to je ještě větší dobrodrůžo, než bych se odvážila doufat 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. února 2021 11:17

Ty větší věci jako postýlka nebo kočárek se prodávat asi vyplatí, to si někdo koupí aspoň k rodičům, balíky oblečení za pár korun si taky někdo vezme a člověk má dobrý pocit, že to nevyhodil. Ale co nechápu, já prodávání triček a legínek po 20 korunách.

Offline Sweet Potato
40532 příspěvků moje polička 03. února 2021 11:27

Evaeva Pro někoho bohužel i ty dvacetikoruny mohou mít smysl. A pro někoho je to sport, zábava, náplň času.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. února 2021 11:30

Sweet Potato ale jo, proč ne. Já klidně koupím balíček třeba pět tepláků, když zrovna potřebujeme, ale brát každé tričko od někoho jiného...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. února 2021 11:41

Mě to crcání se prodejem nevadí, většinou na to nespěchám a mám vesměs samé dobré zkušenosti. Asi nejhorší a momentálně aktuální je nekonečný vypisování si se slečnou, který se natáhlo skoro na tři týdny, měla jsem to utnout hned po prvním "bohužel si to zítra nemohu vyzvednout, mám nemocnou babičku a nikdo jiný se o ni nepostará, počkáte mi do víkendu?". Moje blbost, nicméně výsledek je ten, že tu mám na začátku února navíc úplně nový diář a nevím, co s ním nechcete někdo kapesní diář s logem NASA ?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. února 2021 11:58

Ja sa čudujem koľko ľudí v miestnom bazari materského centra predáva veľmi obnosené detské topánky. Väčšina z nich je do kategórie darujem, mne by ich aj dať bolo blbé a tam ceny 10€ a viac. Jedna mamička predáva dosť nosené zimne campery za 50€ a jedny letné s dierou na päte za 20! Sú síce deravé ale campery, tak z toho musí dačo kapnut

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 03. února 2021 12:17

Mne trabars nechce nikto zobrat ani tento 4set 2x obleceny na fotenie za 10€ pre chlapca na 2 roky

nechcete to niektora?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. února 2021 12:55

eless

Toto sú také veci, ktoré málokedy človek potrebuje, tak sa horšie predávajú.

Inak košeľu, vestu a motýlika som dostala od kamošky pri narodení mladšieho. Bolo to na vek asi pol roka až rok. Neviem kam som mu to mala obliecť, nepoužité som poslala ďalej :)