eless Mrakoplas ja mám takto od mamy asi 3-4 tašky úplne nenosených chlapčenských vecí na syna, pretože v zatmení mysle a babičkovského nadšenia kupovala ležiakovi v lete mikiny a overaly, na zimu košele s krátkym rukávom a teda košele všeobecne. Ak budem mať druhé dieťa, nemusím mu kúpiť vôbec nič, len sa trafiť do ročného obdobia :D
Vše o těhotenství a dětech
DrowRanger to si pamätám ako si o máme písala. Tak možno sa ti z toho ešte dačo hodí :)
Mne to trafenie sa do ročného obdobia ušetrilo dosť peňazí, mladšiemu kupujem minimum veci a ak dačo tak skôr pre parádu než že by to potreboval :) Starší je síce marcový a mladší v júni ale narodil sa o kilo ťažší ako starší a je lepší jedák, tak mi to zapasovalo presne.
Pod fotkou "zájem", tak odpovídám do komentáře "napište mi prosím sz" a v soukromé zprávě stojí jediné: "píšu".
já se přiznám že když mi odepíše takový případ, tak to beru jako hru a odpovídám v jeho stylu, takže na "zájem" nspíšu "Ok" a podobně až do doby než ho donutím normálně komunikovat ![]()
Mrakoplas moji se taky docela trefili, mladší je sice o měsíc "starší" a i trochu větší, ale drtivá většina věcí se do období trefí. Akorát že například sada pěti krásných proužkovaných bodýček s krátkým rukávem ve velikosti 56 moc uplatnění nenašla:)
Evaeva dokud jsem byla jen na mateřské a neměla jiné povinnosti, tak jsem se fakt nežinýrovala ani dát na bazar inzerát na čtvery tepláky za pade. Do lokální skupiny, ozval se někdo místní a potkali jsme se odpoledne na hřišti. Nestálo mě to žádnou práci a měli jsme příspěvek na zmrlinu.
Kdybych tou dobou měla kamarádku s nějakým vhodně malým dítětem, ráda jí to daruju. Ale buď jsem to mohla nosit do sue ryder, kde ale u nás oblečení moc nejede, spíš hračky a knížky, nebo házet do kontejneru na oblečení, to mi přijde škoda, dát na net za odvoz zdarma, to se často ozve deset exotů, co sbíraj všechno všech velikostí nebo to prodat za pár korun, čímž se odfiltrujou ti exoti.
Bez ostychu jsem brala tu zmrzlinu ![]()
MP Merino asi to vzdala, co by si ted clovek do diare psal...mam podobnou zkusenost, davala jsem za odvoz vloznou tasku do kocaru. Strhla se smrst, prvni psala pani z obce, ktera je od nas asi pet minut cesty autem. Porad menila terminy, jednou ze nestiha, pak ze nekdy jindy, ale presne mezi druhou a treti - ja hnala jak blba domu z prochazky, abychom to stihli. Vubec se neobjevila a druhy den napsala, ze za hodinu muze prijit. Tak jsem ji napsala, ze tasku uz nemam, i kdyz mi tu hnije pod gaucem. Priste to musim dat aspon za kilo, aby mi to za tu namahu stalo.
žluťásek já neprodavám vlastně nic, my jsme skoro jako ten pěstounský sklad
jednak je pořád ještě možnost dalšího dítěte, ségra je o pár let mladší,... Takže ty věci půjčujeme po kamarádkách, samozřejmě s tím, že lecos se zničí a vyhodí. Naše rodina je taková skladovací, dvě postýlky, košík a třeba sáně máme ještě po mě![]()
Ale třeba kočárky a autosedačky schovávat asi nebudu, to už by ségra musela mít k dítěti blízko.
Evaeva s tema autodedackama - urcite uz se to tu resilo - jak moc (ne)bezpecne jsou stare autosedacky? Mame dve auta a dve deti, takze kupovat 4 autosedacky uz je dost. Starsi ted odrusta z jedne slusne sedacky a trochu si pohravam s myslenkou, ze ji necham tomu mladsimu, na to moje popojizdeni po Praze. Jenze sedacku uz jsme meli po nekom (z rodiny), my ji pouzivali tak 2-3 roky, neter taky tak nejak a mezitim stala nekde na pude. Tak nevim, no.
My mame 2019 kupovanou novou britax romer m size, ten stejny rok jsem koupila bazarovou romer king 2, aby mela starsi druhou sedacku. No a protoze mala uz presedlala do te m size, tak jsem koupila jeste jednu tu king 2, taky bazar. Ta bazarova kupovana 2019 je od vcera opet nahradni, protoze ta koupena vcera je uplne nekde jinde, ac je mezi nema 3 roky jenom. A sesla by se nam jeste jedna, protoze auta jsou 3 a deti 2![]()
Gatita já ti nevím, my pro staršího kupujeme nové, naši nám nabízeli sedačku po ségře, ale té je už deset a moc se mi nezdála, ale třeba do druhého auta nebo k prarodičům bych si ji vzala. Ale fakt nevím, pokud máš jistotu, že nebyla bouraná. U ségry to na děti zatím moc nevypadá a přecejen postýlka se skladuje o dost líp než autosedačka nebo kočár. I těch individuálních požadavků na postýlku tolik není.
Prosim vas, dite ma ted boty 26, nejaky nadmerek tam ma, cca okolo 9 mm. A ted otazka za dva bludistaky, keen cnx sandale koupit 25-26, nebo 26-27?![]()
Evaeva bourana nebyla, je od pribuznych. Jen ji je tak 8 let. Je mi lito postavit z meho pohledu funkcni vec k popelnicim (nebude ji nikdo chtit) a dat minimalne ctyri tacy za novou, nebudu si lhat do kapsy. Ona vypada ok, jen nevim, jak to je s tim starnutim materialu, aby se treba pri nejakem narazu nerozpadla.
rasaNori Muz rikal, ze par let stare autosedacky se v crashtestech moc nelisi, ze to je kosmetika. Starsi uz radsi nebrat. A hodne lobuje taky za Britax. Jeste jednu znacku uznava, ale ostatnim uplne neveri.
Gatita tak my koupili staršímu sedačku 9 - 36 kg, takže doufám, že jinou už potřebovat nebude, a v té teda taky bude jezdit ... jak dlouho, vlastně? No hodně let prostě
. Každopádně nehodlám za tři roky kupovat jinou, protože tahle bude "stará". U těch po někom, těžko říct. My máme auto v garáži, nikde ty sedačky nemrznou, nestřídají se rychle teploty, vlhkosti, nejezdíme zas tak často...
Jos a jaka je ta druha?
Ja ted zrovna vybirala a vybrala, ale jeste nekoupila, kluci se zatim vejdou do tech stavajicich. Vybirala jsem podle adac testu, kde jsem hledela, aby znamka za bezpecnost byla lepsi nez dvojka. Vic kriterii nemam. Pro mladsiho mam vybranou otocnou, ale zas ta cena...ale asi to do svych zad vrazim:)
Jos na mimino jsme meli kiddy evo luna, tu co sla dat i za jizdy do uplneho lehu, ta byla bozi. Taky nova stala myslim 12 tis. Ja sehnala ve vyprodeji ostre ruzovou za 9, byla uplne posledni co se dala splasit, ale ty dve harpyje ji daly dost zabrat teda. A porad nevime jestli treti jo nebo ne, takze nejake veci ukládám, neco vyhazuju. Nejradsi bych to vyhazela vsechno:D
Gatita Musim se zeptam, mame Britax tak jsem to zapomnela.
Pinot Noir Stare myslim treba tech 8-10 let, zs tri roky se zmeni jen design.
Jos dekuju, tak jen kdyz si vzpomenes, nechci prudit:)
Pinot Noir my nemame sedacku s takovym rozptylem. Jednu jsme dostali prave od tech pribuznych a prisla nam ok, tak jsme do druheho auta koupili podobny model. Vis co, tenkrat jsem v deviti kilech ditete uz chodila do prace, tak jsem se prilis nezabyvala studiem sedackove vedy a nenapadlo me, ze se da koupit sedacka az do maturity (36 kg bude mit syn tak v dospelosti...). Ted z toho mam napln
.
rasaNori keeny jsou podle mých zkušeností větší než jiné značky. Třeba syn nosí boty 29 nebo 30 a keeny zimní má už 31. Ale zase jestli chceš kupovat cnx, tak tam případně větší nadměrek nevadí, aspoň mi to tak přijde, synův kamarád je měl kupované na jaře za korony přes net a nijak nezakopaval.
a vlezlý dotaz: našla jsi je někde za slušnou cenu?
Jo a pod vlivem zdejší diskuze jsem se konečně dokopala k prodeji kombinézy od Reima a proběhlo to velmi uspokojivě, první zájemce byla teda nějaká prudička, ale pak hned druhá paní napsala sms, kdy by se mi hodil telefonát, domluvily jsme se po telefonu za 2 minuty a odpoledne si pro ni přijela. Docela mě to motivovalo, možná ještě někdy něco vyfotím ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí