barbucha přála bych mu vycházku s náma
můj syn totiž muže skoro všechno (samozřejmě nesmí nic ničit, někomu nebo sobě ublížit,...) Skamarádil se s ním jeden stejně starý kluk, maminka měla radost, že je syn hodný, nikoho nebije a tak. Myslím, že jí to přeslo v okamžiku, kdy můj syn zmizel v křoví a ten její samozřejmě za ním
. Já ho hlídám trochu vzdáleně, vím, čeho je schopen a tak nechodím těsně za ním.
Vše o těhotenství a dětech
MPLee
mladší je taky miloval
brrr Já myslela, že děsnej je můj syn, ne Waren
pochopitelně.
Dnes se mi zdal sen, ze se mi narodil kluk a jmenoval se Joshua
Nastesti po probuzeni zadne dite nepribylo, uf.
Já bych je taky nechala, ať lezou kam chtěj... dokud na haranta vidim a neválí se ve vlastní krvi, tak cajk.
Luna mám vnuka Joshuu
už mi tak moc chybí i s bráchou Zacharym že se mi o nich taky často zdává![]()
barbucha my jsme v tomhle poněkud líný rodiče;) Já si teda i myslím, že je lepší, když se naučí spoléhat hlavně sám na sebe.
Luna to by si ešte dobre dopadla. Kamarátke sa snívalo, že porodila psa, to musela byť ráno teda úľava ![]()
barbucha ja som si tento týždeň vypočula od mojej mamy, že nemám synovi dovoliť váľať sa v blate, jednoducho sa to nemá robiť a basta.
Včera vycházka s harantama... bohužel Oliver si trochu, no, nas... do bot požadavkem (doprovázeným ukrutným řevem), aby s náma šel i tááááta!!!! Tááááta vyměknul, oblík se a za skřípění zubů s náma teda vyšel... ale po půl hodině jsem toho měla celkem dost.
V minutovejch intervalech: Nelez na tu trávu, je tam bahno. Nešlapej do louže, budeš mít mokrý boty. Nechoď do toho křoví, je tam psí bobek. Nešplhej na plot, spadneš. Nechoď na tu zámkovou dlažbu, zvrkneš si nohu.
Tvl! Po tý půlhodině jsme si vzala táááátu stranou a otázala se ho, jestli snad nemaj pračku a sušičku a jestli se mu snad zdá, že je kápo v koncentráku... chudákům malejm nedopřeje trochu volnosti. Koukal na mě jako puk, ale celkem vypadal že něco pochopil... pročež při scházení schodů už na ty nebožátka neječel jak zjednanej (když se pustily klandru), pouze bolestně vzdychal ![]()
barbucha ale to se nam ted rozmaha, tohle peskovani za slapnuti do blative kaluze. Ted to porad slysim, i od kamaradek. Nechod do blata, neslapej do kaluze... Ja jsem na dost veci az zbytecne pumprdentlich, ale zrovna skakani v kaluzich mi prijde jako zakladni detsky projev
. Hlavne kdyz jsou ty deti navleceny od hlavy az k pate ve funkcnim obleceni... Ja to teda ani pokazdy neperu, pac to nema cenu,jen otiram hadrem. Zas to ale hrotim doma, bych byla nejradsi, kdyby se prezouvali uz na zahrade, to bahno je ted fakt desny, o psich lejnech ani nemluvim. Mame toho porad plnou predsin, i kdyz ted skoro denne vytiram![]()
barbucha Mě tak hrozně obtěžuje je napomínat! Proto občas u sester na návštěvě chytnu schizu, že ty děti budu napomínat furt či bych teda měla, že to nekončí. Ale tak já je nechávám většinu věcí dělat, protože mě to fakt nebaví:-D. Nebo když uz si je vycvičím, jak se pohybovat kupříkladu venku na vozovce a pak má sambo nějakej lepší tejden, bere dceru ven a najednou jako jezdí z kopce po silnici na motorce jak po svahu, tj. že strany na stranu????
Karja nejenom napomínat, ale vynucovat, aby to skutečně nedělal a ještě úplně pokaždé.
Mňa to nonstop napominanie tiež nebaví, a keďže som povedala iba miliónkrát, že strihá sa len papier, tak dnes večer ratolesť stihla rozstrihat prehoz na gauči ![]()
Prosba o tipy nielen na žluťásek . Aké knihy aktuálne bavia vaše cca 4 ročné deti? Vyberám dačo, čo si mozeme požičat z knižnice než ich zas zavrú. Bavia ho už aj dlhšie príbehy, dokonca sa viac teší keď je príbeh na pokračovanie a ráno potom vyskočí z postele či si pôjdeme zase čítať :)
Aktuálne docitavame Psicka a Mačičku, to ho celkom baví aj keď veľa veciam podľa mňa nerozumie.
Zatiaľ som si pridala do reserse O konickovi budickovi a nejakého Kvak a Člup (český Zblunk) - tam neviem či je jedno, ktorou knihou začneme?
Ale nejakú na pokračovanie som zatiaľ nevykoumala ![]()
Mrakoplas Synovcov v tomto veku bavila aj klasika, Janka a Danka od M. Ďuríčkovej. Alebo skúste pozrieť knihu Drobci od V. Raymanovej, sú to dva diely, krátke príbehy, je to spracované aj vo forme večerníčka, myslím, že večerníček je on-line dostupný na rtvs.sk.
Alebo macko Pu, 101 dalmatíncov z tej disney edície, ktorá vychádzala v 90. rokoch, 3 príbehy v jednej knihe.
Mrakoplas my čítame všetko, od Spinkaj, malý ježko až po náučné príbehy Škriatok v pyzamku plus dva ďalšie diely. Veľmi obľúbené je Nerozlucni priatelia, Vianočný list, Gerda, ..., sú krásne ilustrovane.
letfenixaSynovcovi (má 4 roky) som kúpila Pritúľ si ma už pred cca dvomi-tromi rokmi, je to z tej edície ako Spinkaj, ježko. Je o tučniakovi, synovec ju má rád, vždy príde za mnou, aby som ju prečítala, resp. čítame ju spolu. A z básničiek má rád knihu Zažmúr očká od T. Janovica.
dorota Drobcov máme obidve knihy, už ich pozná naspamäť :) Tie príbehy sú inak dosť dlhé ale bavili ho a mňa tiež, sú tam dosť vtipné hlášky. Disneyovky má vôbec nenapadli, ja ich nejako ignorujem ani neviem prečo
. Janku a Danku som milovala, len sa mi zdalo, že je pre väčších? Musím ju u našich vyhrabať a oprášiť. Ďakujem za tipy.
letfenixa vďaka, pozriem to. Gerdu nemáme (ale máme Gretu :)) aká je? Ja som dakde čítala, že má síce ilustrácie krásne ale príbeh je slabší, tak som ju už nezhanala.
Mrakoplas kvak a zblunk na sebe nijak nenavazuji, vezmi kteroukoliv. Od stejného autora ještě vyšlo mnoho knih, my máme ještě hodně v oblibě Pana Sovu.
Z oblíbených u nás doporučuju určitě Jakub a Jáchym, ty teď čteme každý den. První díl je Jakub a Jáchym, druhý navazující Jakub a Jáchym zachránci.
A taky často čteme Medvídka Pú (tu klasiku, A. A. Milne, ne disney) a oblíbené jsou Pohádky o mašinkách.
Z klasiky máme vybor pohadek bratři grimmu s ilustracemi od Zmatlikove, ty má taky rád.
Syn je dost konzervativní, jak si oblíbí nějakou knihu, čteme ji do umdleni a jiné nechce :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí