žluťásek díky díky! Náš si zas všetko nové chce čítať/počúvať dokola ale tak za týždeň sa toho preje a už to nechce nikdy vidieť :/. Teraz tak fičí na pesničkách Biela pastelka čo sme dostali k nejakému nákupu kníh. Od rána do večera na to tancujú ale dávam tomu ešte Max dva dni než tým pohrdne.
Vše o těhotenství a dětech
Mrakoplas My máme tie disneovky ešte po nás, vychádzali začiatkom 90. rokov vo vyd. Egmont SK, jeden diel, kde je macko Pu, Robin Hood a Šípková Ruženka, ďalší, kde je Zuzi, malé modré autíčko, 101 dalmatíncov, Snehulienka. Synovci majú aktuálne 4 a 6 rokov a už pred rokom zvádli niekedy vypočuť si celý príbeh na jeden šup, najmä toho Macka Pu a 101 dalmatíncov. Čítali sme ich opakovane na ich vyžiadanie.
A ešte sa mi páčili knihy z vyd. Verbarium, ale tie nemám odskúšané na synovcoch.
žluťásek prosim ťa tie Mašinky myslíš od Naumana? (Našla som ich totiž viac)
Mrakoplas synovi jsem pouštěla audio Honzíkovu cestu a měla velký úspěch, přestože je to pro něj určitě jak z jiného světa, tak můžeš zkusit i to. Kvak a žbluňk u nás mají taky úspěch. Ostatní tipy pro tebe si píšu;)
Mrakoplas čítali sme aj 3 mušketierov v úprave pre deti, to podľa mňa nerozumel kopec, ale trval na Tom, že sa mu to páči. Čítame aj Zvieratká v 4 ročných obdobiach, čo nie je žiadny príbeh, ale akoby encyklopédia ![]()
Tá Gerda, pre mňa je smutná, syn našťastie ju ešte plne nechápe, že lovci veľrýb jej zabili rodičov a preto je červené more. Ale napr. nezvládol Janka a Marienka, lebo ich rodičia odviedli do lesa a nechali tam, a preňho je to extrémne traumatizujúce.
letfenixa Janka a Marienku čítame asi od dvoch rokov ale som mu to upravila na tú už teraz rozšírenejšiu verziu, že išli na jahody a stratili sa v lese :)
letfenixa Pripomnela jste mi nejvetsi trauma asi z druhe tridy, kdy jsme cetli Hrabalovu povidku Maminciny oci. Dodnes to mam v zive pameti a slzy v ocich. Kdo to nezna, at si to radsi nehleda a detem necist, nikdy!
Mrakoplas u nás z toho mám trauma spíš já;) synovi to vůbec nepřijde. Jemu to vůbec nedochází.
dorota my sme z tých Disneyoviek mali len Bambiho, si pamätám ako som bola smutná, keď mu zomrela mama.
Mrakoplas Erben je celkove vyzivny
. Ale u toho Hrabala to bylo tak poeticky dojemne a smutne, osud maleho srnecka...Ja celkove ty zvirata tezko snasim, dokazu cist cokoli, ale ty zvirata nedavam. Takze Gerdu asi s prcek vynechame.
Mrakoplas u nás z toho mám trauma spíš já;) synovi to vůbec nepřijde. Jemu to vůbec nedochází.
presne tak, dcera to zatim nikdy neokomentovala a mne je to az neprijemne cist, jak tatinek na nalehani zenske necha deti v lese napospas svemu osudu. A nakonec, kdyz se deti vrati, tak je z nich stastna rodinka
mnum já to většinou vyprávím, v mojí verzi tatínek macechu vyžene:) Ale syn třeba vůbec nechápe, že ta čarodějnice umře, když jí děti strčí do kamen. Tuhle jsem musela vyprávět, co s ní bylo dál.
Evaeva Kvak a Žbluňk načtení Dykem a Prachařem jsou skvělí ![]()
Evaeva s carodejnici se taky ptala, kam sla pak, az ji strcili do pece. Rekli sme ze do pekla, tak to ji zasvitili oci: jee, tam je s certem a s kacou!
Mrakoplas Co Pavouk Čenda? A u nás v té době ještě dost frčel Jak Egu dojel na na kraj světa (o žlutém trabantu). Pak se to někde zvrhlo, protože když měl čtyři mladší, tak už jsme měli přečteného skoro celého HP, Lovce mamutů, Dva roky prázdnin i Záhadu hlavolamu. Ti mladší mají všechno zrychlené.
Jos to je horsi nez devcatko se sirkama!![]()
brrr pavúk cenda je odložený u našich a nikto ho nečíta, lebo synovec sa ho bal
a môj tiež jaksi neobľubuje pavúky, tak neviem, asi si ho najprv prečítam ja :) Trabantov u nás asi nezozeniem ale uložím si, syn má práve rád cesty okolo sveta, to by sa mu mohlo páčiť.
Já mám regulérní trauma z knížky (a filmu) bílý Bim, černé ucho
no a už jsem tu psala, jak jsem odpalila kamarádům asi devítiletý dite dovezenim DVD s prasatkem Babe...došlo ke krutému prozření, kde se bere šunka na stole
Mrakoplas máme tuhle, ty od Naumana mi přijdou ještě trochu náročné

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí