Nevim, jak to je, každopádně se chovají, jako by nikdy neučili.
To samé si myslí památkáři o Památkové inspekci, policisté o GIBS...
Nevim, jak to je, každopádně se chovají, jako by nikdy neučili.
To samé si myslí památkáři o Památkové inspekci, policisté o GIBS...
Garfie aha, tak ale dvojročné pedagogické minimum z každého spraví plne kvalifikovaného učiteľa.
letfenixa Aha, tak to jo. Mně to jen nepřijde úplně rovnocenné, spíš jsem myselela, že ta minima si dělají mistři odborných výcviků a podobně. Ale já nejsem pedagog, jsem je jen z učitelské rodiny (což je skoro totéž, ne?
).
Karja Píšou tam v "šumivé koupeli", takže bych se bála, že jen jednou....
Garfie môže si to spraviť hocikto, a môže potom kvalifikovane učiť také predmety, ktoré majú niečo spoločné so statnicovymi. Tak som sa aj ja stala kvalifikovanou na vyučovanie angličtiny, ale necítim sa na to, neovládam didaktiku jazyka. Raz sme mali na pohovore inžinierku z poľnohospodárskej univerzity s ped.minimom a bolo to hrozne.
Karja kup svitici fontanku do vany, s tim se vyblbnou obe.
Potrefenáhusa Ta tenka cepicka me taky zaujala, potrebuju pro dite neco lehciho na jaro, takze diky i za jeji doporuceni :-)
letfenixa bohužel to neplatí vždy. My jsme naopak měli skvělou matrikářku, co si to minimum dodělávala celé naše studium. Druhá třída měla matrikářku z peďáku a u té měl člověk pocit, že je tři kapitoly před studenty.
Kokoska Tak mně to zaujalo, protože dceři se teď do vany taky moc nechce, a klikla jsem, a koukala jsem jako puk - původní cena 247,- ale teď je na fontánku akce a stojí 269,- ![]()
Garfie ve Finsku je požadavek na odborné vysokoškolské vzdělání a to pedagogické až pak a jejich školství ma nejlepší výsledky v Evropě.
Já to doplnkové pedagogické vzdelani nám a bylo to kolem 15 zkoušek z pedagogických předmětů, didaktiky a psychologie, (ale muzu učit jenom na střední škole). Opravdu žádnej rychlo kurz. Zas tak odflaknute mi to neprislo. predpokkadam, že na těch pedagogických fakultách se musi nekdy učit zas ty odborné věci.
Jinak když porovnam učitele z matfyzu, jedni měli vystudovanou matiku vědecký smer + minimum a pak pegagogicky smer matika + fyzika, tak to je na střední skole dost zásadní rozdíl ve prospěch těch nepedagogu. bohuzel. Celý život potkáváme v rodine učitele matematiky a fyziky, kteří ten předmět neže neumí učit, oni mu ani nerozumí. Nejsou takoví vsichni, ale na můj vkus je jich příliš.
Evaeva na pedagogický směr matika fyzika se z naší třídy hlásil spolužák, který mel stabilne trojky. Normálně ho vzali, i to dokončil. Naštěstí šel teda podnikat a neuci, ale fakt žádná škoda.
continuity učitele matematiky a fyziky, kteří ten předmět neže neumí učit, oni mu ani nerozumí.
no, to mi ale vysvětli, jak může někoho a) napadnout jít studovat učitelství oboru, kterýmu nerozumí b)jak to může s úspěchem vystudovat?! ono, ty to poznáš, ale poradíš si s tím, protože sama matice rozumíš. pro žáka/studenta, kterýmu to nejde, je takový učitel opravdu čirý zlo a katastrofa
continuity To nebylo nic proti pedagogickému minimu, spíš že pro inspekci ti stačí tohle minimum + pět let praxe-to prostě opravdu nemusí být nutně zkušený pedagog, jak jsem si vždycky myslela, že školní inspektor je (nebo měl by být).
viktorka_od splavu protože češtinu ( v tomto případě Slovenstinu) uměl ještě hůř? ![]()
Já vůbec nevím, a mě se jako dítěti stalo, že nás to matikar učil opravdu blbě. to teda šel řešit do školy tata s kolegou - ten měl ve stejné třídě syna. Nikdy by to takto neeskalovalo, kdybych nedonesla trojku z písemky. Tata zjistil, že nás to učí blbě,naučil mě to správně, mě vycházely jiné výsledky než uciteli a ja mu tu trojku vyčítala. A myslíte,že učitel té třídě vysvětlil ten správný postup? No ne, akorát mi opravil známku.
Kdybych nebyla dítě strojního inženýra, ale učitelky dějepisu, tak mě to naučí blbě a zjistí se to někde na střední, jestli vůbec.
Vzhledem k tomu, že už moje dítě opravovalo matikari v páté třídě(!) chyby v slovních úlohách, nemyslím si, že by situace byla o tolik lepší.
continuity no, já to psala ještě předtím, než jsi přidala ten post o spolužákovi
jinak teda, když to takhle víš, že to vypadá už na pajdáku, natož pak ve školách, tak že máš takové naivní představy o té inspekci?
(já teda vím jak to chodí akorát na inspekci z jiného, též státně řízeného oboru, a tam je to prostě tak, že jde k inspekci ten, kdo se tam ze známosti dostane, protože to je práce lepší/pohodlnější/lépe placená než vykonávat tu činnost samotnou)
viktorka_od splavu já vím jak to chodí na kontrolach ve finančnictvi a dostat se na ten usek je věc přestize. Rozhodně to není žádné odkladiště neschopných. Takže si myslím, že principiálně je to možné nastavit tu kontrolní činnost správně.
continuity principiálně možné to zajisté je, v reálu to tak ale není a o tom tu byla řeč..
viktorka_od splavu ano, pokud je stav takto šílený, tak učitelé mají ministerstvo, odbory. Čekala bych, že budou tlačit na zlepšení stavu.
continuity spíš prostě odejdou a ti co zůstanou se s tím smíří/jim to vyhovuje
Kokoska Jo díky, no chtěla jsem to v jednom eshopu;-) a měli tam zrovna tohle;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.